Наш рецепт » Випічка » Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Хачапурі - це грузинські національні коржі з начинкою. Але це сама загальна характеристика, адже різновидів хачапурі на Кавказі, приблизно, стільки ж (і навіть трохи більше), скільки і гірських народів. Начинка у такий коржі може бути з картоплі, квасолі, м'яса і навіть риби. А форма - не тільки кругла, але і квадратна або у вигляді човника. Та й тісто в різних областях використовують різне. Але абсолютної класикою, і це визнають самі грузини, є Імеретинсье хачапурі з сиром. Готують їх із здобного тіста без дріжджів і начинкою з м'якого розсолу сиру. Ось їх ми сьогодні і приготуємо. Приготування, тонкощі нюанси різних етапів, детально виклала в покроково оформленому рецепті з фото.

Щоб приготувати смачні Імеретинсье хачапурі з сиром, потрібно замісити тісто і зробити начинку. Цим ми і займемося на підготовчому етапі.

зміст

  • 1 Тісто для хачапурі по-Імеретинсье
  • 2 Начинка для хачапурі з сиром
  • 3 Як ліпити хачапурі
  • 4 Як спекти хачапурі по-імеретинськи

Тісто для хачапурі по-Імеретинсье

Основою тесту служить грузинський національний кисломолочний продукт мацоні. Але його допустимо замінювати нежирною сметаною, кислим молоком або кефіром. У нас це буде натуральний несолодкий йогурт - 1 стакан. Ще в тісто піде 2 склянки борошна, 1 яйце, 1 ст. л. рослинного масла, по чайній ложці солі і цукру і 0,5 чайної ложки соди.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Сьогодні той досить рідкісний випадок, коли не можна скористатися хлебопечкой або тістомісом. Тісто має вийти рідкуватий і дуже липке, механічні помічники його тільки размажут. Тому озброюємось дерев'яної веселкою і просторою мискою. У миску виливаємо яйце, кисломолочний продукт, масло, солимо, цукром і ретельно перемішуємо.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

На рідку основу просіюємо норму борошна, до неї додаємо соду і спочатку змішуємо соду з борошном, а потім вже з рідкої складової.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Лопаткою-веселкою перемішуємо тісто до однорідності. Воно буде рідкуватим і липким, але додавати борошна не можна, інакше пропаде властива хачапурі ніжність.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Вимішати тісто контактно (щоб прилягало щільно, без повітряних бульбашок) прикриваємо поліетиленом і відправляємо на півгодини в прохолодне місце.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Начинка для хачапурі з сиром

У начинці імеретінській хачапурі цілком логічно повинен бути имеретинский сир - ніжний, слабосоленої, з ароматом кмину або зіри, з пластівцями чорного і червоного перцю. Але допустимо використовувати і більш поширений адигейський - з деякими доробками. За кілька годин до приготування візьмемо шматок адигейського сиру (практично населеного), опустимо його в розчин солі, а зверху висиплю за хорошою пучку кмину і зіри. Поплававши в такому розсолі ніч, адигейський сир придбає потрібний нам смак і аромат.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Витягнуте з розсолу сир споліскуємо, обсушуємо серветкою і натираємо на крупній тертці.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Додаємо сире яйце, посипаємо свіжомеленим сумішшю чорного і червоного перцю.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Сирну начинку ретельно перемішуємо і вона готова.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Як ліпити хачапурі

Щедро посипаємо обробну дошку борошном, вивалюємо з миски дозріле тісто. Формуємо з тіста ковбаску, яку ділимо на 5-6 шматочків.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Руками розминаємо шматок в коржик.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Викладаємо на корж начинку, приминає її в кульку, щоб усередині залишалося якомога менше повітря.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Підтягуючи вгору краю коржі, формуємо колобок з начинкою. Щоб тісто не липнуло, руки постійно обмакиваем в борошно.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Тепер ми обережно і ніжно, від середини до країв, кілька разів перевертаючи і постійно підсипаючи борошно, повинні руками розім'яти наш колобок, перетворивши його в коржик. Коли розмір коржі стане дорівнює розміру дна нашої улюбленої сковороди, трошки пройдемося качалкою - для вирівнювання.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Як спекти хачапурі по-імеретинськи

Ці смачні коржі на кефірі з сиром печуть на сухій толстодонной сковорідці. Нагріваємо сковороду трохи вище середньої температури (при шкалою з максимальною позицією 3, ставимо нагрів на 2). На гарячу сковороду викладаємо Імеретинсье хачапурі з сиром швом вниз, закриваємо кришкою і починаємо формувати наступне виріб.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Як тільки корж знизу зарум'яниться, перевертаємо і знову прикриваємо кришкою.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Коржик спухла міхуром - значить, вона готова, пора знімати.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

На гарячий корж кладемо шматочок вершкового масла, коли воно розтане - розмазує пензликом по всій поверхні і боків.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Ніжні, рум'яні, ароматні Імеретинсье хачапурі з сиром готові!

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Такі ситні і смачні коржі на кефірі з сиром - повноцінне самостійне блюдо. Одна коржик здатна замінити цілий обід.

Імеретинсье хачапурі з сиром - коржі на кефірі з сирною начинкою

Але вони прекрасно поєднуються з м'ясом, рибою, овочами, зеленню, а тому, однаково доречні і за звичайним, і за святковим столом.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Чапати - індійські листкові прісні коржі
Чапати - індійські листкові прісні коржі
Індійські прісні коржі чапати - дуже проста, але смачна і ситна випічка. Їх можна подати до першого або другого блюда замість хліба, а можна доповнити медом, сиром, сиром, молоком, і вийде повноцінна
Бездріжджова піца з листкового тіста з ковбасою і сиром, куркою і огірками
Бездріжджова піца з листкового тіста з ковбасою і сиром, куркою і огірками
Для смачного і ситного перекусу можна дуже швидко зробити в духовці чудову бездріжджову тонку піцу. Час готування скорочуємо завдяки використанню в якості основи купленого в магазині готового

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору