Домашній млинцевий торт з сиром Рікотта і зі збитими вершками
Завершуючи масляний тиждень, я вирішила спекти смачний млинцевий торт з сиром Рікотта і збитими вершками. Робити його буду з мигдальних млинців з шоколадом, сухофруктами і кокосовою стружкою. Вершково-сирний крем вийшов дуже ніжний і злегка солодкий. Така начинка прекрасно поєднується з кисленьким смаком сухофруктів. Готувати такий торт із млинців дуже просто, та й смак самого десерту вас приємно порадує.
Складові:
- 8-10 штук мигдальних тонких млинців;
- 200 грам вершкового сиру Рікотта;
- 200 грам молочного шоколаду;
- 300 мл вершків 33% -35%;
- 15 грам кокосової стружки;
- 6-7 штук кураги;
- 6-7 штук чорносливу.
Для посипання пирога:
- по 1/3 ч.ложки цукрової пудри, мигдальної муки, розчинної кави.
зміст
- 1 Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах
- 1.1 Як зробити вершково-сирний крем з чорносливом і курагою
- 1.2 Як оформити млинцевий торт
Як приготувати млинцевий торт в домашніх умовах
Як зробити вершково-сирний крем з чорносливом і курагою
Розтоплюємо молочний шоколад на водяній бані, але так, щоб кипляча вода не стикалася з мискою, в якій знаходиться шоколад.
Курагу і чорнослив заливаємо гарячою водою, залишаємо на 10 хвилин. Виймаємо ягоди на одноразове рушник, щоб прибрати зайву воду.
Беремо вершковий сир Рікотта, добре розмішуємо і з'єднуємо з розтопленим шоколадом. Все перемішуємо силіконової лопаткою до повного з'єднання інгредієнтів. охолоджуємо.
Холодні вершки збиваємо до м'яких піків і вводимо їх в шоколадно-сирну масу. Змішуємо лопаткою за годинниковою стрілкою, щоб вершки НЕ опали.
Нарізаємо чорнослив і курагу на шматочки, тільки не дуже дрібно і додаємо їх в вершковий крем. Туди ж всипаємо кокосову стружку. Все перемішуємо лопаткою.
Як оформити млинцевий торт
Беремо форму з роз'ємними бортиками, дно покриваємо харчової папером. Діаметр форми повинен відповідати діаметру млинців. На дно форми кладемо цілий млинець і з боків викладаємо млинці внахлест, щоб звисали краю. Викладаємо 1/3 частина вершкового крему.
Далі, беремо 3 млинця і загортаємо в них 1/3 частина крему. Вкладаємо млинці в середину пирога. Як загорнула млинці видно на фото.
Покриваємо млинці кремом і закриваємо все звисаючими млинцями. Щоб млинці не утворювали збірку, я їх розрізала ножицями (тільки звисає частина млинця) і поклала акуратно їх один на одного.
Накриваємо зверху цілим млинцем і прибираємо в холод застигати.
Коли млинцевий торт з сиром і збитими вершками застиг, знімаємо бортик форми, накриваємо торт блюдом і перевертаємо.
Прибираємо дно форми і папір і, щоб прикрасити, припудрюємо посипкою.
Відрізаємо шматочок вершково-сирного торта з мигдальними млинцями, курагою і чорносливом і насолоджуємося, насолоджуємося і насолоджуємося!