Миндально-шоколадна домашня панна котта
Шоколадно-мигдальна панна котта - це оригінальний італійський десерт. Божественний смак цієї страви в поєднанні з запаморочливим запахом і найніжнішої структурою зробили його улюбленими ласощами у багатьох. Десерт примітний тим, що готують його з желатином, а ще, його не потрібно випікати. За рахунок цього, часу на приготування домашня панна котта вимагає на порядок менше, ніж йде на приготування інших солодощів. Своїм досвідом, як правильно і швидко зробити десерт мигдальна і шоколадна панна котта, я із задоволенням ділюся в покроково оформленому рецепті з фото.
Отже, для приготування шоколадно-мигдалевого ласощі знадобляться такі інгредієнти:
- вершки 30% жирності - 0,5 л;
- цукор - 1 ст .;
- желатин - 15 гр;
- какао - 2 ст. л;
- екстракт мигдалю - 0,5 ч. л;
- лимон, мандарин, банан для прикраси.
Як приготувати панна котта в домашніх умовах
Вершки помістіть в глибоку емальовану каструлю. Додайте склянку цукру.
Суміш ретельно перемішайте і поставте на самий маленький вогонь. Вершки злегка підігрійте, але ні в якому разі не доводьте до кипіння. Це робиться для того, щоб цукор повністю розчинився в вершках.
Желатин помістіть в окрему глибоку тарілку.
У чайнику закип'ятіть воду. Додайте в желатин півсклянки окропу. Суміш ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.
Желатинову суміш влийте в теплі вершки. Все гарненько перемішайте. Далі вершкову суміш розділіть на 2 частини. В першу додайте 2 ст. л. какао.
А в другу частину потрібно додати пару крапель екстракту мигдалю. При бажанні, сюди так само можна кинути трохи тертого мигдалю. Обидві суміші потрібно гарненько перемішати. Особливо це стосується шоколадних вершків.
Форми частково наповніть сумішами. У ролі формочок, цілком, можуть виступати звичайні келихи. Один келих на одну третину наповніть мигдальної сумішшю, а другий - шоколадної.
Келихи поставте в холодильник хвилин на 30. Після закінчення півгодини дістаньте їх і в келих з мигдальними вершками налийте шоколадної суміші і навпаки зробіть з келихом, де знаходиться шоколадна панна котта.
Знову поставте їх в холодильник на півгодини. Після закінчення потрібного часу, дістаньте ємності і наповніть їх залишилася вершково-желейної сумішшю. Не забувайте чергувати за кольором. Келихи з смачним десертом знову помістіть в холодильник на 30 хвилин. Після півгодини дістаньте застигле ласощі з холодильника і прикрасьте фруктами - мандаринами, бананами або лимонами.
Шоколадно-мигдальна домашня панна котта готова.
До столу десерт подається в охолодженому вигляді. Причому декорувати його можна не тільки фруктами, а й збитими вершками, тертим шоколадом, горішками або кульками вашого улюбленого морозива.