Наш рецепт » Десерти » Миндально-шоколадна домашня панна котта

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Шоколадно-мигдальна панна котта - це оригінальний італійський десерт. Божественний смак цієї страви в поєднанні з запаморочливим запахом і найніжнішої структурою зробили його улюбленими ласощами у багатьох. Десерт примітний тим, що готують його з желатином, а ще, його не потрібно випікати. За рахунок цього, часу на приготування домашня панна котта вимагає на порядок менше, ніж йде на приготування інших солодощів. Своїм досвідом, як правильно і швидко зробити десерт мигдальна і шоколадна панна котта, я із задоволенням ділюся в покроково оформленому рецепті з фото.

Отже, для приготування шоколадно-мигдалевого ласощі знадобляться такі інгредієнти:

  • вершки 30% жирності - 0,5 л;
  • цукор - 1 ст .;
  • желатин - 15 гр;
  • какао - 2 ст. л;
  • екстракт мигдалю - 0,5 ч. л;
  • лимон, мандарин, банан для прикраси.

Як приготувати панна котта в домашніх умовах

Вершки помістіть в глибоку емальовану каструлю. Додайте склянку цукру.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Суміш ретельно перемішайте і поставте на самий маленький вогонь. Вершки злегка підігрійте, але ні в якому разі не доводьте до кипіння. Це робиться для того, щоб цукор повністю розчинився в вершках.

Желатин помістіть в окрему глибоку тарілку.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

У чайнику закип'ятіть воду. Додайте в желатин півсклянки окропу. Суміш ретельно перемішайте до повного розчинення желатину.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Желатинову суміш влийте в теплі вершки. Все гарненько перемішайте. Далі вершкову суміш розділіть на 2 частини. В першу додайте 2 ст. л. какао.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

А в другу частину потрібно додати пару крапель екстракту мигдалю. При бажанні, сюди так само можна кинути трохи тертого мигдалю. Обидві суміші потрібно гарненько перемішати. Особливо це стосується шоколадних вершків.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Форми частково наповніть сумішами. У ролі формочок, цілком, можуть виступати звичайні келихи. Один келих на одну третину наповніть мигдальної сумішшю, а другий - шоколадної.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Келихи поставте в холодильник хвилин на 30. Після закінчення півгодини дістаньте їх і в келих з мигдальними вершками налийте шоколадної суміші і навпаки зробіть з келихом, де знаходиться шоколадна панна котта.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Знову поставте їх в холодильник на півгодини. Після закінчення потрібного часу, дістаньте ємності і наповніть їх залишилася вершково-желейної сумішшю. Не забувайте чергувати за кольором. Келихи з смачним десертом знову помістіть в холодильник на 30 хвилин. Після півгодини дістаньте застигле ласощі з холодильника і прикрасьте фруктами - мандаринами, бананами або лимонами.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

Шоколадно-мигдальна домашня панна котта готова.

Миндально-шоколадна домашня панна котта

До столу десерт подається в охолодженому вигляді. Причому декорувати його можна не тільки фруктами, а й збитими вершками, тертим шоколадом, горішками або кульками вашого улюбленого морозива.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору