Соковитий шашлик з курячих стегенець на мангалі на решітці
Смачний, соковитий і м'який, що вабить своєрідними спеціями шашлик - улюблене блюдо не тільки на Кавказі. Економічний і дієтичний шашлик в будь-який час року можна приготувати самостійно, використовуючи курячі стегенця, наприклад. У нашому рецепті, шашлик з курячих стегенець на мангалі маринується в найпростішому і смачне маринаді - лимонно-цибулевої нарізці і майонезі. Смажити будемо курячий шашлик на решітці, на мангалі, на вугіллі. Тому, якщо ви вибралися на природу і не знаєте, що приготувати на шашликах взимку, то вам, безсумнівно, стане в нагоді мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, який покаже як правильно зробити смачний і соковитий шашлик з курячого м'яса для відпочинку на природі.
Складові:
- курячі стегна - 7-8 штук;
- лимон - 1 штука;
- цибуля - 1 штука;
- майонез - 3 ст. ложки;
- сіль за смаком;
- приправа для шашлику - 1 ст. ложка
Як приготувати курячий шашлик з стегенець на мангалі на решітці
Приготування починаємо з того, що готуємо простий, але найсмачніший маринад на курячий шашлик. Перший компонент для маринування - це середнього розміру лимон. Ретельно (можна навіть з щіточкою) промиваємо цитрусовий. Нарізаємо його кільцями (не тонкі).
Очищаємо наступний інгредієнт - цибулину. Її на обробній дошці подрібнюємо кільцями.
Лушпиння і лимонну нарізку переправляємо в миску і туди ж кидаємо всю приправу для шашлику.
Курячі стегна, попередньо промивши і обсушити, переправляємо в миску.
викладаємо майонез.
Солимо інгредієнти, з огляду на той кулінарний факт, що приправа вже може містити сіль.
З ретельністю перемішуємо вміст миски. Ми залишаємо курячі частини на пару годинок маринуватися.
Замаринований шашлик з курячих стегенець на мангалі викладаємо на решітку.
Смажимо курячий шашлик, заздалегідь підготувавши мангал з вугіллям. Готовність стегенець контролюємо самостійно.
Подачу страви можна урізноманітнити на свій розсуд: нарізкою з овочів, овочевими салатами, улюбленим соусом і т.п.
Повірте, що шашлик з курячих стегенець на мангалі за своїми смаковими гастрономічним параметрам зовсім не поступається «справжньому» шашлику, тому він точно знайде своїх шанувальників.
Більш докладно всі етапи приготування може побачити в відео-рецепті від TanyaMoroz.
Приємного і ситного всім відпочинку на природі!