Палтус на сковороді
Палтус - це риба з ніжним м'ясом, яка відрізняється своїм особливим смаком і текстурою. Філе палтуса зазвичай не містить кісток, що робить його зручним для приготування та вживання. Готується палтус на пательні дуже швидко, а сам рецепт може містити ароматні спеції, овочі, всілякі кляри та маринади. Рекомендується подавати цю страву в компанії свіжих овочів або салатів, які додадуть смаженому палтусу свіжості та яскравості. А щоб підкреслити і розкрити всі нюанси смаку, спробуйте цю рибу з келихом охолодженого білого вина, і ви відчуєте себе справжнім гурманом.
Палтус на сковороді по-простому - покроковий фото рецепт
Цей рецепт не вимагає особливих навичок або складних інгредієнтів і ідеально підходить як для буденних обідів, так і для особливих випадків, коли ви хочете потішити себе і своїх близьких вишуканою стравою. Давайте приступимо до приготування палтуса на сковороді за простим рецептом, і ви не пошкодуєте про проведений час за плитою!
Для панірування можна брати будь-які інші сухі суміші, наприклад, суміш пшеничного борошна і житнього, панірувальних сухарів, як магазинних, так і домашніх. Або просто борошно.
Інгредієнти
- Палтус свіжий: 1 шт.
- Олія рослинна: для смаження
- Борошно пшеничне: 100 г
- Борошно кукурудзяне: 100 г
- Сіль кам'яна: за смаком
Інструкція приготування
Як смачно посмажити палтус на сковороді? Рибу почистіть, видаліть голову, нутрощі, плавники. Промокніть паперовим рушником, наріжте на великі стейки, посоліть.
В одній досить великій і широкій тарілці змішайте кукурудзяне і пшеничне борошно. Обваляйте стейки в панірувальній суміші.
Відправте на розігріту пательню і смажте на рослинній олії до появи приємного рум'янцю з обох боків.
Викладіть смажений палтус на паперовий рушник для видалення надлишків жиру і подавайте до столу разом із зеленню та овочами. Як гарнір до смаженої риби відмінно підійде картопляне пюре або відварений рис.
Швидкий рецепт палтуса, смаженого на сковороді
Палтус - справжня знахідка для любителів морської риби. Належить до сімейства камбалових, він має ніжне м'ясо і приємний смак. Ба більше, він є багатим джерелом корисних речовин, необхідних для підтримання здоров'я організму. У цьому рецепті ми пропонуємо покрокові інструкції, які допоможуть вам приготувати цю страву самостійно.
Інгредієнти:
- Стейки палтуса - 4 шт.;
- Сіль, перець мелений - за смаком;
- Пшеничне борошно - для панірування;
- Рослинна олія - для смаження.
Приготування:
- Стейки розморозьте, посоліть і поперчіть з обох боків. Обваляйте в борошні через 5 хвилин.
- Відправте стейки на пательню в розігріту олію і смажте з двох боків, спочатку на сильному вогні, а потім на середньому до утворення рум'яної скоринки.
- Готовий палтус, смажений на пательні, подавайте з рубаною зеленню і зеленою цибулею. Смачного!
Філе палтуса з овочами на сковороді
Наступний рецепт - ідеальний вибір для тих, хто прагне приготувати щось малокалорійне, корисне і дуже смачне. Комбінація палтуса зі свіжими овочами створює ідеальне поєднання смаку та поживності.
Важливо зазначити, що в цьому рецепті філе палтуса не смажиться, а тушкується, що дає змогу зберегти його ніжність і соковитість, а овочам - корисні речовини.
Інгредієнти:
- Палтус свіжозаморожений (філе) - 0,5 кг;
- Цибуля ріпчаста - 0,15 кг;
- Свіжий часник - 2-3 зубки;
- Помідор великий - 1 шт.;
- Рослинна олія - 30 г;
- Лимонний сік, сіль, перець мелений чорний - за смаком;
- Спеції для риби - за бажанням;
- Зелень.
Приготування:
- Філе риби наріжте на середні шматки, посипте сіллю і перцем, залиште на кілька годин для маринування. Очищену цибулю наріжте великими півкільцями, часник подрібніть. Вимийте помідор і наріжте його кубиками, за бажання попередньо зніміть шкірку.
- У пательню влийте рослинну олію, поставте на слабкий вогонь і внесіть цибулю та часник. Обсмажте їх до м'якості, постійно помішуючи. Якщо хочете, внесіть спеції для риби. Викладіть мариновані шматочки палтуса на часниково-цибулеву суміш і підвищіть температуру. Зверху на рибу покладіть помідорні шматочки.
- Тушкуйте філе палтуса з овочами на пательні близько чверті години, до випаровування рідини та появи рівномірного білого кольору риби. Страва готова до подачі відразу ж. Щоб смаки краще розкрилися, йому потрібно дати охолонути буквально 5 хвилин. Перед подачею полийте страву лимонним соком і притрусіть свіжою зеленню.
Палтус у маринаді на сковороді
Ця страва поєднує ніжне м'ясо риби й ароматні спеції, які надають їй неповторного смаку. Маринад для палтуса подарує йому соковитість, а приготування на сковороді дасть змогу зберегти ніжність і хрустку скоринку.
Інгредієнти:
- Палтус (філе);
- Часник - 2 зубки;
- Перець гострий - 1/4 ч. л.;
- Паприка мелена - 1 ч. л.;
- Гірчиця готова - 1 ч. л.;
- Лимонний сік - 1 ч. л.;
- Рослинна олія - 15 г + для смаження.
Приготування:
- Очистіть від лушпиння і подрібніть часник зручним способом, змішайте його з гострим перцем, паприкою, лимонним соком, гірчицею і нерафінованою рослинною олією.
- Змастіть отриманим маринадом філе палтуса, покладіть у герметичну ємність, закрийте і відправте на одну годину в холодильник.
- Покладіть шматки палтуса в сковороду в розігріту олію, посоліть і обсмажуйте по чотири хвилини з кожного боку на середньому вогні.
Як приготувати палтус у клярі на сковороді
Палтус містить білки, жирні кислоти і вітаміни, тому його сміливо можна включати в різноманітне і збалансоване харчування з урахуванням індивідуальних потреб. Палтус у клярі просто тане в роті! Ця біла риба, приготована в клярі, виходить смачною і при цьому не надто жирною. Подавати таку рибу можна навіть на свято. Давайте спробуємо!
Лимонний сік традиційно використовується в рибних стравах для пом'якшення рибного м'яса і нейтралізації специфічного запаху. Але якщо не любите, можна не додавати.
Інгредієнти:
- Філе палтуса - 0,5 кг;
- Яйце куряче - 2 шт.;
- Кефір молочний - 0,15 л;
- Борошно з пшениці - 0,2 кг;
- Спеції, сіль, чорний перець - за смаком;
- Лимонний сік - 15 г;
- Рафінована олія - для смаження.
Приготування:
- Філе з палтуса наріжте порційними шматками і збризніть соком лимона. Філе поперчіть, посоліть, посипте спеціями і залиште на 15 хвилин для маринування.
- У глибоку миску вбийте яйце, влийте кефір, все змішайте. Внесіть частинами борошно, сіль, перець і доведіть кляр до однорідного стану шляхом перемішування.
- Порційні шматочки палтуса по черзі занурте в кляр і викладіть на розігріту пательню з рослинною олією. Обсмажуйте рибу до рум'янцю знизу, близько чотирьох хвилин.
- Потім переверніть і досмажте на другому боці. Подавайте готовий палтус у клярі на пательні разом із зеленню та овочами до рису або іншого гарніру.
Стейк палтуса на сковороді
Стейк палтуса можна з упевненістю назвати морським делікатесом. Ніжне філе та корисні властивості роблять його ідеальним вибором для гурманів. До того ж, приготувати його зможуть навіть кулінари-початківці.
Інгредієнти:
- Філе палтуса - 1 кг;
- Лимон - 0,5 шт.;
- Яйце куряче - 2 шт.;
- Мелені сухарі - 45 г;
- Паприка - 1 ст. л.;
- Куркума - 1 ст. л.;
- Приправа для риби, сіль, перець чорний мелений - за смаком;
- Рослинна олія - для смаження.
Приготування:
- Філе палтуса наріжте на шматки завтовшки по два сантиметри, натріть їх спеціями, сіллю і перцем, пролийте соком половини лимона.
- Курячі яйця вбийте в глибоку миску, збийте до утворення піни. В окремому посуді перемішайте куркуму, мелену паприку і мелені сухарі. Рибне філе занурте в яєчну суміш і обваляйте в паніровці.
- Сковороду поставте на плиту, розігрійте, додайте рослинну олію і покладіть шматочки риби, так щоб вони не стикалися. Смажте без накриття кришкою з кожного боку по дві хвилини за високої температури з кожного боку.
- Після чого зменшіть вогонь і готуйте до рум'яної скоринки, близько семи хвилин. Подавайте ніжний і соковитий стейк палтуса із зеленню та овочами як самостійну страву або до гарніру.
Палтус доступна і дуже смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. Найпростіше, по-швидкому посмажити на пательні, але навіть у цьому випадку можна приготувати оригінальну і дуже смачну страву. А за хорошим відео-рецептом впоратися зможе навіть кухар-початківець.