Наш рецепт » Страви з риби » Палтус на сковороді

Палтус на сковороді

Палтус - це риба з ніжним м'ясом, яка відрізняється своїм особливим смаком і текстурою. Філе палтуса зазвичай не містить кісток, що робить його зручним для приготування та вживання. Готується палтус на пательні дуже швидко, а сам рецепт може містити ароматні спеції, овочі, всілякі кляри та маринади. Рекомендується подавати цю страву в компанії свіжих овочів або салатів, які додадуть смаженому палтусу свіжості та яскравості. А щоб підкреслити і розкрити всі нюанси смаку, спробуйте цю рибу з келихом охолодженого білого вина, і ви відчуєте себе справжнім гурманом.

Палтус на сковороді по-простому - покроковий фото рецепт

Цей рецепт не вимагає особливих навичок або складних інгредієнтів і ідеально підходить як для буденних обідів, так і для особливих випадків, коли ви хочете потішити себе і своїх близьких вишуканою стравою. Давайте приступимо до приготування палтуса на сковороді за простим рецептом, і ви не пошкодуєте про проведений час за плитою!

Для панірування можна брати будь-які інші сухі суміші, наприклад, суміш пшеничного борошна і житнього, панірувальних сухарів, як магазинних, так і домашніх. Або просто борошно.

Інгредієнти

  • Палтус свіжий: 1 шт.
  • Олія рослинна: для смаження
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Борошно кукурудзяне: 100 г
  • Сіль кам'яна: за смаком

Інструкція приготування

  1. Як смачно посмажити палтус на сковороді? Рибу почистіть, видаліть голову, нутрощі, плавники. Промокніть паперовим рушником, наріжте на великі стейки, посоліть.

    Палтус на сковороді
  2. В одній досить великій і широкій тарілці змішайте кукурудзяне і пшеничне борошно. Обваляйте стейки в панірувальній суміші.

    Палтус на сковороді
  3. Відправте на розігріту пательню і смажте на рослинній олії до появи приємного рум'янцю з обох боків.

    Палтус на сковороді
  4. Викладіть смажений палтус на паперовий рушник для видалення надлишків жиру і подавайте до столу разом із зеленню та овочами. Як гарнір до смаженої риби відмінно підійде картопляне пюре або відварений рис.

    Палтус на сковороді

Швидкий рецепт палтуса, смаженого на сковороді

Палтус - справжня знахідка для любителів морської риби. Належить до сімейства камбалових, він має ніжне м'ясо і приємний смак. Ба більше, він є багатим джерелом корисних речовин, необхідних для підтримання здоров'я організму. У цьому рецепті ми пропонуємо покрокові інструкції, які допоможуть вам приготувати цю страву самостійно.

Інгредієнти:

  • Стейки палтуса - 4 шт.;
  • Сіль, перець мелений - за смаком;
  • Пшеничне борошно - для панірування;
  • Рослинна олія - для смаження.

Приготування:

  1. Стейки розморозьте, посоліть і поперчіть з обох боків. Обваляйте в борошні через 5 хвилин.
    Палтус на сковороді
  2. Відправте стейки на пательню в розігріту олію і смажте з двох боків, спочатку на сильному вогні, а потім на середньому до утворення рум'яної скоринки.
    Палтус на сковороді
  3. Готовий палтус, смажений на пательні, подавайте з рубаною зеленню і зеленою цибулею. Смачного!
    Палтус на сковороді

Філе палтуса з овочами на сковороді

Наступний рецепт - ідеальний вибір для тих, хто прагне приготувати щось малокалорійне, корисне і дуже смачне. Комбінація палтуса зі свіжими овочами створює ідеальне поєднання смаку та поживності.

Важливо зазначити, що в цьому рецепті філе палтуса не смажиться, а тушкується, що дає змогу зберегти його ніжність і соковитість, а овочам - корисні речовини.

Інгредієнти:

  • Палтус свіжозаморожений (філе) - 0,5 кг;
  • Цибуля ріпчаста - 0,15 кг;
  • Свіжий часник - 2-3 зубки;
  • Помідор великий - 1 шт.;
  • Рослинна олія - 30 г;
  • Лимонний сік, сіль, перець мелений чорний - за смаком;
  • Спеції для риби - за бажанням;
  • Зелень.

Приготування:

  1. Філе риби наріжте на середні шматки, посипте сіллю і перцем, залиште на кілька годин для маринування. Очищену цибулю наріжте великими півкільцями, часник подрібніть. Вимийте помідор і наріжте його кубиками, за бажання попередньо зніміть шкірку.
    Палтус на сковороді
  2. У пательню влийте рослинну олію, поставте на слабкий вогонь і внесіть цибулю та часник. Обсмажте їх до м'якості, постійно помішуючи. Якщо хочете, внесіть спеції для риби. Викладіть мариновані шматочки палтуса на часниково-цибулеву суміш і підвищіть температуру. Зверху на рибу покладіть помідорні шматочки.
    Палтус на сковороді
  3. Тушкуйте філе палтуса з овочами на пательні близько чверті години, до випаровування рідини та появи рівномірного білого кольору риби. Страва готова до подачі відразу ж. Щоб смаки краще розкрилися, йому потрібно дати охолонути буквально 5 хвилин. Перед подачею полийте страву лимонним соком і притрусіть свіжою зеленню.
    Палтус на сковороді

Палтус у маринаді на сковороді

Ця страва поєднує ніжне м'ясо риби й ароматні спеції, які надають їй неповторного смаку. Маринад для палтуса подарує йому соковитість, а приготування на сковороді дасть змогу зберегти ніжність і хрустку скоринку.

Інгредієнти:

  • Палтус (філе);
  • Часник - 2 зубки;
  • Перець гострий - 1/4 ч. л.;
  • Паприка мелена - 1 ч. л.;
  • Гірчиця готова - 1 ч. л.;
  • Лимонний сік - 1 ч. л.;
  • Рослинна олія - 15 г + для смаження.

Приготування:

  1. Очистіть від лушпиння і подрібніть часник зручним способом, змішайте його з гострим перцем, паприкою, лимонним соком, гірчицею і нерафінованою рослинною олією.
    Палтус на сковороді
  2. Змастіть отриманим маринадом філе палтуса, покладіть у герметичну ємність, закрийте і відправте на одну годину в холодильник.
    Палтус на сковороді
  3. Покладіть шматки палтуса в сковороду в розігріту олію, посоліть і обсмажуйте по чотири хвилини з кожного боку на середньому вогні.
    Палтус на сковороді

Як приготувати палтус у клярі на сковороді

Палтус містить білки, жирні кислоти і вітаміни, тому його сміливо можна включати в різноманітне і збалансоване харчування з урахуванням індивідуальних потреб. Палтус у клярі просто тане в роті! Ця біла риба, приготована в клярі, виходить смачною і при цьому не надто жирною. Подавати таку рибу можна навіть на свято. Давайте спробуємо!

Лимонний сік традиційно використовується в рибних стравах для пом'якшення рибного м'яса і нейтралізації специфічного запаху. Але якщо не любите, можна не додавати.

Інгредієнти:

  • Філе палтуса - 0,5 кг;
  • Яйце куряче - 2 шт.;
  • Кефір молочний - 0,15 л;
  • Борошно з пшениці - 0,2 кг;
  • Спеції, сіль, чорний перець - за смаком;
  • Лимонний сік - 15 г;
  • Рафінована олія - для смаження.

Приготування:

  1. Філе з палтуса наріжте порційними шматками і збризніть соком лимона. Філе поперчіть, посоліть, посипте спеціями і залиште на 15 хвилин для маринування.
    Палтус на сковороді
  2. У глибоку миску вбийте яйце, влийте кефір, все змішайте. Внесіть частинами борошно, сіль, перець і доведіть кляр до однорідного стану шляхом перемішування.
    Палтус на сковороді
  3. Порційні шматочки палтуса по черзі занурте в кляр і викладіть на розігріту пательню з рослинною олією. Обсмажуйте рибу до рум'янцю знизу, близько чотирьох хвилин.
    Палтус на сковороді
  4. Потім переверніть і досмажте на другому боці. Подавайте готовий палтус у клярі на пательні разом із зеленню та овочами до рису або іншого гарніру.
    Палтус на сковороді

Стейк палтуса на сковороді

Стейк палтуса можна з упевненістю назвати морським делікатесом. Ніжне філе та корисні властивості роблять його ідеальним вибором для гурманів. До того ж, приготувати його зможуть навіть кулінари-початківці.

Інгредієнти:

  • Філе палтуса - 1 кг;
  • Лимон - 0,5 шт.;
  • Яйце куряче - 2 шт.;
  • Мелені сухарі - 45 г;
  • Паприка - 1 ст. л.;
  • Куркума - 1 ст. л.;
  • Приправа для риби, сіль, перець чорний мелений - за смаком;
  • Рослинна олія - для смаження.

Приготування:

  1. Філе палтуса наріжте на шматки завтовшки по два сантиметри, натріть їх спеціями, сіллю і перцем, пролийте соком половини лимона.
    Палтус на сковороді
  2. Курячі яйця вбийте в глибоку миску, збийте до утворення піни. В окремому посуді перемішайте куркуму, мелену паприку і мелені сухарі. Рибне філе занурте в яєчну суміш і обваляйте в паніровці.
    Палтус на сковороді
  3. Сковороду поставте на плиту, розігрійте, додайте рослинну олію і покладіть шматочки риби, так щоб вони не стикалися. Смажте без накриття кришкою з кожного боку по дві хвилини за високої температури з кожного боку.
    Палтус на сковороді
  4. Після чого зменшіть вогонь і готуйте до рум'яної скоринки, близько семи хвилин. Подавайте ніжний і соковитий стейк палтуса із зеленню та овочами як самостійну страву або до гарніру.
    Палтус на сковороді

Палтус доступна і дуже смачна риба, з якої можна готувати найрізноманітніші страви. Найпростіше, по-швидкому посмажити на пательні, але навіть у цьому випадку можна приготувати оригінальну і дуже смачну страву. А за хорошим відео-рецептом впоратися зможе навіть кухар-початківець.

Рекомендуем

Палтус у духовці
Палтус у духовці
Ніжне, смачне м'ясо палтуса містить у собі безліч речовин, які необхідні для людини. Належить ця риба до сімейства камбалових, водиться в чистих морських водах. До переваг, крім користі та
Морський язик у клярі
Морський язик у клярі
Морський язик - вишукана і ніжна риба, яка стане справжньою окрасою вашого столу. Особливо апетитний і привабливий вигляд ця риба має в хрусткому клярі. Поєднання ніжного філе і хрусткої золотистої

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору