Наш рецепт » Страви з риби » Палтус у духовці

Палтус у духовці

Ніжне, смачне м'ясо палтуса містить у собі безліч речовин, які необхідні для людини. Належить ця риба до сімейства камбалових, водиться в чистих морських водах. До переваг, крім користі та незрівнянних смакових якостей, належить і відсутність дрібних кісток. Готують цю рибу по-різному. Один із найпопулярніших варіантів - запікання в духовці. Красива, ароматна страва підійде як для сімейного обіду, так і для святкового застілля.

Палтус у духовці легко і швидко - покроковий фото рецепт

Мінімальний набір продуктів і мінімум метушні на кухні - так можна описати цей рецепт. Найголовніше - правильно вибрати рибу. Купувати краще в перевірених місцях, де є всі необхідні документи.

Інгредієнти

  • Палтус риба: 500 г
  • Сіль, перець, спеції: за смаком
  • Гірчиця: 2 ч. л.
  • Оливкова олія: 1 ч. л.

Інструкція приготування

  1. Рибу ретельно промиваємо, очищаємо та нарізаємо на стейки. Товщина приблизно півтора сантиметра. Стейки викладаємо відразу на деко, попередньо застеливши його фольгою.

    Стейки присолюємо, посипаємо перцем і приправами. Потім поливаємо оливковою олією. Тут важливо пам'ятати про те, що саме м'ясо цієї риби досить жирне, тому олії має бути небагато.

    Палтус у духовці
  2. Наступний крок - намазуємо стейки дуже тонким шаром з двох боків гірчицею. Можна брати будь-яку, але краще французьку, у зернах - вона підкреслить особливий смак страви.

    Палтус у духовці
  3. Розігріваємо духовку до 180°. Загортаємо краї фольги на зразок форми для запікання, щоб не розтікався сік, який виділятиметься з риби в процесі, і відправляємо запікатися. Приблизно через 20 хвилин палтус буде готовий. Подавати його можна в гарячому вигляді з гарніром із рису, картоплі, спагеті. У холодному вигляді запечена риба палтус являє собою дуже смачну закуску.

    Палтус у духовці

Рецепт ніжного філе палтуса, запеченого в духовці

Якщо ви ще жодного разу не готували цю диво-рибу, саме час надолужити згаяне. Вона підкорить ваше серце і стане частим гостем на вашому столі. У цьому рецепті використовується готове філе, що скорочує час приготування.

М'ясо палтуса має дивовижний смак, тому спеції і прянощі при його приготуванні слід використовувати по мінімуму. В одній страві не більше 2-3 видів і по щіпці.

Інгредієнти:

  • Філе палтуса - 3 шт. 700 г;
  • Морквина - 1 шт.;
  • Яйце куряче - 1 шт.;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • Лимонний сік;
  • Чорний перець, сіль;
  • Свіжа зелень;
  • Сметана 20% - 150 г;
  • Вершкове масло - 1 ст. л.

Як приготувати:

  1. Заморожене філе спочатку розморожуємо. Потім добре промиваємо і прибираємо зайву вологу - для цього знадобляться паперові рушники. Потім нарізаємо філе шматочками.
    Палтус у духовці
  2. Шматочки збризкуємо соком лимона, солимо, перчимо. Залишаємо поки що палтуса. У мисці змішуємо яйце, сметану, можна додати трохи сухих пряних трав, наприклад, італійських. Ретельно перемішуємо.
    Палтус у духовці
  3. Цибулю очищаємо і тонко нарізаємо кільцями. Так само чинимо з морквою. Форму змащуємо олією і викладаємо спочатку цибулю, потім морквину. На овочі кладемо філе палтуса, заливаємо його соусом.
    Палтус у духовці
  4. Накриваємо форму фольгою і на 20 хвилин відправляємо в розігріту до 180° духовку. Подаємо в гарячому вигляді. Ідеальним гарніром під запеченого з овочами палтуса буде відварений рис або спагеті.
    Палтус у духовці

Як смачно приготувати палтус у духовці цілком

Не просто так запікання вважається одним із найвдаліших способів приготування для палтуса - він зберігає всі свої корисні властивості та ніжне соковите м'ясо. Цього разу готувати будемо цілу рибу. Духовку слід розігріти заздалегідь до 220°.

Інгредієнти:

  • Цілий палтус.
  • Сіль.
  • Суміш перців.
  • Оливкова олія.

Як приготувати:

  1. Рибу добре миємо, позбавляємо нутрощів, ще раз миємо. Деко змащуємо олією оливковою і посипаємо сіллю, перцем. Зверху кладемо палтуса.
    Палтус у духовці
  2. Робимо неглибокі надрізи по всій тушці. Це необхідно для того, щоб шкіра не деформувалася під час термічної обробки. Рясно змащуємо оливковою олією і поливаємо соком із половини лимона.
    Палтус у духовці
  3. Солимо і присипаємо сумішшю перців з двох боків, а також усередині. Відправляємо на півгодини в духовку, розігріту до 220°.
    Палтус у духовці
  4. Готову страву можна присипати дрібно нарубаною зеленню. Подавати можна відразу, як тільки трохи охолоне. У палтусі немає дрібних кісток, тому рибу можна давати навіть дітям.
    Палтус у духовці

Ніжний стейк палтуса з овочами в духовці

Наступний рецепт ідеально підходить для дієти і правильного харчування. Поєднання палтуса з овочами дуже вдале. Під час запікання вони просочуються рибним соком і дарують неземну насолоду смаковим рецепторам.

За бажанням можна брати інші овочі, наприклад, добре підійде цвітна капуста або броколі, морквина, стручкова квасоля, солодкий перець, зелений горошок. Взимку підійде овочева заморозка.

Інгредієнти:

  • Палтус - 1 шт.;
  • Кабачок молодий - 1 шт.;
  • Імбир свіжий - шматочок;
  • Цибуля порей - 2-3 стебла;
  • Сік із лимона;
  • Сіль, перець;
  • Кріп сухий.

Як приготувати:

  1. Готуємо рибу - якщо потрібно, розморожуємо, потім промиваємо, очищаємо. Нарізаємо на шматки шириною близько 1,5 см. Нарізаємо невеликими кубиками цибулю порей і кабачок. Натираємо трохи імбиру.
    Палтус у духовці
  2. Деко застеляємо пергаментом. Викладаємо рівним шаром овочі, присипаємо сухим кропом, сіллю, перцем. Зверху кладемо рибу. Рибу поливаємо лимоном, кладемо зверху трохи натертого імбиру і посипаємо кропом.
    Палтус у духовці
  3. Накриваємо пергаментом. Краї верхнього і нижнього шару пергаменту з'єднуємо. Для цього можна використовувати степлер. Відправляємо на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180°. Подаємо як самостійну страву в теплому або холодному вигляді.
    Палтус у духовці

Філе палтуса з овочами в духовці - відео рецепт

Далі смачна повноцінна страва з овочів і філе палтуса. Готується дуже просто, потрібно все нарізати і скласти у форму, решту довершить духовка. У результаті буде смачна вечеря і вільний час для інших справ.

Інгредієнти:

  • Філе палтуса - 300 г;
  • Картопля - 300 г (3-4 шт.);
  • Перець болгарський жовтий - 80 г (1/2 шт.);
  • Помідор - 150 г (1 шт.);
  • Цибуля ріпчаста - 80 г (1 шт.);
  • Морква - 100 г (1 шт.);
  • Броколі (заморожена) - 150 г;
  • Томатна паста - 30 г;
  • Часник - 1 зубчик;
  • Сіль, перець - за смаком;
  • Прованські трави - 1 ч. л.;
  • Вода - 200 мл.

Приготування:

Рекомендуем

Горбуша в духовці
Горбуша в духовці
Як смачно приготувати горбушу? Можна швидко посмажити на пательні, але краще запекти її цілком або шматочками в духовці. Вийде досить швидко, просто і водночас дуже смачно та корисно. Така страва
Смачний смажений хек в клярі
Смачний смажений хек в клярі
Я дуже люблю рибу, але от наявність в ній великої кількості кісток не особливо радує. Особливо складно обробити рибу для малюків, коли не повинно бути жодної кісточки.
Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані є дуже легким у приготуванні, смачним і простим рибним блюдом. Морський окунь в духовці виходить дуже ніжним, не містить багато калорій і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору