Запечена риба в рисовому клярі в духовці
Пропоноване сьогодні гаряче блюдо підійде як для приготування в звичайний день, так і в пісні дні. Така запечена в духовці риба в клярі виходить ніжна і соковита, а рисовий кляр утворює пікантну корочку, яка легко замінить хліб. Для більшого аромату я додала подрібнений сухий розмарин в уже готовий кляр. Для запеченої під рисовим кляром риби підійде картопляний, рисовий або овочевий гарнір або салати. Покроково оформлені рецепт з фото покаже всі тонкощі приготування.
Складові:
- 1,2 кг свіжої риби (у мене минтай, ідеально, якщо це буде філе);
- 1 ч.ложка спецій для риби;
- ½ ч.ложки морської солі;
- 2 штуки ріпчастої цибулі;
- 1 порція рисового клярі + щіпка розмарину;
- 1 маленьке куряче яйце для змащування.
Як запекти рибу в клярі в духовці
Насамперед підготуємо рисовий кляр. Як його готувати знайдете за посиланням в інгредієнтах.
Поки він підходить, чистимо рибу і добре промиваємо її водою. Нарізаємо рибу на шматочки 5-6 см і укладаємо в скляну форму, яку змастили рослинним масло, посипаємо спеціями для риби і сіллю з усіх боків.
Лук шаткуємо півкільцями і пасеруємо на сковороді в маслі до золотого відтінку. Викладаємо пасеровану цибулю на шматочки риби.
Включаємо духовку в режим 180 ° С з конвекцією.
Покриваємо всю рибу з цибулею рисовим кляром. Розміщуємо форму в духовку на другий рівень знизу і тушкуємо 33-35 хвилин.
Потім, відкриваємо духовку і змащуємо вже запечений кляр збовтаним яйцем. Продовжуємо запікання ще 5-7 хвилин.
Виймаємо готову запечену рибу з духовки. Вона добре протушкувати під рисовим кляром і повністю готова.
Ділимо готову страву на порції і викладаємо в тарілки.
Запечена в духовці риба в клярі, як я вже писала, відмінно гарнірується рисом, картоплею або овочевим міксом, як в моєму випадку. Впевнена, що такий простий рецепт запікання сподобається всім господиням.