Наш рецепт » Страви з риби » Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Пропоноване сьогодні гаряче блюдо підійде як для приготування в звичайний день, так і в пісні дні. Така запечена в духовці риба в клярі виходить ніжна і соковита, а рисовий кляр утворює пікантну корочку, яка легко замінить хліб. Для більшого аромату я додала подрібнений сухий розмарин в уже готовий кляр. Для запеченої під рисовим кляром риби підійде картопляний, рисовий або овочевий гарнір або салати. Покроково оформлені рецепт з фото покаже всі тонкощі приготування.

Складові:

  • 1,2 кг свіжої риби (у мене минтай, ідеально, якщо це буде філе);
  • 1 ч.ложка спецій для риби;
  • ½ ч.ложки морської солі;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 1 порція рисового клярі + щіпка розмарину;
  • 1 маленьке куряче яйце для змащування.

Як запекти рибу в клярі в духовці

Насамперед підготуємо рисовий кляр. Як його готувати знайдете за посиланням в інгредієнтах.

Поки він підходить, чистимо рибу і добре промиваємо її водою. Нарізаємо рибу на шматочки 5-6 см і укладаємо в скляну форму, яку змастили рослинним масло, посипаємо спеціями для риби і сіллю з усіх боків.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Лук шаткуємо півкільцями і пасеруємо на сковороді в маслі до золотого відтінку. Викладаємо пасеровану цибулю на шматочки риби.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Включаємо духовку в режим 180 ° С з конвекцією.

Покриваємо всю рибу з цибулею рисовим кляром. Розміщуємо форму в духовку на другий рівень знизу і тушкуємо 33-35 хвилин.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Потім, відкриваємо духовку і змащуємо вже запечений кляр збовтаним яйцем. Продовжуємо запікання ще 5-7 хвилин.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Виймаємо готову запечену рибу з духовки. Вона добре протушкувати під рисовим кляром і повністю готова.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Ділимо готову страву на порції і викладаємо в тарілки.

Запечена риба в рисовому клярі в духовці

Запечена в духовці риба в клярі, як я вже писала, відмінно гарнірується рисом, картоплею або овочевим міксом, як в моєму випадку. Впевнена, що такий простий рецепт запікання сподобається всім господиням.

Рекомендуем

Смачний смажений хек в клярі
Смачний смажений хек в клярі
Я дуже люблю рибу, але от наявність в ній великої кількості кісток не особливо радує. Особливо складно обробити рибу для малюків, коли не повинно бути жодної кісточки.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору