Наш рецепт » Другі страви » Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Скумбрія запечена в духовці з цибулею виходить дуже соковита і смачна. Фарширована смаженою цибулею, вона виходить дуже ароматною і ніжною. В довершення до запеченої риби доданий гарнір з рису з гострим присмаком. Обидва страви чудово гармонують і доповнюють один одного. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко зробити обидва блюда.

Для запікання нам знадобиться:

  • 4 штуки свіжої скумбрії (1 риба на порцію);
  • 0,5 ч. Ложки сванской солі для риби;
  • 4 штуки ріпчастої цибулі середнього розміру;
  • 30 мл рослинного НЕ ароматизованого масла.

Для рисового гарніру:

  • 1 велика цибулина;
  • 1 середня морква;
  • ½ штуки болгарського перцю;
  • ½ штуки свіжого або сухого чилі перцю;
  • 250 грам пропареного довгого рису;
  • 450 мл овочевого бульйону (або води);
  • 1,5 ч. Ложки великої морської солі;
  • 0,5 ч. Ложки суміші перців;
  • 0,5 ч. Ложки куркуми.

зміст

  • 1 Як запекти скумбрію з цибулею в духовці
  • 2 Як приготувати рисовий гарнір на сковороді

Як запекти скумбрію з цибулею в духовці

Для початку, підготуємо рибу. Відділимо голову, плавники і внутрішнє наповнення. Споліскуємо і перекладаємо скумбрію в скляну або керамічну форму, посипаємо її сванской сіллю для риби.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Нарізані півкільцями цибулини пасеруємо на сковороді до прозорості і перекладаємо в середину кожної рибини в рівній кількості.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Закриваємо форму фольгою і запікаємо скумбрію в духовці на середньому рівні 23 хвилини при 240 ° С.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Потім, видаляємо фольгу і запікаємо блюдо ще 6-7 хвилин.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Як приготувати рисовий гарнір на сковороді

Поки риба ніжиться в духовці, займаємося гарніром. Рис заливаємо водою і відставляємо на час. У сотейнику обсмажуємо спочатку моркву, потім, додаємо цибулю. Через хвилини півтори всипаємо чилі і болгарський перець.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Коли овочі обмінялися своїми ароматами, зливаємо з рису воду і переносимо його в сотейник до овочів. Даємо йому час прогрітися 2-3 хвилини.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Тепер, прийшов час влити гарячий бульйон і всипати сухі спеції.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Через 22-25 хвилин рис буде готовий.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір подається на стіл в гарячому стані.

Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір

Викладаємо на тарілки по одній фаршированої цибулею рибку, а поруч - гострий і дуже смачний розсипчастий рисовий гарнір. Слід зауважити, що дане запечене блюдо відмінно підходить для приготування в пост і вегетаріанцям.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору