Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір
Скумбрія запечена в духовці з цибулею виходить дуже соковита і смачна. Фарширована смаженою цибулею, вона виходить дуже ароматною і ніжною. В довершення до запеченої риби доданий гарнір з рису з гострим присмаком. Обидва страви чудово гармонують і доповнюють один одного. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко зробити обидва блюда.
Для запікання нам знадобиться:
- 4 штуки свіжої скумбрії (1 риба на порцію);
- 0,5 ч. Ложки сванской солі для риби;
- 4 штуки ріпчастої цибулі середнього розміру;
- 30 мл рослинного НЕ ароматизованого масла.
Для рисового гарніру:
- 1 велика цибулина;
- 1 середня морква;
- ½ штуки болгарського перцю;
- ½ штуки свіжого або сухого чилі перцю;
- 250 грам пропареного довгого рису;
- 450 мл овочевого бульйону (або води);
- 1,5 ч. Ложки великої морської солі;
- 0,5 ч. Ложки суміші перців;
- 0,5 ч. Ложки куркуми.
зміст
- 1 Як запекти скумбрію з цибулею в духовці
- 2 Як приготувати рисовий гарнір на сковороді
Як запекти скумбрію з цибулею в духовці
Для початку, підготуємо рибу. Відділимо голову, плавники і внутрішнє наповнення. Споліскуємо і перекладаємо скумбрію в скляну або керамічну форму, посипаємо її сванской сіллю для риби.
Нарізані півкільцями цибулини пасеруємо на сковороді до прозорості і перекладаємо в середину кожної рибини в рівній кількості.
Закриваємо форму фольгою і запікаємо скумбрію в духовці на середньому рівні 23 хвилини при 240 ° С.
Потім, видаляємо фольгу і запікаємо блюдо ще 6-7 хвилин.
Як приготувати рисовий гарнір на сковороді
Поки риба ніжиться в духовці, займаємося гарніром. Рис заливаємо водою і відставляємо на час. У сотейнику обсмажуємо спочатку моркву, потім, додаємо цибулю. Через хвилини півтори всипаємо чилі і болгарський перець.
Коли овочі обмінялися своїми ароматами, зливаємо з рису воду і переносимо його в сотейник до овочів. Даємо йому час прогрітися 2-3 хвилини.
Тепер, прийшов час влити гарячий бульйон і всипати сухі спеції.
Через 22-25 хвилин рис буде готовий.
Скумбрія запечена в духовці з цибулею і смачний рисовий гарнір подається на стіл в гарячому стані.
Викладаємо на тарілки по одній фаршированої цибулею рибку, а поруч - гострий і дуже смачний розсипчастий рисовий гарнір. Слід зауважити, що дане запечене блюдо відмінно підходить для приготування в пост і вегетаріанцям.