Смачний минтай запечений в духовці з цибулею і морквою
Запечена в духовці минтай - це таке блюдо, яке можна готувати як в пост, так і в звичайні дні. Приготована за цим рецептом риба підійде як здоровим людям, так і тим, хто з яких-небудь причин, дотримується дієти. Минтай в духовці виходить смачний, соковитий, не жирний, одним словом, дієтичний.
Складові:
минтай;
цибуля;
морква;
сіль.
Як бачите, всі складові страви підібрані так, що задовольнять вимогам самого суворого посту.
Як смачно приготувати минтай в духовці
Цибулю ріжемо півкільцями.
Морква трьом на крупній тертці.
На деко поміщаємо фольгу. За розмірами вона повинна бути такою, щоб повноцінно обернути тушку риби.
Викладаємо частину цибулі, поверх нього морква.
Рибу очистити, вимити, посолити. Робити це потрібно акуратно, щоб не поранитися плавниками. Черевце має бути порожнім, без зайвого «сміття», його також слід присолити.
Поверх овочевий шуби розміщуємо минтая і вкриваємо залишилися нашинкованнимцибулею і морквою.
Загортаємо фольгу, ретельно закріплюємо щілини як на фото. Це потрібно робити для того, щоб виділяється при запіканні сік не протікав на деко, а просочував рибу.
Запікаємо рибу при 200 ° С близько 20 хвилин.
Виймаємо деко. Розгортаємо фольгу акуратно. Пам'ятаємо, що фольга остигає швидко, а риба всередині залишається дуже гаряча.
Далі, запечений в духовці минтай акуратно переноситься на блюдо. Гарнір можете робити будь-.
З таким смачним рибним блюдом найдовший пост пройде швидко і легко.
При необхідності, тушку легко можна розділити на частини.
Як бачите, риба у фользі готується, без краплі жиру і, тому, виходить низькокалорійної, але смачною і соковитою. Вона дуже корисна для шлунка і не тільки в період дієти або поста.