Наш рецепт » Рибні страви » Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Пропоную приготувати смачну естонське рибне блюдо з цибулею-пореєм. Для цього кулінарного вишуканості годиться будь-яка морська риба: тріска, минтай, хек. Рибна запіканка вийде просто ідеальною, якщо використовувати рибне філе.

Блюдо приготувати зовсім нескладно, а мій рецепт запіканки з риби покроково і докладно викладений і супроводжується фото, допоможе швидко освоїти і вам приготування цієї страви.

Для початку запасіться продуктами:

  • риба морська - 300-400 гр (у мене три невеликі тушки хека);
  • цибуля-порей - 200 гр;
  • шпик копчений - 100 гр;
  • сметана - 3 ст ложки;
  • яйця - 2 шт .;
  • тертий сир твердих сортів - 30 гр;
  • куркума - щіпка;
  • чорний перець мелений;
  • лимонний сік;
  • кріп свіжий;
  • соняшникова олія;
  • сіль.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Як приготувати рибну запіканку в духовці з цибулею і сиром

На першому етапі приготування страви обробляємо рибні тушки. Рибу миємо, відрізаємо плавники, за допомогою серветки обсушуємо. Потім подсаливаем, скроплюємо лимонним соком, посипаємо чорним меленим перцем і куркумою. У такому маринаді нехай риба полежать хвилин 15.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Поки рибка у нас маринується, займемося цибулею-пореєм. Ретельно промиваємо його від забруднень і нарізаємо кільцями. Копчений шпик ріжемо кубиками. На фото це виглядає так. Якщо вам потрібно приготувати пісний варіант страви, то просто замініть сало соняшниковою олією.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Тепер, обсмажуємо шпик і в розтопленому шпику тушкуємо цибулю-порей до м'якості.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Блюдо для запікання Промазуємо соняшниковою олією і викладаємо підсмажену цибулю-порей з шпиком. Зверху - замариновані рибні тушки хека.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Заливаємо все збитою і підсоленій сумішшю сметани і яєць. Перед запіканням посипаємо рибу тертим сиром і відправляємо в розігріту духовку. Готувати запіканку з риби потрібно хвилин 30.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Готова рибна запіканка з цибулею-пореєм повинна покритися розплавленої сирної скоринкою і трохи «підзолотившись». Посипаємо рибу зеленим кропом і подаємо на стіл.

Рибна запіканка в духовці сиром і цибулею-пореєм

Ось таким простим рибним рецептом запіканки ви можете скористатися і нагодувати сім'ю смачним і корисним стравою. Бажаю, щоб мій фото рецепт допоміг вам швидко і смачно приготувати запіканку з риби з цибулею-пореєм.

Приємного вам апетиту!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору