Печеня в горщиках з м'ясом і картоплею в духовці
Сьогодні хочу приготувати печеню в горщиках - дуже смачне домашнє блюдо. Моя сім'я дуже любить таке, запечене в духовці м'ясо з картоплею. Це дійсно дуже смачно і ситно. Вигляд у цієї страви красивий і презентабельний. Як гарячої закуски його приємно подати гостям. Спробуйте приготувати смачну страву разом зі мною. Рецепт жаркого в горщиках дуже простий, в приготуванні немає нічого складного, а крок за кроком зроблені фото розсіють всі ваші сумніви, якщо вони у вас виникнуть в процесі приготування.
З інгредієнтів мені потрібно:
- м'ясо - 150 гр (у мене яловичина);
- картопля - близько 800 гр;
- цибуля - 1 шт .;
- сир твердий - 120-150 гр (типу російський);
- майонез;
- сіль;
- перець мелений;
- лавровий лист;
- улюблені спеції;
- рослинна олія.
З даного переліку товарів вийде три горщика.
Як приготувати печеню в горщиках в духовці
У цьому рецепті м'ясо і картопля з цибулею підлягають обсмажуванні.
Тому, готувати почну з того, що м'ясо і картоплю нарізаю кубиками. Лук ріжу півкільцями. Наливаю в сковороду масло і по черзі всі обсмажую.
Спочатку смажу яловичину зі спеціями до легкої скоринки і викладаю на тарілку.
Далі, в цій же сковороді обсмажую картопля до легкої рум'яності.
Перекладаю в горщики. Посолю небагато. Це буде перший шар.
Слідом прожарюю цибулю до золотого кольору. Висипаю в горщик наступним шаром.
Далі, перекладаю раніше просмажене мяско, солю і перчу.
Заключним шаром буде натертий на дрібну тертку сир. Покриваю все зверху легким шаром майонезу.
Кілька ложок тертого сиру залишу. Їм я посиплю спекотне в кінці приготування.
Ставлю горщики в духовку на 200 градусів на 45 хвилин.
У готове печеня в горщиках ще раз додам по ложці сиру і залишу до його розплавлення. Запах страви запаморочливий.
Перед подачею, для естетичного вигляду і краси, додам трохи зеленого цибульки.
Доповнить смачну печеню в горщиках з м'ясом і картоплею домашня солона консервація, будь-то, салат, помідори або огірочки. Але особливої потреби в цьому немає, так як печеня виходить дуже соковитим.
Приємного всім апетиту!