Хрусткі вафельні трубочки в вафельниці - радянський рецепт
У мене вафельні трубочки асоціюються з далеким дитинством. Тоді це було одним з улюблених ласощів діточок. Поступово така випічка канула в минуле, поступившись місцем більш вишуканим десертів. Але іноді хочеться повернутися назад, мінімум років на 25 ... Пригадується вабить смак вафель, приготованих в електровафельніцу, цей хрест! А запах у квартирі, під час випічки! Сьогодні вирішила ці спогади втілити в реальність і приготувати по простому, ще радянському рецептом домашні вафельні трубочки в електровафельніцу. Якщо у вас десь в шафі припадає пилом така стара вафельница, сміливо діставайте його і приєднуйтесь. Покроково зроблені мною в процесі приготування фото, наочно продемонструють простоту цього рецепта.
Для тесту мені потрібно:
- 5 яєць;
- 100 гр цукру (для ласунів трохи більше);
- 200 гр вершкового масла;
- 1 склянка борошна;
- 1-2 ст.л. рослинної олії.
Як зробити вафельні трубочки в вафельниці
Починаючи готувати нам, звичайно ж, потрібно завести рідке тісто для вафельних трубочок.
Спершу, яйця з'єдную з цукром і злегка збиваю.
До яєчної суміші додаю розтоплене вершкове масло.
Ретельно змішую всі інгредієнти і додаю до них склянку борошна. Вливаю столову ложку рослинної олії.
Рідке тісто для вафельних трубочок готове. За консистенцією воно нагадує густу сметану.
Тепер, можемо спекти наше ласощі. Для цього, включаю електровафельніцу і даю їй добре прогрітися. Гарненько змащу вафельницу рослинним маслом. Ця дія я виконаю один раз, перед випічкою.
Наливаю пару столових ложок тесту в вафельницу і ложкою розмазую по поверхні.
Щільно закриваю прилад і печу 3-4 хвилини, до красивого кольору.
Готова вафелька без проблем зніметься з поверхні. Ще гарячу вафлю повертаю трубочкою. Таким чином, випікаю поки не закінчиться все тісто.
З тієї кількості інгредієнтів, що вказані в рецепті тесту у мене вийшло 12 смачних, хрустких і ароматних вафель.
Такі смачні домашні вафельні трубочки ви можете наповнити улюбленим кремом: заварним, зі згущеним молоком, зі збитих вершків, сирним або білковим.
А можете як я залишити їх без начинки і хрустіти вафельками собі на втіху.
Смачного вам чаювання!