Дієтичні тефтелі з картоплею в духовці
Пропоноване сьогодні ситне і дуже ароматне блюдо стане хорошим варіантом для обіду або живильного вечері. Дієтичні тефтелі з картоплею в духовці готуються дуже швидко і є абсолютно повноцінним прийомом їжі, так як включають і м'ясне, і гарнір. Подавати блюдо коштує з овочевими закусками і вашим улюбленим соусом. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам швидко освоїти таке приготування тефтелей з овочами.
Складові:
- фарш яловичий з цибулею - 200 гр;
- морква - 1 шт .;
- італійські спеції - 1/2 ч.л .;
- картопля - 4 шт .;
- яйце - 1 шт .;
- сметана - 35 гр;
- кукурудза - 2 ст.л .;
- перець мелений - 1/2 ч.л .;
- цибуля - 1 шт.
Як запекти тефтелі з картоплею в духовці
Змішати готовий фарш зі спеціями чорним перцем. Додати сіль за смаком.
Вбити одне яйце.
Гарненько перемішати фарш, додати трохи води або молока і залишити на 10 хвилин.
Мокрими долонями сформувати тюфтельки і обсмажити їх на рослинній олії.
Очистити овочі, нарубати шматочками і викласти у жароміцних форму. Посипати спеціями, сіллю і перцем.
Помістити до овочів тефтелі.
Залити блюдо сметаною або жирними вершками. Надіслати в нагріту духовку і запікати до готовності картоплі при 200 градусах.
Готове жарке подавати гарячим до столу! Можна доповнити блюдо салатом зі свіжих овочів і улюбленим соусом.
Запечені тефтелі з овочами є відмінним другою стравою, яке не тільки дуже легке в приготуванні, але і абсолютно не калорійне. Фарш не містить жирних сортів м'яса, а овочі не піддаються обсмажуванні. Для більш дієтичного варіанту, можна обсмажити тефтелі на оливковій олії. Готується блюдо вкрай швидко - 40 хвилин і смачну печеню на вашому столі!