Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці
Іноді так хочеться зробити звичайнісіньке блюдо оригінальним. Нічого надприродного в пропонованому сьогодні блюді, звичайно ж, немає. Просто копчена грудинка трохи змінила смак самих звичайних фрикадельок, а запечений хрусткий верхній шар поміняв звичний смак готового блюда до невпізнання. Своїм досвідом про те як готувати в духовці смачні фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів дізнаєтеся з мого покроково оформленого рецепту з фото.
Інгредієнти, які нам знадобляться:
для фрикадельок:
- 700 грам фаршу (350 гр курячого філе + 350 гр телятина);
- 1/2 ч. Ложки меленої суміші перців;
- 1,5 ч. Ложки морської солі великої;
- 1/3 ч. Ложки меленого майорану;
- 2 цибулини шалот;
- 1 упаковка (320 грам) нарізаної копченої грудинки;
для овочевого соусу:
- 2 моркви (середній розмір);
- 3 цибулини шалот (або ріпчаста цибуля);
- 1 ст.ложка гострого томатного соусу (або аджики);
- 180 мл гарячої води;
- 1,5 ч. Ложки солі великої;
- 0,5 пучка свіжого кропу.
Як приготувати фрикадельки в підливі в духовці
Змішуємо шматочки м'яса, прокручуємо їх через м'ясорубку, додаємо подрібнений цибулю шалот і всі спеції. Тепер, гарненько перемішуємо готовий фарш для майбутніх фрикадельок.
У сотейнику страхуємо півкільця цибулі і терту моркву на оливковій олії. Потім, розводимо томатний соус в гарячій воді разом з сіллю і додаємо в сотейник. Всипаємо невелику частину нарізаного кропу, все перемішуємо. Викладаємо готовий овочевий соус в скляну / керамічну форму для запікання в духовці.
Тепер, формуємо фрикадельки й обертаються їх копченою грудинкою. Укладаємо всі фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в ще гарячий овочевий соус. У мене залишилося зовсім небагато фаршу, я його виклала між фрикадельками.
Закриваємо форму кришкою / фольгою, продовжуємо готувати страву в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Потім, знімемо кришку і тримаємо фрикадельки з фаршу і копченої грудинки з овочевою підливою в духовці ще 3-4 хвилини.
Таке запікання дасть можливість їм підрум'янитися. Тепер, можна дістати приготовану страву з духовки.
Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів подавати потрібно відразу на стіл, не даючи їм остигати. При подачі можна просто присипати кропом.