Наш рецепт » Закуски » Гарячі закуски » Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Іноді так хочеться зробити звичайнісіньке блюдо оригінальним. Нічого надприродного в пропонованому сьогодні блюді, звичайно ж, немає. Просто копчена грудинка трохи змінила смак самих звичайних фрикадельок, а запечений хрусткий верхній шар поміняв звичний смак готового блюда до невпізнання. Своїм досвідом про те як готувати в духовці смачні фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів дізнаєтеся з мого покроково оформленого рецепту з фото.

Інгредієнти, які нам знадобляться:

для фрикадельок:

  • 700 грам фаршу (350 гр курячого філе + 350 гр телятина);
  • 1/2 ч. Ложки меленої суміші перців;
  • 1,5 ч. Ложки морської солі великої;
  • 1/3 ч. Ложки меленого майорану;
  • 2 цибулини шалот;
  • 1 упаковка (320 грам) нарізаної копченої грудинки;

для овочевого соусу:

  • 2 моркви (середній розмір);
  • 3 цибулини шалот (або ріпчаста цибуля);
  • 1 ст.ложка гострого томатного соусу (або аджики);
  • 180 мл гарячої води;
  • 1,5 ч. Ложки солі великої;
  • 0,5 пучка свіжого кропу.

Як приготувати фрикадельки в підливі в духовці

Змішуємо шматочки м'яса, прокручуємо їх через м'ясорубку, додаємо подрібнений цибулю шалот і всі спеції. Тепер, гарненько перемішуємо готовий фарш для майбутніх фрикадельок.

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

У сотейнику страхуємо півкільця цибулі і терту моркву на оливковій олії. Потім, розводимо томатний соус в гарячій воді разом з сіллю і додаємо в сотейник. Всипаємо невелику частину нарізаного кропу, все перемішуємо. Викладаємо готовий овочевий соус в скляну / керамічну форму для запікання в духовці.

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Тепер, формуємо фрикадельки й обертаються їх копченою грудинкою. Укладаємо всі фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в ще гарячий овочевий соус. У мене залишилося зовсім небагато фаршу, я його виклала між фрикадельками.

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Закриваємо форму кришкою / фольгою, продовжуємо готувати страву в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Потім, знімемо кришку і тримаємо фрикадельки з фаршу і копченої грудинки з овочевою підливою в духовці ще 3-4 хвилини.

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Таке запікання дасть можливість їм підрум'янитися. Тепер, можна дістати приготовану страву з духовки.

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів в духовці

Фрикадельки з фаршу і копченої грудинки в соусі з овочів подавати потрібно відразу на стіл, не даючи їм остигати. При подачі можна просто присипати кропом.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору