Курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою
Смачні курячі яйця в паніровці, фаршировані печінкою - незвичайна, але дуже смачна закуска на будь-яке свято. Сьогодні викладаю дуже цікавий фото-рецепт фаршированих яєць, які панірують у сухарях і обсмажують на сковороді перед тим, як їх заповнюють начинкою з курячої печінки. При бажанні, куряча печінка може бути замінена будь-який інший. Така закуска не пройде повз ваших гостей і вас в тому числі. Всім приємних закусок.
Складові:
- 6 великих курячих яєць Д-В;
- листя петрушки для прикраси.
Для начинки :
- 100 грам курячої печінки;
- 2 цибулини шалот;
- 2 столові ложки сметани 18% - 20%;
- 1/3 ч.ложки спецій для курки + сіль на ваш смак.
Для панірування:
- 1 куряче яйце + 1/2 ч.ложки базиліка;
- 1,5 столові ложки борошна;
- 3,5 столові ложки панірувальних сухарів.
Як приготувати яйця в паніровці, фаршировані печінкою
Починаємо готувати начинку для яєць. Для цього, яйця кладемо в холодну воду і відварюємо їх круто. Поки вони варяться, ми займаємося начинкою. До обсмаженої цибулі на олії додаємо шматочки курячої печінки, посипаємо все спеціями і перемішуємо. Тушкуємо все вміст сковороди до повної готовності.
Готову печінку пробиваємо блендером в глибокій мисці. Очищені від шкаралупи яйця, ділимо на рівні половинки, витягаємо жовтки і додаємо їх до печінки. Туди ж відправляємо сметану.
Всю суміш пробиваємо блендером і викладаємо готову начинку в силіконовий кондитерський мішок з будь-, на ваш смак, великої фігурною насадкою.
Тепер, готуємо паніровці для яєць. Насипаємо борошно і панірувальні сухарі в окремі тарілки. Сире яйце збовтуємо вилочкою разом з базиліком.
Спочатку обвалюють білки в тарілці з борошном, потім опускаємо їх в тарілку з яйцем і базиліком, а в останню чергу в тарілку з панірувальними сухарями. Кладемо їх в гарячу сковорідку з добре розігрітим маслом і обсмажуємо білки з усіх боків до появи хрусткої хлібної скориночки. Викладаємо обсмажені яйця в паніровці на тарілку, покриту одноразовим рушником, щоб прибрати зайве масло.
Коли яйце смажене в паніровці охолоне, викладаємо на блюдо і заповнюємо білки печінкової начинкою.
Прикрашаємо кожне яйце листком петрушки і подаємо на святковий стіл.
Як бачите, таку оригінальну закуску на свято приготувати дуже просто. Сподіваюся, що мій крок за кроком оформлений рецепт з фото стане частим гостем на вашій кухні.