Наш рецепт » Страви з риби » Як приготувати мойву в духовці

Як приготувати мойву в духовці

Просту, буквально копійчану рибу можна не тільки солити або смажити на сковорідці, а й запікати в духовці. Незвично, вірно? Але виходить напрочуд смачно і розлітається, як насіннячко! Пропонуємо добірку рецептів, як смачно приготувати мойву в духовці. Здивуйте своїх близьких новою і, можливо, незвичайною рибною стравою вже сьогодні.

Як приготувати мойву в духовці - покроковий фото рецепт

Смачний і простий рецепт приготування мойви підійде навіть кулінарам-початківцям. Рибка виходить рум'яною, зовні хрусткою, а всередині особливо ніжною, просто тане в роті. А ще її можна не очищати, що дуже тішить зайнятих господинь. Та й приготування в духовці звільняє багато часу, не потрібно постійно стояти біля плити, як під час смаження, - досить підготувати рибу і відправити запікатися. Шалений спосіб!

Для приготування мойви за цим рецептом знадобиться деко і решітка за його розміром. Завдяки цьому риба буде рум'яною з двох боків.

Інгредієнти

  • Мойва свіжоморожена: 350 г
  • Борошно для панірування: 2 ст. л.
  • Приправа для риби: 1 ч. л.
  • Паприка копчена мелена: 2 ч. л.
  • Перець чорний мелений: за смаком
  • Сіль дрібна: 0.5 ч. л.
  • Сік лимона: за бажанням

Інструкція приготування

  1. Рибку вимити, обсушити за допомогою паперових рушників. За бажанням можна почистити від голів і нутрощів, але це не обов'язково.

    Як приготувати мойву в духовці
  2. У глибокій ємності змішати борошно (можна використовувати кукурудзяне або пшеничне) і паприку.

    Як приготувати мойву в духовці
  3. Додати решту спецій, сіль, перемішати для рівномірного розподілу спецій.

    Як приготувати мойву в духовці
  4. Деко для запікання застелити фольгою і накрити решіткою.

    Як приготувати мойву в духовці
  5. Кожну рибку обваляти з усіх боків у борошняному паніруванні.

    Як приготувати мойву в духовці
  6. Викласти мойву щільно на решітку. Змастити зверху рослинною олією, зручно для цього використовувати силіконовий пензлик.

    Як приготувати мойву в духовці
  7. Відправити в духовку, нагріту до 180° хвилин на 30-35, дивитися потрібно за готовністю і рум'яністю риби. Ось така смакота виходить з мінімумом зусиль і праці. За бажанням перед подачею можна скропити лимонним соком. Подавати мойву найсмачніше з картопляним пюре. Ще добре підійде рис або макарони.

    Як приготувати мойву в духовці

Рецепт хрусткої мойви в духовці з рум'яною скоринкою

Абсолютно не жирна, практично дієтична рибка, якою можна хрустіти, як горішками. Приготування теж дуже просте і швидке. Готуємо?

Інгредієнти:

  • Мойва - 1 кг;
  • Олія рослинна - 2 ст. л.;
  • Борошно - 3 ст. л.;
  • Паприка - 1 ч. л.;
  • Приправа до риби - 1 ч. л.;
  • Перець чорний - за смаком;
  • Сіль - 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Рибу почистити від голови та нутрощів, добре помити й обсушити. У мисці змішати всі сухі компоненти, обваляти рибу.
    Як приготувати мойву в духовці
  2. Деко або відповідну для запікання форму вистелити пергаментом, злегка змастити його олією і викласти на нього паніровану мойву.
    Як приготувати мойву в духовці
  3. Відправити запікатися в духовку при 180° на 15 хвилин, ненадовго вийняти деко, змастити верх риби олією, поставити допікатися ще хвилин на 5. Ось така рум'яна, хрустка і абсолютно не жирна мойва вийшла. Приємного!
    Як приготувати мойву в духовці

Смачна мойва в духовці на швидку руку

Легкий і швидкий спосіб приготування, за якого не доведеться стояти біля плити, обсмажуючи кожну рибку на сковороді. Відправив у духовку - і займайся іншими справами, чекаючи готовності обіду чи вечері. Краса!

Інгредієнти:

  • Свіжа мойва - 250 г;
  • Рослинна олія - 4-5 ст. л.;
  • Приправа для риби - 3 щіпки;
  • Пшеничне борошно - 2 ст. л.;
  • Сіль - 3 щіпки.

Приготування:

  1. Рибу помити, не очищаючи, просушити і присипати приправою. Обваляти в борошні, намагаючись рівномірно розподілити по всій мойві.
    Як приготувати мойву в духовці
  2. Форму для запікання застелити фольгою і змастити олією рослинного походження, викласти одну до одної запаніровану рибку.
    Як приготувати мойву в духовці
  3. Запекти в духовці при 200° півгодини, може трохи більше або менше, залежно від особливостей плити. Подавати запечену мойву до столу як доповнення до гарніру або окрему страву.
    Як приготувати мойву в духовці

Мойва, запечена в духовці на деку

Смачна та дієтична страва, яка всім припаде до смаку. Додавання цікавих приправ робить рибку ніжною, пряною та ароматною, а борошняне панірування забезпечує хрустку скоринку.

Щоб моментально запанірувати мойву, слід насипати суху суміш для панірування в щільний поліетиленовий пакет, туди ж покласти рибу і гарненько потрусити.

Інгредієнти:

  • Мойва - 500-800 г;
  • Борошно пшеничне - 6 ст. л.;
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.;
  • Перець чорний - 0,5 ч. л.;
  • Часник сухий - 0,5 ч. л.;
  • Паприка - 1 ч. л.;
  • Чебрець - 0,5 ч. л.;
  • Сіль - 1 ч. л.;
  • Олія рафінована - 0,5 ст.

Приготування:

  1. Рибку вимити, відрізати у кожної голову і животик з нутрощами, якщо не любите жирне. Економніший варіант - розпороти черевце і вичистити всі нутрощі, включно з чорною плівкою, вона буде гірчити в готовій страві. Вимити очищену мойву і просушити паперовими рушниками.
    Як приготувати мойву в духовці
  2. Змішати в глибокій мисці пшеничне борошно і кукурудзяний крохмаль (можна замінити картопляним), додати сіль, мелену паприку, сухий чебрець, часник, перець. Добре перемішати і запанірувати мойву.
    Як приготувати мойву в духовці
  3. Деко для запікання застелити фольгою, змастити олією і викласти мойву щільно одна до одної в кілька рядів. Запікати при 200° хвилин 20. Потім вийняти з духовки і змастити верх кожної рибки рослинною олією.
    Як приготувати мойву в духовці
  4. Запікати ще 10 хвилин, щоб утворилася красива рум'яна скоринка. Залишається перекласти готову мойву на тарілку, скропити лимонним соком і подати до столу. Смачного!
    Як приготувати мойву в духовці

Мойва в духовці на пергаментному папері

Цей варіант запікання мойви радує відсутністю олії, навіть рослинної. Підготовка обмежується паніруванням рибки, і саме вона надає готовій страві красу і хрустку скоринку. Низькокалорійна, але від цього не менш ситна їжа.

Інгредієнти:

  • Мойва свіжоморожена - 0,5 кг;
  • Приправа для риби - 2 ч. л.;
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.;
  • Рослинна олія - 2 ст. л. л.;
  • Сіль - 2 щіпки;
  • Кріп зелень - невеликий пучок.

Приготування:

  1. Промити мойву і просушити на паперовому рушнику від зайвої вологи, при бажанні можна перед миттям почистити. Підсушену рибку посолити і приправити з двох боків.
    Як приготувати мойву в духовці
  2. Обваляти в борошні та щільненько перекласти на застелене пергаментом деко, його бажано також змастити олією, щоб уникнути прилипання.
    Як приготувати мойву в духовці
  3. Запікати в духовці за 200° хвилин 20, за готовності викласти на блюдо і прикрасити свіжою зеленню, подавати до улюбленого гарніру.
    Як приготувати мойву в духовці

Як запекти мойву на деку в духовці

Ситний і нежирний обід або вечеря, який готується з мінімумом клопоту і продуктів. Із завданням за нашим фото-рецептом впорається навіть школяр, а спосіб приготування в духовці допоможе заощадити час біля плити.

Інгредієнти:

  • Мойва свіжа - 0,5 кг;
  • Приправа до риби - 1 ст. л.;
  • Сіль - за смаком;
  • Олія рослинна - 1 ст. л.

Приготування:

  1. Підготувати всі продукти, рибу розморозити в холодильнику на нижній полиці, а потім очистити від голів і нутрощів, промити й обсушити.
    Як приготувати мойву в духовці
  2. Посолити і приправити, скропити олією і перемішати обережно, розподіляючи спеції рівномірно. Залишити хвилин на 15 маринуватися. Деко застелити пергаментом і викласти на нього рибу в один шар.
    Як приготувати мойву в духовці
  3. Запікати 20 хвилин за 180°, для формування рум'яної скоринки можна змастити рослинною олією і потримати ще кілька хвилин у духовці. Подати зі свіжою зеленню до гарніру або як окрему страву.
    Як приготувати мойву в духовці

Мойва належить до морських порід риби, тому вона дуже корисна і за умови регулярного вживання знижує небезпеку захворювань серцево-судинної системи та щитоподібної залози. Ця рибка гарна смажена, варена, засолена і як начинка для пирога. А запечена на деку виходить особливо рум'яною, хрусткою та ароматною. Ще й економить час. Обов'язково спробуйте!

Рекомендуем

Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь в духовці, з лимоном, травами і в сметані
Морський окунь запечений з ароматними травами в сметані є дуже легким у приготуванні, смачним і простим рибним блюдом. Морський окунь в духовці виходить дуже ніжним, не містить багато калорій і

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору