Наш рецепт » Рибні страви » Запечена карась в духовці на грилі

Запечена карась в духовці на грилі

Річкову рибу люблять не всі. Основна причина тому - кістлявість. Мій батько - завзятий рибалка, і він їсть рибу тільки власного приготування. Його фірмовим рецептом з приготування невеликих карасів на грилі я і хочу поділитися. Можливості готувати постійно на багатті у мене немає, але і в духовці вони виходять дуже смачними і корисними. Запечена карась в духовці або на грилі у вас вийде дуже смачним якщо використовуєте мій перевірений рецепт з покроково зробленими фото.

Складові:

Запечена карась в духовці на грилі

  • 4 шт. свіжого карася невеликого розміру;
  • 0,5 шт. лимона;
  • 70 грам соєвого соусу;
  • 3-4 гілочки м'яти;
  • приправа для риби з шафраном і розмарином.

Як смачно запекти карася в духовці або на грилі

Запечені карасі вийдуть ще смачнішими, якщо спочатку вибрати рибу з ікрою. Для цього її необхідно обмацати і підібрати «пузатенький», з твердим черевцем. Потім, необхідно ретельно очистити карасів від лузги.

Запечена карась в духовці на грилі

Рибу помити зовні і очистити від тельбуха, не виймаючи ікри. Потім дуже акуратно промити її зсередини.

Запечена карась в духовці на грилі

Нарвати листочки м'яти і помити. Рибу посолити злегка всередині, скласти один шар в глибокій ємності, вилити туди соєвий соус і видавити сік лимона.

Запечена карась в духовці на грилі

Викласти зверху м'яту і посипати приправою для риби. Другим шаром викласти залишилися дві рибини і повторити все.

Запечена карась в духовці на грилі

Залишити рибу маринуватися не менше 30 хвилин, але і не більше години, інакше стане солоною.

Включити духовку грітися до 180 ° С.

Дістати карасів і по хребту зробити розрізи до кістки через кожен сантиметр. Таким чином прорізатимуться дрібні кісточки.

Запечена карась в духовці на грилі

Рибу викласти на решітку гриль, а під грати на деко покласти гілочку м'яти і пару часточок лимона. Поставити запікатися на 25 хв.

Запечена карась в духовці на грилі

Готовий запечений карась рекомендую подавати на стіл з часточкою лимона.

Запечена карась в духовці на грилі

Якщо окунь за розміром більше долоньки, то при обробці риби слід видалити верхній плавник. Розрізати хребет «віялом» для великої риби також слід «гущі» - через 5-7 мм, щоб прорізати дрібні кістки.

Запечена карась в духовці на грилі

Якщо ваш запечений карась готується на мангалі, то листочки м'яти слід покласти всередину рибки.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Карась смажений на сковороді і фарширований цибулею і морквою
Карась смажений на сковороді і фарширований цибулею і морквою
Карась смажений на сковороді - блюдо, яке, в першу чергу, призначається всім пристрасним шанувальникам рибних страв. На цей раз у нас буде смажений карась, випотрошених черевцеякого фарширується

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору