Запечена карась в духовці на грилі
Річкову рибу люблять не всі. Основна причина тому - кістлявість. Мій батько - завзятий рибалка, і він їсть рибу тільки власного приготування. Його фірмовим рецептом з приготування невеликих карасів на грилі я і хочу поділитися. Можливості готувати постійно на багатті у мене немає, але і в духовці вони виходять дуже смачними і корисними. Запечена карась в духовці або на грилі у вас вийде дуже смачним якщо використовуєте мій перевірений рецепт з покроково зробленими фото.
Складові:
- 4 шт. свіжого карася невеликого розміру;
- 0,5 шт. лимона;
- 70 грам соєвого соусу;
- 3-4 гілочки м'яти;
- приправа для риби з шафраном і розмарином.
Як смачно запекти карася в духовці або на грилі
Запечені карасі вийдуть ще смачнішими, якщо спочатку вибрати рибу з ікрою. Для цього її необхідно обмацати і підібрати «пузатенький», з твердим черевцем. Потім, необхідно ретельно очистити карасів від лузги.
Рибу помити зовні і очистити від тельбуха, не виймаючи ікри. Потім дуже акуратно промити її зсередини.
Нарвати листочки м'яти і помити. Рибу посолити злегка всередині, скласти один шар в глибокій ємності, вилити туди соєвий соус і видавити сік лимона.
Викласти зверху м'яту і посипати приправою для риби. Другим шаром викласти залишилися дві рибини і повторити все.
Залишити рибу маринуватися не менше 30 хвилин, але і не більше години, інакше стане солоною.
Включити духовку грітися до 180 ° С.
Дістати карасів і по хребту зробити розрізи до кістки через кожен сантиметр. Таким чином прорізатимуться дрібні кісточки.
Рибу викласти на решітку гриль, а під грати на деко покласти гілочку м'яти і пару часточок лимона. Поставити запікатися на 25 хв.
Готовий запечений карась рекомендую подавати на стіл з часточкою лимона.
Якщо окунь за розміром більше долоньки, то при обробці риби слід видалити верхній плавник. Розрізати хребет «віялом» для великої риби також слід «гущі» - через 5-7 мм, щоб прорізати дрібні кістки.
Якщо ваш запечений карась готується на мангалі, то листочки м'яти слід покласти всередину рибки.