Наш рецепт » Страви з риби » Запечена карась в духовці на грилі

Запечена карась в духовці на грилі

Річкову рибу люблять не всі. Основна причина тому - кістлявість. Мій батько - завзятий рибалка, і він їсть рибу тільки власного приготування. Його фірмовим рецептом з приготування невеликих карасів на грилі я і хочу поділитися. Можливості готувати постійно на багатті у мене немає, але і в духовці вони виходять дуже смачними і корисними. Запечена карась в духовці або на грилі у вас вийде дуже смачним якщо використовуєте мій перевірений рецепт з покроково зробленими фото.

Складові:

Запечена карась в духовці на грилі

  • 4 шт. свіжого карася невеликого розміру;
  • 0,5 шт. лимона;
  • 70 грам соєвого соусу;
  • 3-4 гілочки м'яти;
  • приправа для риби з шафраном і розмарином.

Як смачно запекти карася в духовці або на грилі

Запечені карасі вийдуть ще смачнішими, якщо спочатку вибрати рибу з ікрою. Для цього її необхідно обмацати і підібрати «пузатенький», з твердим черевцем. Потім, необхідно ретельно очистити карасів від лузги.

Запечена карась в духовці на грилі

Рибу помити зовні і очистити від тельбуха, не виймаючи ікри. Потім дуже акуратно промити її зсередини.

Запечена карась в духовці на грилі

Нарвати листочки м'яти і помити. Рибу посолити злегка всередині, скласти один шар в глибокій ємності, вилити туди соєвий соус і видавити сік лимона.

Запечена карась в духовці на грилі

Викласти зверху м'яту і посипати приправою для риби. Другим шаром викласти залишилися дві рибини і повторити все.

Запечена карась в духовці на грилі

Залишити рибу маринуватися не менше 30 хвилин, але і не більше години, інакше стане солоною.

Включити духовку грітися до 180 ° С.

Дістати карасів і по хребту зробити розрізи до кістки через кожен сантиметр. Таким чином прорізатимуться дрібні кісточки.

Запечена карась в духовці на грилі

Рибу викласти на решітку гриль, а під грати на деко покласти гілочку м'яти і пару часточок лимона. Поставити запікатися на 25 хв.

Запечена карась в духовці на грилі

Готовий запечений карась рекомендую подавати на стіл з часточкою лимона.

Запечена карась в духовці на грилі

Якщо окунь за розміром більше долоньки, то при обробці риби слід видалити верхній плавник. Розрізати хребет «віялом» для великої риби також слід «гущі» - через 5-7 мм, щоб прорізати дрібні кістки.

Запечена карась в духовці на грилі

Якщо ваш запечений карась готується на мангалі, то листочки м'яти слід покласти всередину рибки.

Рекомендуем

Карась смажений на сковороді і фарширований цибулею і морквою
Карась смажений на сковороді і фарширований цибулею і морквою
Карась смажений на сковороді - блюдо, яке, в першу чергу, призначається всім пристрасним шанувальникам рибних страв. На цей раз у нас буде смажений карась, випотрошених черевцеякого фарширується

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору