Карась смажений на сковороді в борошні і майонезі
Пощастило тим, у кого є можливість побалувати близьких смачною рибкою, тільки що спійманої з водойми. З приходом рибного сезону у мене така можливість з'являється періодично (благо поруч розташовується ставок з карасями і іншої рибкою). Хочу запропонувати вам найпростіший спосіб готування карася на сковорідці. З мінімальної кількості інгредієнтів виходить смачне, ситне блюдо. Карась смажений на сковороді в борошні і майонезі виходить не менш смачний, ніж відомий усім карась смажений в сметані. Мій детальний рецепт з покроково зробленими фото продемонструє вам як правильно смажити карася в борошні і майонезі на сковороді.
Отже, для рибного страви використовую свіжого карася.
Складові:
- карась свіжий - від 4 штук (приблизно по 150-200 гр);
- майонез - 3 ст. ложки;
- паприка мелена - на смак;
- сіль;
- борошно - 3 ст. л .;
- масло рослинне.
Як смажити карасів на сковороді в борошні і майонезі
В першу чергу рибку очищаю від нутрощів, луски. Голову у карася, а також, плавники і хвіст я залишила, оскільки особини не великі.
Карася перекладаю в миску, за смаком присмачую сіллю і меленою паприкою. Можна, звичайно ж, використовувати і інші спеції, які підходять для маринування рибки.
Додаємо до карасю будь майонез.
Ретельно перемішую рибку в майонезі та спеціях. Про внутрішню частину теж не забуваю.
Карася в майонезі потім обвалюють у борошні, яку висипаю на тарілку.
Залишилося тільки посмажити. У розігріту сковороду додаю рослинного маслечка і викладаю тушку в майонезі і борошні.
З кожного боку рибку смажу до рум'яної скоринки.
Ситне та смачну рибну страву готове! пригощайте домочадців!
Карась смажений на сковороді в борошні і майонезі можна подавати з будь-яким гарніром, а можна просто зі свіжими овочами або салатами з них.