Наш рецепт » Грибні страви » Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Вченими доведено, що штучно вирощені печериці найбезпечніші грибочки, та й за ціною одні з найдоступніших. Але доступність грибів за ціною зовсім не означає, що вони не смачні. Вигадниці-кулінаркі з, здавалося б, простеньких печериць готують справжні кулінарні шедеври. Сьогодні я пропоную приготувати, використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, дуже смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою.

Складові:

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

  • печериці - 500 гр;
  • рослинне масло - 150 г .;
  • борошно - 150 гр;
  • сіль кухонна - 10 гр.

Як посмажити печериці на сковороді в борошні

Для початку нам потрібно грибочки на п'ять хвилин замочити в мисці з холодною водою.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Потім, кожен печериця ретельно перемиваємо руками від забруднення.

Далі, гострим ножем потрібно трохи (без зусиль) поскоблить капелюшки грибів, як би зняти з них тоненьку плівку.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Далі печериці нарізаємо слайсами. Так як грибочки дуже ніжні й тендітні, то намагайтеся не поламати їх при нарізці.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Складаємо нарізку в керамічну ємність, посипаємо їх сіллю і залишаємо, щоб пустили сік, приблизно, на п'ять-сім хвилин.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

На цьому фото добре видно, що гриби стали злегка вологим.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Тепер розігріваємо на вогні сковороду з рослинним маслом, а поки сковорідка прогрівається нам потрібно кожен шматочок печериці запанірувати в борошні.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Викладаємо грибочки на розпечену сковорідку на деякій відстані один від одного. Смажимо печериці на середньому вогні з одного боку дві хвилини.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Потім, перевертаємо і з іншого боку, теж, обсмажуємо гриби пару хвилин.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Печериці в процесі смаження вбирають в себе дуже багато рослинної олії. Надлишок масла дуже просто видалити, виклавши смажені гриби на кілька хвилин на паперовий рушник.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Як я і обіцяла, печериці в паніровці з борошна вийшли апетитні на вигляд, а на смак такі грибочки, завдяки своїй хрусткій скоринці, нагадують чіпси.

Грибочки, приготовані таким способом, зазвичай, за святковим столом йдуть на ура.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Для простого сімейного вечері наше блюдо теж підійде. Смажені печериці з хрусткою скоринкою можна запропонувати їдоках з гарніром з картоплі.

Смачні смажені печериці в борошні, з хрусткою скоринкою

Приємного всім апетиту.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору