Смачна і корисна арахісова паста з медом
Мої домашні до сніданку люблять отримувати солодкі бутерброди з арахісовим пастою. Це відмінний заряд бадьорості та енергії на весь день. До складу пасти входять горіхи арахіс, мед і трохи рослинного масла. Арахісова паста будинку виходить, неймовірно, смачною і ароматною. Ділюся улюбленим рецептом з покроково відзнятими фото, для наочної ілюстрації.
Отже, нам потрібні:
- арахіс (смажений) - 100 грам;
- мед - 2 ч. Ложки;
- масло рослинне (без запаху) - 1 ч. Ложка.
Як приготувати арахісову пасту з медом в домашніх умовах
Готувати ласощі починаємо з того, що смажений арахіс потрібно очистити від шкірки. Головне, робити це сухими руками, щоб шкірочка НЕ липнула до рук.
У чашу від блендера висипати очищений арахіс. Подрібнити горіхи на максимальній потужності. За бажанням, подрібнювати можна або в борошно, або з невеликими шматочками. Я більше люблю другий варіант, з дрібною зернистістю.
Додати рідкий мед. Якщо мед зацукрований, то, перед додаванням, відправити його в мікрохвильовку. Рідкий мед влити до перемолоти арахісу. Відразу вийде неймовірно апетитний аромат, поєднання арахісу і меду.
Рослинна олія вибрати соняшникова або оливкова, головне, щоб вони були без запаху. Влити масло до решти інгредієнтів.
Збити пасту блендером ще близько однієї хвилини. Отриману масу перекласти в невелику ємність.
З даної кількості інгредієнтів виходить трохи арахісової пасти, але її достатньо, щоб зробити близько шести невеликих бутербродів для двох чоловік. Якщо потрібна велика кількість пасти, то кількість інгредієнтів потрібно збільшити вдвічі або втричі.
Ароматна, корисна і дуже-дуже смачна арахісова паста з медом стане відмінним десертом. Я подаю її, намазуючи на шматочки батона.
Зверху можна прикрасити бутерброди з арахісовим пастою потертим шоколадом. Це, просто, чарівне поєднання.
Готуйте з любов'ю для себе і своїх рідних і приємного вам апетиту!