Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою
Нутовая хумус, як холодна закуска, яка так знаменита на Близькому Сході, сьогодні і на моєму столі. Холодну пасту з кінзою і кедровими горішками я подавала з підігрітим лавашем. З чим ще їдять хумус з нуту? Блюдо прекрасно підійде для подачі до м'яса, риби і страв з пасти. Приготувати хумус в домашніх умовах простіше нікуди. Простий рецепт приготування я пропоную вашій увазі, а крок за кроком зроблені фото доповнюють текст і добре ілюструють деталі.
Складові:
- 450 грам гороху нуту;
- 1 порція муха пасти;
- 120 мл свіжого лимонного соку;
- 1/2 ч.ложки насіння кумина (зіри);
- 1/3 ч.ложки меленого гострого перцю;
- 1/2 пучка свіжої зелені кінзи;
- 1 -1,5 ч.ложки гімалайської рожевою солі;
- 1/3 ч.ложки меленого чорного перцю;
- 150 мл EV оливкового масла;
- 100 грам очищених кедрових горішків;
- 1 зубчик часнику;
- 1/2 ч.ложки сумах.
Як зробити хумус з кедровими горішками і кінзою
За 4-5 годин до відварювання нуту, замочуємо його у воді без солі. Потім, цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, і ставимо варитися нут до повної готовності (без солі).
Зварений нут відкидаємо на друшляк, але рідина зберігаємо. Перекладаємо горох в чашу блендера, всипаємо сіль і починаємо подрібнювати, поступово додаючи ту воду, яку ми злили. Також, додаємо близько 80 мл оливкової олії. Потрібна консистенція подрібненого нуту на цьому етапі повинна нагадувати густу сметану і добре видна на фото.
У більш дрібну чашу блендера нарізаємо кінзу, кладемо часник, вливаємо оливкове масло, перці чорний, гострий і подрібнюємо до стану однорідної каші.
Тепер, змішуємо з основною подрібненої горохової масою пасту муха, подрібнену кінзу зі спеціями, лимонний сік, трохи більше половини порції очищених кедрових горішків. перемішуємо.
Викладаємо готовий домашній хумус в глибоку салатницю. Робимо доріжки за допомогою столової ложки, злегка скроплюємо оливковою олією, посипаємо по всій поверхні сумах і викладаємо залишилися горіхи.
Прибираємо в холодильник, щоб паста-хумус з нуту з кедровими горішками і кінзою добре охолола. Можна накрити його плівкою, щоб він не заветріться, якщо передбачається, що він буде стояти в холоді більше двох годин.
Сподіваюся, що мій покроковий рецепт приготування цього екзотичного блюда дозволить і вам легко і просто приготувати його, а їдці по достоїнству оцінять смакові якості пасти з нуту.