Наш рецепт » Соуси » Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Нутовая хумус, як холодна закуска, яка так знаменита на Близькому Сході, сьогодні і на моєму столі. Холодну пасту з кінзою і кедровими горішками я подавала з підігрітим лавашем. З чим ще їдять хумус з нуту? Блюдо прекрасно підійде для подачі до м'яса, риби і страв з пасти. Приготувати хумус в домашніх умовах простіше нікуди. Простий рецепт приготування я пропоную вашій увазі, а крок за кроком зроблені фото доповнюють текст і добре ілюструють деталі.

Складові:

  • 450 грам гороху нуту;
  • 1 порція муха пасти;
  • 120 мл свіжого лимонного соку;
  • 1/2 ч.ложки насіння кумина (зіри);
  • 1/3 ч.ложки меленого гострого перцю;
  • 1/2 пучка свіжої зелені кінзи;
  • 1 -1,5 ч.ложки гімалайської рожевою солі;
  • 1/3 ч.ложки меленого чорного перцю;
  • 150 мл EV оливкового масла;
  • 100 грам очищених кедрових горішків;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1/2 ч.ложки сумах.

Як зробити хумус з кедровими горішками і кінзою

За 4-5 годин до відварювання нуту, замочуємо його у воді без солі. Потім, цю воду зливаємо, наливаємо свіжу, і ставимо варитися нут до повної готовності (без солі).

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Зварений нут відкидаємо на друшляк, але рідина зберігаємо. Перекладаємо горох в чашу блендера, всипаємо сіль і починаємо подрібнювати, поступово додаючи ту воду, яку ми злили. Також, додаємо близько 80 мл оливкової олії. Потрібна консистенція подрібненого нуту на цьому етапі повинна нагадувати густу сметану і добре видна на фото.

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

У більш дрібну чашу блендера нарізаємо кінзу, кладемо часник, вливаємо оливкове масло, перці чорний, гострий і подрібнюємо до стану однорідної каші.

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Тепер, змішуємо з основною подрібненої горохової масою пасту муха, подрібнену кінзу зі спеціями, лимонний сік, трохи більше половини порції очищених кедрових горішків. перемішуємо.

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Викладаємо готовий домашній хумус в глибоку салатницю. Робимо доріжки за допомогою столової ложки, злегка скроплюємо оливковою олією, посипаємо по всій поверхні сумах і викладаємо залишилися горіхи.

Домашній хумус з кедровими горішками і кінзою

Прибираємо в холодильник, щоб паста-хумус з нуту з кедровими горішками і кінзою добре охолола. Можна накрити його плівкою, щоб він не заветріться, якщо передбачається, що він буде стояти в холоді більше двох годин.

Сподіваюся, що мій покроковий рецепт приготування цього екзотичного блюда дозволить і вам легко і просто приготувати його, а їдці по достоїнству оцінять смакові якості пасти з нуту.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Перед тим, як пригощати своїх гостей смачним гарячим блюдом, запропонуйте їм холодну закуску у вигляді сирного тартара. Пропонований мною сьогодні смачний сирний соус тартар з кропом і м'ятою в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору