Наш рецепт » Страви з риби » Як засолити рибу в домашніх умовах

Як засолити рибу в домашніх умовах

Засолювання підходить для різних видів риби. Ви можете використовувати цей спосіб для приготування горбуші, червоної риби, лосося, річкової риби, ікри. Час засолювання залежить від розміру філе: менші шматочки будуть готові буквально за кілька годин. Засолена таким чином риба відмінно підійде не тільки для бутербродів, а й для створення вишуканих страв - сашимі, тартар.

Як засолити річкову рибу в домашніх умовах - покроковий фото рецепт

Засолений короп має дивовижний смак. Цей метод підійде для різних видів річкової риби. Результатом стає малосольна страва з ніжним смаком.

Інгредієнти

  • Короп: 1 кг
  • Яблучний оцет: 150 мл
  • Сіль: 3 ст. л.
  • Рослинна олія: 150 мл
  • Цукор: 2 ст. л.
  • Вода: 500 мл
  • Лавровий лист: 2 шт.
  • Перець горошком: 1 ч. л.
  • Насіння коріандру: 1 ст. л.
  • Приправа для риби: 1 ч. л.

Інструкція приготування

  1. Обробляємо рибу, нарізаємо невеликими шматочками, зручними для їжі (товщина 0,5-1 см). Перекладаємо в миску, солимо, кладемо цукор, перемішуємо. Закриваємо плівкою, ставимо в холодильник на 24 години для маринування. Кілька разів у цей час рибу перемішуємо.

    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Готуємо маринад. У воду (500 мл) додаємо лавровий лист (2 ст. л. подрібненого листя), 1 ч. л. суміші перців у горошинах, 1 ч. л. приправи для приготування риби, 1 ст. л. зерен коріандру. Одну хвилину кип'ятимо, вогонь вимикаємо, залишаємо настоюватися протягом 24 годин.

    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Змішуємо маринад із рибою, залишаємо ще на 24 години для маринування. У холодильнику, під плівкою.

    Як засолити рибу в домашніх умовах
  4. За допомогою шумівки виймаємо рибу з маринаду, перекладаємо в іншу миску. Злегка утрамбовуємо виделкою, наливаємо оцет, 15 хвилин чекаємо. Дістаємо рибу з оцту шумівкою, укладаємо в окремий посуд. Заливаємо рослинною олією.

    Як засолити рибу в домашніх умовах

Сухий спосіб, як засолити рибу скумбрію

Сухе засолювання - перевірений метод, який допомагає домогтися ідеального смаку риби. Важливо точно дотримуватися пропорцій: цукор допомагає врівноважити сіль, запобігаючи надмірній солоності та зберігаючи ніжність рибного філе.

Час засолювання залежить від розміру тушки. Якщо вага однієї риби понад 400 г, у холодильнику вона має постояти до двох діб.

Список інгредієнтів:

  • скумбрія - 2 заморожені тушки;
  • 1 щіпка перцю;
  • 3 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукрового піску.

Покрокове приготування:

  1. Рибу розморожуємо, промиваємо, обсушуємо паперовим рушником.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Змішуємо в окремому посуді сіль із цукром і перцем. За бажання додаємо свої улюблені спеції.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Сумішшю з усіх боків натираємо скумбрію.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  4. Загортаємо в пергамент, відправляємо на добу в холодильник. Через добу промиваємо, обсушуємо, скумбрія готова.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як смачно засолити червону рибу в розсолі

Сорт риби вибираємо за своїми вподобаннями. Підійде лосось, кета, горбуша або форель.

Список інгредієнтів:

  • 1 кг червоної риби;
  • запашний перець у горошинах - 8-9 шт.;
  • 500 мл води;
  • 5-6 гвоздичок;
  • половина склянки солі;
  • з верхом 2 ст. л. цукрового піску.

Покрокове приготування:

  1. Воду змішуємо з цукровим піском, солимо. Кладемо перець, гвоздику, хвилину кип'ятимо, охолоджуємо.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Рибу нарізаємо великими шматочками, укладаємо в ємність для маринування. Заливаємо підготовленим маринадом. Чекаємо дві години, потім перекладаємо в холодильник. Тут рибу залишаємо на добу.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як правильно засолити горбушу в домашніх умовах

Домашнє засолювання - це чудова можливість насолодитися смаком свіжої, якісно приготованої риби. Цей процес не вимагає особливих умінь або рідкісних інгредієнтів, але результат завжди радує своїм неповторним смаком.

Список інгредієнтів:

  • 1 тушка горбуші;
  • 3 ст. л. солі (з розрахунку на 1 кг риби);
  • 1 ч. л. цукрового піску (з розрахунку на 1 кг риби);
  • 3 ст. л. рослинної олії.

Покрокове приготування:

  1. Розморожуємо рибу, знімаємо шкірку. Виймаємо хребет і всі кістки, м'якоть промиваємо.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Сіль змішуємо з цукровим піском, насипаємо суміш у невеликій кількості в посуд для засолювання.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Укладаємо рибу, насипаємо зверху суміш із солі та цукру. Додаємо рослинну олію, рівномірно розподіляємо. Через три години рибу промиваємо, обсушуємо. Він готовий для вживання.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Простий рецепт, як засолити заморожену рибу

Нема потреби бути шеф-кухарем чи мати спеціальне обладнання, щоб приготувати вишукану страву, яка стане окрасою будь-якого столу.

Список інгредієнтів:

  • червона риба - 0,5-0,7 кг;
  • цукровий пісок - 1 ст. л.;
  • сіль - 3 ст. л.;
  • чорний мелений перець - 1 ст. л.

Покрокове приготування:

  1. Рибу розморожуємо, шматочки промиваємо в прохолодній воді, обсушуємо. В окремому посуді змішуємо сіль із перцем і цукром.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. У цій ємності обвалюємо шматочки риби. Кладемо в контейнер, закриваємо, ставимо на 5-6 годин у холодильник.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Зливаємо рідину, промиваємо під прохолодною водою. Просушуємо. Риба готова для смачних бутербродів.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як засолити ікру з риби в домашніх умовах

Удома ви можете приготувати вишуканий делікатес, засоливши ікру риби. Ікра щуки особливо цінується за свій смак, проте ікра інших видів риб, таких як судак, окунь, лящ, також відрізняється чудовим смаком і користю для здоров'я.

Це прекрасне частування смачно подавати з житнім хлібом, присипавши улюбленою зеленню.

Список інгредієнтів:

  • 0,5 кг ікри;
  • 2 ст. л. солі;
  • 15 мл рослинної олії;
  • половина ч. л. оцту.

Покрокове приготування:

  1. Ікру поміщаємо в окріп, інтенсивно перемішуємо за допомогою виделки. Плівки, що спливають при цьому, потрібно прибирати.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Перекладаємо на сито, добре промиваємо, чекаємо, коли піде рідина. Таким чином промиваємо кілька разів, щоб вода залишалася після миття прозорою.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Додаємо до ікри сіль, перемішуємо. Коли на поверхні утвориться плівка білого кольору (10-15 хвилин), вливаємо оцет з олією, розмішуємо. Перекладаємо в скляну ємність, закриваємо кришкою, на 24 години відправляємо в холодильник.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як швидко засолити червону рибу - всього за 4 години

Ранковий тост із додаванням червоної риби - швидкий, простий і напрочуд смачний сніданок. Шматочки ніжної риби, доповнені каперсами, сиром, свіжістю огірків, іншими інгредієнтами, утворюють багату палітру смаків.

Усього за 4 години дуже смачна солона червона риба готова. Час, безпосередньо витрачений на приготування - не більше 5 хвилин.

Список інгредієнтів:

  • червона риба - 1 кг;
  • чорний перець - 1 ч. л. (свіжозмелений);
  • сіль - 2 ст. л.;
  • кріп - 10 стеблинок;
  • цукровий пісок - 1 ст. л.

Покрокове приготування:

  1. Цукор викладаємо в миску, додаємо сіль, перемішуємо. Підійде як звичайна, так і морська сіль. Приправляємо свіжозмеленим перцем, розмішуємо суміш.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Рибу промиваємо, обсушуємо. Просипаємо підготовленою сумішшю. Нашаткуємо дрібно вимитий кріп, додаємо до риби.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. Перекладаємо рибу в посуд, який герметично закривається, на 4 години відправляємо в холодильник.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як засолити форель - рецепт слабкого посолу

Солона форель, приготована вдома самостійно - це простий спосіб приготувати вишуканий сніданок або закуску. Філе або стейк форелі ідеально підходять для цього, і вам не потрібно турбуватися про зняття шкірки.

Список інгредієнтів:

  • 1 кг філе форелі (також підійде стейк);
  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукрового піску.

Покрокове приготування:

  1. Промиту рибу обсушуємо за допомогою паперового рушника.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Цукор перемішуємо із сіллю, у цій суміші обвалюємо стейки риби або нарізані шматочки. Закриваємо харчовою плівкою контейнер із рибою, ставимо в холодильник.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  3. У холодильнику рибу тримаємо від 24 до 48 годин, залежно від розмірів шматочків і жирності. 1-2 рази перевертаємо для рівномірного просолювання. Рідину з риби зливаємо, риба тепер готова до вживання.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Класичний варіант, як засолити лосось удома

Засолювання лосося сухим методом - це зручний і нескладний процес. Усе, що потрібно - це трохи терпіння, і вже через день можна прикрасити свій святковий стіл вишуканим частуванням.

Список інгредієнтів:

  • 1 кг червоної риби;
  • 4 ст. л. солі;
  • 2 ст. л. цукрового піску.

Покрокове приготування:

  1. Якщо використовується заморожена риба, розморожуємо. Промиваємо, обсушуємо. У підготовлений посуд всипаємо сіль і трохи цукрового піску, розмішуємо. Кладемо шматочки риби, щоб шкіра була внизу. Зверху також посипаємо цукрово-сольовою сумішшю.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Чекаємо 24 години, температура кімнатна. Очищаємо шматочки риби від солі та цукру, ставимо в холодильник на охолодження на 12 годин.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Як правильно засолити рибу оселедець - пряний посол

Використовуючи свіжу або заморожену рибу, ви можете створити страву, яка перевершить будь-які магазинні аналоги завдяки індивідуально підібраним спеціям і контролю за додаванням солі.

Порада: коли оселедець перебуває в холодильнику, його необхідно злегка придавити вантажем. Рибка повинна перебувати повністю в розсолі.

Список інгредієнтів:

  • 2 оселедці (0.7-0.8 кг);
  • 2 листочки лавра;
  • запашний перець у горошинах - 8-10 шт.;
  • 1 л води;
  • 3-5 гвоздичок;
  • за смаком кмин (можна фенхель або аніс);
  • 1 ст. л. коріандру в зернах;
  • 3-4 солі.л. солі;
  • чорний перець у горошинах - 5-6 шт.;
  • 1 ст. л. цукрового піску.

Покрокове приготування:

  1. Змішуємо в холодній воді (або трохи теплій) цукровий пісок із сіллю, додаємо спеції за рецептом. Поміщаємо в розсіл промиту рибу, 3-5 годин витримуємо при кімнатній температурі.
    Як засолити рибу в домашніх умовах
  2. Через 5 годин перекладаємо оселедець у розсолі в холодильник. Тут її залишаємо на 2-3 доби. Після цього часу оселедець готовий.
    Як засолити рибу в домашніх умовах

Рекомендуем

Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Смачна, пряна і щільна за текстурою солона червона риба відмінно доповнить будь-який святковий стіл. Пропонована сьогодні домашня засолювання риби з горілкою і прянощами, дає можливість приготувати
Як обробити горбушу на філе
Як обробити горбушу на філе
Філе горбуші відокремлене від кісток використовується для приготування різних страв. М'ясо риби без кісток смажать, запікають, солять, а також роблять з нього начинку для розтягаїв.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору