Як обробити горбушу на філе
Філе горбуші відокремлене від кісток використовується для приготування різних страв. М'ясо риби без кісток смажать, запікають, солять, а також роблять з нього начинку для розтягаїв. Про те, як правильно обробити горбушу на філе самостійно, я постараюся докладно розповісти в сьогоднішньому покроково оформленому рецепті з фото. Повторивши пару раз описану тут процедуру ви згодом будете з нею справлятися швидко.
Як відокремити горбушу від кісток
Смак рибної страви завжди в великій мірі залежить від свіжості риби. Купуючи горбушу в замороженому вигляді, звертайте увагу на колір брюшков і луску. Черева повинні бути світлими, без жовтих плям, а луска - сріблястого кольору.
Перед тим, як видаляти кістки з риби, її потрібно повністю розморозити. Краще це робити протягом перших 12 годин на основному відсіку холодильника, а потім, остаточно відігріти при кімнатній температурі.
Горбушу після розморожування потрібно промити під холодною проточною водою і очистити від луски. Чистять рибу гострою стороною ножа, скребуть рухами, просуваючись від хвоста тушки до голови. Якщо ви плануєте надалі знімати з риби шкуру, то чистку від луски можна пропустити.
Якщо риба була випотрошена, то потрібно видалити її нутрощі. Робити це потрібно також ножем, розрізаючи черевце. Якщо в горбуші була ікра, то її потрібно акуратно відокремити від кишок. Надалі цей делікатес можна засолити.
Тепер, займемося філювання горбуші. Кладемо чисту рибу на велику обробну дошку і відрізаємо голову.
Наступним етапом вирізаємо плавники і відрізаємо хвіст. Видаляючи плавники з черевця, робимо розріз уздовж нижньої частини тушки до самого хвоста.
Для того щоб звільнити м'ясо риби від ребрових кісток, скористаємося маленьким ножиком. Вставляємо ніж між декількома реберними кістками і м'ясним прошарком біля самої основи хребтової кістки. Пересуваємо ніж до краю черевця, звільняючи при цьому ребра. Вістря ножа повинно бути направлено в сторону хребта, щоб не пошкодити і не розрізати реберні кістки.
Після цього звільняємо від кісток хвостову частину риби.
Тепер залишилося ножем від'єднати філе з хребетного хребта і розкрити тушку.
Відрізаємо Філіровать пласт уздовж спини і проробляємо маніпуляцію з очищення від кісток з другою половиною горбуші.
Після того, як кістки будуть повністю вилучені, приступаємо до зняття шкіри. Для цього з широкої сторони шматка підчіплюємо шкуру і плавним рухом знімаємо її в напрямку до хвостової частини. Якщо місцями шкіра буде відходити разом з м'ясом, то потрібно буде трохи подскобліть це місце ножем.
Готове філе горбуші ріжемо на порційні шматочки і використовуємо для приготування страви, наприклад, для засолювання з маслом.
Відокремити горбушу від кісток зовсім не складно. Спробуйте самі обробити горбушу на філе, використовуючи підказки мого покроково оформленног рецепта з фото.