Наш рецепт » На замітку » Як обробити горбушу на філе

Як обробити горбушу на філе

Філе горбуші відокремлене від кісток використовується для приготування різних страв. М'ясо риби без кісток смажать, запікають, солять, а також роблять з нього начинку для розтягаїв. Про те, як правильно обробити горбушу на філе самостійно, я постараюся докладно розповісти в сьогоднішньому покроково оформленому рецепті з фото. Повторивши пару раз описану тут процедуру ви згодом будете з нею справлятися швидко.

Як відокремити горбушу від кісток

Смак рибної страви завжди в великій мірі залежить від свіжості риби. Купуючи горбушу в замороженому вигляді, звертайте увагу на колір брюшков і луску. Черева повинні бути світлими, без жовтих плям, а луска - сріблястого кольору.

Як обробити горбушу на філе

Перед тим, як видаляти кістки з риби, її потрібно повністю розморозити. Краще це робити протягом перших 12 годин на основному відсіку холодильника, а потім, остаточно відігріти при кімнатній температурі.

Горбушу після розморожування потрібно промити під холодною проточною водою і очистити від луски. Чистять рибу гострою стороною ножа, скребуть рухами, просуваючись від хвоста тушки до голови. Якщо ви плануєте надалі знімати з риби шкуру, то чистку від луски можна пропустити.

Як обробити горбушу на філе

Якщо риба була випотрошена, то потрібно видалити її нутрощі. Робити це потрібно також ножем, розрізаючи черевце. Якщо в горбуші була ікра, то її потрібно акуратно відокремити від кишок. Надалі цей делікатес можна засолити.

Тепер, займемося філювання горбуші. Кладемо чисту рибу на велику обробну дошку і відрізаємо голову.

Як обробити горбушу на філе

Наступним етапом вирізаємо плавники і відрізаємо хвіст. Видаляючи плавники з черевця, робимо розріз уздовж нижньої частини тушки до самого хвоста.

Як обробити горбушу на філе

Для того щоб звільнити м'ясо риби від ребрових кісток, скористаємося маленьким ножиком. Вставляємо ніж між декількома реберними кістками і м'ясним прошарком біля самої основи хребтової кістки. Пересуваємо ніж до краю черевця, звільняючи при цьому ребра. Вістря ножа повинно бути направлено в сторону хребта, щоб не пошкодити і не розрізати реберні кістки.

Як обробити горбушу на філе

Після цього звільняємо від кісток хвостову частину риби.

Як обробити горбушу на філе

Тепер залишилося ножем від'єднати філе з хребетного хребта і розкрити тушку.

Як обробити горбушу на філе

Відрізаємо Філіровать пласт уздовж спини і проробляємо маніпуляцію з очищення від кісток з другою половиною горбуші.

Після того, як кістки будуть повністю вилучені, приступаємо до зняття шкіри. Для цього з широкої сторони шматка підчіплюємо шкуру і плавним рухом знімаємо її в напрямку до хвостової частини. Якщо місцями шкіра буде відходити разом з м'ясом, то потрібно буде трохи подскобліть це місце ножем.

Як обробити горбушу на філе

Готове філе горбуші ріжемо на порційні шматочки і використовуємо для приготування страви, наприклад, для засолювання з маслом.

Як обробити горбушу на філе

Відокремити горбушу від кісток зовсім не складно. Спробуйте самі обробити горбушу на філе, використовуючи підказки мого покроково оформленног рецепта з фото.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору