Корейська салат Хе з риби з морквою і овочами
У сирій рибі міститься величезна кількість вітамінів, мікро і макро елементів. Але вживати в їжу рибу не пройшла термічну обробку багато людей вважають небезпечним. Я хочу презентувати кулінаркою простий рецепт, як приготувати мариновану рибу Хе по-корейськи. Будь ласка, дотримуйтесь моєму докладного, покроково оформленим рецептом з фото, і у вас вийде легко і просто приготувати смачну і дуже корисну пікантну закуску з сирої риби. Завдяки способу приготування, їсти такий корейський салат Хе з риби з морквою і овочами абсолютно безпечно.
продукти:
- риба - 1 кг;
- морква - 2 шт .;
- салатний перець - 2 шт .;
- цибуля ріпчаста - 2 шт .;
- сіль - 2 ч.л .;
- оцет (9%) - 4 ст.л .;
- рослинне масло - 70 гр;
- цукор - 2 ст.л .;
- коріандр мелений - 2 ч.л .;
- перець червоний - 1 ч.л .;
- паприка - 2 ч.л..
Починаючи приготування я хочу дати невелику пораду щодо вибору рибки для корейського салату. Сира риба підійде будь-яка (і річкова, і морська), але тільки стежте, щоб вона була не кістлява. У своєму варіанті рецепта я використовувала два види риби: більш пісний минтай і жирний морський окунь.
Як приготувати салат Хе з риби з морквою і овочами
І так, рибу потрібно обробити на філе. Для цього акуратно гострим ножем розрізаємо тушку риби навпіл уздовж хребта і відокремлюємо хребет разом з кістками. Потім, підрізаємо шкірку з боку хвоста, і різким рухом знімаємо шкіру руками.
Якщо риба продається з лускою (у мене морський окунь) я, як правило, не чищу її, а знімаю разом зі шкірою. Нутрощі з морського окуня теж видаляємо. Підготовлене рибне філе нарізаємо тонкими довгими шматочками.
Далі, підготовлений рибні шматочки заливаємо оцтом, перемішуємо і прибираємо маринуватися на 120 хвилин в холодильник. Поки наша сира риба маринована в оцті настоюється, ми займемося підготовкою овочів.
Цибулю і моркву очищаємо від шкірки, а у салатного перцю видаляємо плодоніжки і насіння.
Після цього, моркву натираємо на тертці для корейської моркви, лук шаткуємо півкільцями, а салатний перець нарізаємо тоненькою соломкою.
В овочі додаємо сіль, цукор, паприку, коріандр, перемішуємо і залишаємо настоятися при кімнатній температурі, на той час поки маринується риба.
З плином часу, рибу дістаємо з холодильника. Рослинна олія виливаємо в сковорідку, доводимо до кипіння і додаємо в нього червоний перець.
Потім, розпечену суміш додаємо в мариновану рибу і перемішуємо. Гаряче рослинне масло в тандемі з пекучим перцем допоможуть остаточно вбити мікроби в сирій рибі.
Останній етап - з'єднуємо мариновану рибу з овочевою сумішшю, перемішуємо і даємо рибному салату настоятися в холодильнику ще протягом години.
Смачний, ароматний корейський салат Хе з риби можна подавати їдоках в якості самостійної закуски.
А на додаток з молодою картоплею апетитна маринована рибка взагалі полетіла на «ура».
Приготувати смачну і правильне домашнє Хе з риби по-корейськи можна і трохи інакше. Відео-рецепт автора трохи відрізняється від запропонованого вище фото-рецепта, але результатом ви будете задоволені нітрохи не менше.
Тепер ви знаєте як зробити рибу Хе в домашніх умовах швидко, легко і просто. Побалуйте своїх рідних простим і смачним класичним блюдом корейської кухні. Приємного всім апетиту.