Смачний салат з чорної редьки з морквою і майонезом
Смачний і дуже корисний салатик можна отримати з мінімальної кількості найпростіших і доступних всім продуктів. Це я про редьці і моркви. Поєднання цих інгредієнтів є класичним, а вже про користь і говорити не варто. Вітамінний овочевий салат в нашій родині користується особливою повагою, так як, наповнюючи організм вітамінами, він підтримує імунітет в періоди загострення вірусних захворювань. Причому, не дивлячись на гостроту чорної редьки, цей салат з задоволенням поїдають, навіть, мої п'ятирічні діти. Отже, представляю свій покроково оформлений фото-рецепт смачного і корисного страви.
Точна кількість продуктів не обумовлюю. Я завжди використовую співвідношення редьки і моркви 1: 1. Так, мало не забула, редька повинна бути саме чорна, так як цей сорт містить в собі речовини, здатні надавати противірусну та антимікробну дію. Важливе попередження: чорна редька при переробці виділяє досить різкий запах.
Як приготувати салат з редьки чорної з морквою і майонезом
Коренеплоди ретельно промиваємо і чистимо від шкірки. Для зручності пропускання овочів через м'ясорубку, їх можна порізати шматочками, які будуть вільно поміщатися в мясопріемнік.
Перекручуємо овочі через дрібну сітку м'ясорубки.
Наш овочевий салат майже готовий, залишилося додати майонез і сіль за смаком.
Кількість майонезу буде варіювати в залежності від соковитості овочів.
Якщо ви боїтеся, що смак редьки в салаті буде занадто гострий, то скоротіть кількість цього інгредієнта і додайте більше моркви. Але я раджу зробити салат у зазначеній мною пропорції.
Салат з чорної редьки з морквою і майонезом - відмінний варіант для любителів страв із сирих овочів. Також, ви можете ознайомитися з моїми покроковими рецептами приготування салатів із сирого гарбуза з яблуком або з гарбуза зі свіжим огірком.