Салат зі свіжої капусти з огірком, оцтом і олією
Поява на продуктових прилавках (не виключений і власний город ) Молодої капусти - це ще одна унікальна гастрономічна можливість приготувати хоч і прості, але дуже смачні і корисні вітамінні весняні капустяні салати. Ось, наприклад, салат зі свіжої капусти з огірком - рецепт нехитрого страви, в якому молода капуста чудово «уживається» зі свіжим огірочком і зеленню. В якості заправки береться оцет (у нас він яблучний) і масло оливи або будь-яке інше рослинне масло. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе початківцям кулінаркою приготувати дуже смачний капустяний салат з огірком.
Складові:
- капуста молода білокачанна - 0,5 шт .;
- огірок середній за розміром - 1 шт .;
- зелень будь-яка свіжа - 3-4 гілочки;
- оцет яблучний (столовий, 6%) - 2 ст. ложки;
- цукор, сіль і мелений перець (чорний) - на розсуд;
- масло оливи - 2 ст. ложки.
Як смачно і швидко приготувати салат з молодої капусти з оцтом
Приготування починаємо з того, що перекладаємо молоду капусту на обробну поверхню і починаємо шинкувати ножиком. Відразу нарізку викладаємо в підходящу для салату ємність. Чистими руками трохи мнемо.
Капусту приправляем на своє смакове перевагу сіллю, цукром і перчимо. Вливаємо яблучний оцет. Перемішуємо. Відставляємо ємність з капустою в сторонку на 10 хвилин. Можна накрити її харчовою плівкою.
Моєму свіжий молодий огірочок. Нарізаємо його, як вам подобається: кільцями або брусочками, як у мене наприклад. Викладаємо нашатковану огірок до капусти.
Рубаємо промиту зелень. Для салату підійде кріп і / або зелена цибуля.
Залишилося наш салат зі свіжої капусти з огірком заправити олією.
Коли всі інгредієнти додані - залишається просто перемішати блюдо.
Простий і дуже смачний салат з капусти і свіжих огірків з оцтом готовий.
Овочеві салати з молодих овочів це просто вітамінна «бомба»! Пригощайтеся, всім приємного та корисного перекусу!