Буряковий салат з чорносливом і горіхами, з фініками і оливковою олією
Пропонований кулінарний варіант бурякового салату виходить не тільки найсмачніше, але ще і, що важливо, поживним для нашого організму і корисним. Склад салатного блюда - це варений буряк, доповнена фініками, чорносливом і грецькими горіхами. Для заправки ми використовували оливкова олію. Як правильно і швидко готувати такий пісний фініковий буряковий салат з чорносливом і горіхами демонструє покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- попередньо зварена буряк - 1 шт .;
- фініки - 5-6 шт .;
- чорнослив - 5-6 шт .;
- горіхи (волоські) - 1 жменя;
- оливкова олія - за смаком.
Як приготувати буряковий салат з чорносливом і горіхами, з фініками і оливковою олією
Для нашого салатного корисного страви рекомендується буряк відварити і дочекатися, щоб коренеплід досить охолов. Варимо його прямо в шкірці, тільки промивши гарненько. При варінні буряк слід посолити небагато. Правильно підготовлений і очищений інгредієнт перекласти на обробну дошку і тонко подрібнити соломкою.
Очищаємо від внутрішніх кісточок фініки. Нарізаємо плоди тонкими поздовжніми смужками. Викладаємо фінікову нарізку до бурякової.
Наступний інгредієнт - це чорнослив. У нас він відразу без кісточок, тому, приступаємо до його подрібнення. Нарізаємо довгими тонкими шматочками і переправляємо в миску.
Подрібнені компоненти салату доповнюємо волоськими горіхами. Їх краще трохи потовкти, але не перестарайтеся. Дрібний помел в наш салат не годиться.
Спецій ніяких не використовуємо, відразу переходимо до заправки. Поливаємо потрібною кількістю оливкової олії.
Перемішуємо салат з буряка і можна його трохи потримати в холодильнику (щоб продуті обмінялися смаками і ароматами), а можна відразу пригощатися!
Спробуйте обидва варіанти і виберіть оптимально смачний для вас.
Приємного, смачного і корисного вам перекусу! Нехай легкий і простий у приготуванні овочевий салат завжди радує вас!