Червоний борщ з солоними помідорами
Борщ, напевно, є улюбленою стравою в кожній родині. І кожна господиня готує його по своєму. Наприклад, моя мама вважає за краще буряк не терти, а крупно різати, також вона часто додає в борщ квасолю. А бабуся любила кидати в каструлю ложку манки, їй так здавалося смачніше. А я знайшла для себе свій особливий рецепт - борщ з солоними помідорами. Мені він подобається тим, що немає необхідності додавати окремо оцет. А сам процес приготування швидкий і простий. Ну не рахуючи очікування, поки звариться бульйон. Своїм досвідом ділюся в покроково оформленому рецепті з фото.
Складові:
- будь-яке м'ясо (у мене в цей раз була яловичина);
- картопля;
- ріпчаста цибуля;
- морква;
- буряк;
- солоні помідори;
- зелень і сметана за бажанням.
Як приготувати смачний борщ з солоними помідорами
Спочатку на плиту ставиться каструля з водою і вариться бульйон. Тривалість варіння буде залежати від виду м'яса, який ви вибрали. Коли бульйон буде готовий, слід зайнятися засмажкою.
Натріть буряк і морква, вибирайте сторону терки з великими отворами.
Надішліть овочі на сковороду. У цей час потрібно зайнятися цибулею і картоплею. Їх необхідно порізати кубиками і занурити в ємність, де вариться наш м'ясний бульйон. Спочатку цибулю, потім через пару хвилин картопля.
Далі, слід позбавити солоні помідори від шкірки і подрібніть їх за допомогою терки. У вас вийде своєрідний томат. Додайте його до овочів на сковороді. Помішуйте і тримайте на вогні, поки помідорний розсіл не випарується.
Вміст сковороди додаємо в вируючий бульйон, добре перемішуємо і варимо хвилин 10-15.
В цей час займаємося капустою, її потрібно нашаткувати.
Якщо у вас, як і у мене, молода капуста, то додавати її в борщ з маринованими помідорами слід за пару хвилин до вимкнення. А якщо капуста стара, то кидайте її в бульйон відразу за буряком і морквою.
Ось і весь рецепт. Наш домашній червоний борщ з солоними помідорами готовий. Дайте йому настоятися 15-30 хвилин і можна подавати до столу.
Мені дуже подобається такий рецепт борщу з помідорами. Для нього необхідний мінімальний набір інгредієнтів, а результат дарує дивовижне смакове насолоду. Борщ прекрасний сам по собі, але також відмінно гармонує і зі сметаною. Подавати його можна разом з часниковими пампушками, салом і гірчицею. Смачного!