Наш рецепт » Перші страви » Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів

Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів

Прозорий м'ясний бульйон з локшиною - це смачне першу страву, яке прийнято готувати не тільки в румунській кухні. Подібний рецепт Ви, безсумнівно, знайдете і в угорській, чеській, словацькій, закарпатської ... кухнях.

Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів

Як варити бульйон м'ясний прозорий - основу для супів

Щоб приготувати смачний бульйон м'ясний прозорий, який може бути як самостійною стравою, так і основою для м'ясних супів, потрібно дотримуватися нескладних правил.

На початку приготування підготовлене м'ясо і кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо на слабкому вогні.

Коли вода закипить, знімаємо піну і вливаємо трохи холодної води, щоб послабити кипіння, так як при сильному кипінні утворюється піна (згорнувся білки) розпадається на дрібні частинки і бульйон виходить каламутним. Знімаємо піну і вливаємо холодну воду 2-3 рази за час варіння бульйону. Коли піна більше не утворюється, витираємо краю каструлі чистою вологою серветкою. Кладемо в бульйон очищені і нарізані зазначені в рецепті коріння, часник і цибулю, накриваємо кришкою і варимо до готовності м'яса.

Готовий бульйон солимо і перчимо.

На стіл міцний, смачний і прозорий м'ясний бульйон можна подавати з окремо відвареної домашньою локшиною або іншими дрібними макаронними виробами.

Рецепт приготування м'ясного прозорого бульйону, який може бути використаний як основа для супів в розрахунку на 1 порцію складається з:

м'ясо з кістками - 200 г,

вода - 1300 г,

морква - 20 г,

цибуля - 10 г,

часник - 10 г,

петрушка (корінь і зелень) - 10 г,

селера (корінь і зелень) - 10 г,

сіль - 8 г.

перець - за смаком.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору