Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів
Прозорий м'ясний бульйон з локшиною - це смачне першу страву, яке прийнято готувати не тільки в румунській кухні. Подібний рецепт Ви, безсумнівно, знайдете і в угорській, чеській, словацькій, закарпатської ... кухнях.
Як варити бульйон м'ясний прозорий - основу для супів
Щоб приготувати смачний бульйон м'ясний прозорий, який може бути як самостійною стравою, так і основою для м'ясних супів, потрібно дотримуватися нескладних правил.
На початку приготування підготовлене м'ясо і кістки кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо на слабкому вогні.
Коли вода закипить, знімаємо піну і вливаємо трохи холодної води, щоб послабити кипіння, так як при сильному кипінні утворюється піна (згорнувся білки) розпадається на дрібні частинки і бульйон виходить каламутним. Знімаємо піну і вливаємо холодну воду 2-3 рази за час варіння бульйону. Коли піна більше не утворюється, витираємо краю каструлі чистою вологою серветкою. Кладемо в бульйон очищені і нарізані зазначені в рецепті коріння, часник і цибулю, накриваємо кришкою і варимо до готовності м'яса.
Готовий бульйон солимо і перчимо.
На стіл міцний, смачний і прозорий м'ясний бульйон можна подавати з окремо відвареної домашньою локшиною або іншими дрібними макаронними виробами.
Рецепт приготування м'ясного прозорого бульйону, який може бути використаний як основа для супів в розрахунку на 1 порцію складається з:
м'ясо з кістками - 200 г,
вода - 1300 г,
морква - 20 г,
цибуля - 10 г,
часник - 10 г,
петрушка (корінь і зелень) - 10 г,
селера (корінь і зелень) - 10 г,
сіль - 8 г.
перець - за смаком.