Пісний пиріг на заварці - без яєць
Цей пісний пиріг на заварці настільки простий у приготуванні, що вийде у будь-який, навіть самої недосвідченої, домогосподарки. Якщо в холодильнику немає нічого особливого, а хочеться чогось смачненького, то цей рецепт підійде ідеально. Не дарма ж його називають ще студентський пиріг на чайній заварці. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе вам спекти цей швидкий десерт.
Складові:
- 1 пакетик чаю;
- 1 ч. Л. соди;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 склянку окропу;
- 1 склянка цукру;
- 400 гр борошна.
Як приготувати пиріг без яєць на заварці і соді
Заварюємо пакетик чаю і даємо настоятися і охолонути.
Змішуємо всі сухі інгредієнти: цукор, соду, борошно.
Додаємо масло і стакан заварки.
Ретельно перемішуємо. Можна збити міксером.
Пісне тісто для пирога має бути схоже за консистенцією на сметану.
Даємо настоятися півгодини. Якщо потрібно спекти пиріг дуже швидко, то наполягати не обов'язково. Розміщуємо тісто або в деко, або, як у моєму випадку, в чашу мультиварки.
У духовці запікаємо 30 хвилин при стандартних 180 градусах. В мультиварці виставляємо режим випічка і готуємо 25-35 хвилин. Як і витікання покладеного часу, дістаємо пиріг на заварці.
Остуджують і посипаємо цукровою пудрою.
При бажанні, в тісто можна додати варення або джем - 3 ст. л. Також, можна додати родзинки, насіння, ягоди, горіхи.
Подавати готову страву можна до чаю, кави, попередньо полив згущеним молоком, гарячим шоколадом або глазур'ю. Замість згущеного молока можна подати будь-яке варення, джем, желе. Якщо хочеться чогось більш урочистого, то потрібно холодний пиріг на заварці розрізати на кілька коржів і між ними промазати будь-хто, що подобається вам, начинкою. В результаті таких простих дій отримаєте смачний і швидкий торт.