Домашнє пісочне печиво з яблуками
Коли готувала це пісочне печиво з яблуками в перший раз, і подумати не могла, що я в нього закохаюся. М'яке, ароматне, та ще й з яблучком! Приготувати його дуже просто і без клопоту - швидко і легко. Хочу сьогодні побалувати своїх рідних домашнім печивом з яблуком, а заодно і з вами поділюся цим рецептом з покроково зробленими фотографіями.
Набір продуктів для цього рецепта простий і доступний в будь-який час року:
- свіже яблуко (не крупніше) - 3 шт .;
- пшеничне борошно - 2 склянки;
- яйце куряче - 1 шт .;
- цукровий пісок - 130 гр;
- вершкове масло - 100 гр;
- розпушувач для тіста - 1 2 ч.л .;
- сіль на кінчику ножа.
Як спекти пісочне печиво з яблуками в домашніх умовах
У мікрохвильовій печі розтоплюю вершкове масло і в нього розбиваю яйце.
Збовтую виделкою, додаю цукровий пісок, сіль і розпушувач. Всипаю 1 склянка борошна.
Швиденько перемішую, відставляю і приступаю до фруктів. У свіжих яблук зрізаю шкірку, розрізаю на четвертинки і вирізаю серцевину. Далі, дрібно шаткую. Якщо ви любитель кориці, то можна яблуко змішати з цієї спецією.
Нарізані яблука відправляю в тісто, перемішую і додаю борошно, що залишилося.
Ретельно вимішую. За консистенцією тісто виходить досить м'яке.
Тепер, починаю ліпити печиво. Відриваю від загальної маси тесту невеликі шматочки, скачують в маленькі кульки і злегка притискаю пальцями.
Викладаю на сухий лист і печу в духовці 30 хвилин. Температура в духовці при випічці повинна бути 200 градусів.
Минуло всього 40 хвилин, а домашнє пісочне печиво з яблуками вже на столі. А за столом - задоволені обличчя моїх домочадців ...!