Як почистити кальмари від плівки легко і швидко
Як часто ми хочемо приготувати смачний салат з вареними кальмарами, але зупиняє тільки одне - заморожені кальмари дуже важко чистити. Мій покроковий рецепт з фото докладно розповість вам про те, як почистити кальмари від плівки просто, легко і швидко, без особливих турбот і клопоту. Навчившись чистити кальмари правильно, ви зможете частіше балувати своїх рідних різними смачними стравами, до складу яких входить це корисний і смачний мешканець морів.
Як чистити кальмари від плівки швидко і правильно
Середня порція заморожених кальмарів для салату дорівнює 500 грам. Це три середніх тушки. Хоча, в принципі, немає ніякої різниці, яка кількість кальмарів ви будете чистити.
Насамперед тушки потрібно розморозити. Найкраще це робити перші 10 годин на основному відсіку холодильника, а потім, остаточно дати їм відтанути при кімнатній температурі.
Розморожені тушки викладаємо в каструлю.
У чайнику кип'ятимо воду. Заливаємо тушки окропом рівно на 1 хвилину. Як тільки ви почнете лити воду на кальмари, відразу ж побачите, як червона плівка згортається в невеликі грудочки.
Після зазначеного часу, тушки викладаємо в крижану воду.
Кальмари отже вже майже очищені, але залишилися темні частини варто підчистити зверху ножем.
Також, слід видалити нутрощі з тушок і хорду. Хорда - це прозорий хребет кальмара.
Якщо ви надалі збираєтеся готувати з кальмарів салат, то напевно вам стане в нагоді мій покроковий рецепт з фото докладно розповідає про те, як потрібно правильно варити кальмари для салату, щоб вони не стали «гумовими».
Також, раджу приготувати дуже смачний салат з кальмарами, консервованими печерицями та свіжими огірками.