Смачна юшка з голови червоної риби і риби різних сортів
Правильно зварена смачна навариста вуха приємна на смак і дуже ароматна. А якщо зварити її з різних сортів риби, виходить справжня царська вуха! Я розповім, як я варю таку неймовірно смачне першу страву. Буде у мене вуха з голови червоної риби та іншої риби різних сортів. Виходить - дешево і в той же час - сердито! Ой ... смачно!
У цьому рецепті з покроково зробленими фото я розповім, як я готую смачний і наваристий рибний суп з голів і хвостів делікатесної червоної риби - сьомги і додаю до цього набору будь-яку іншу рибу, яку маю під час приготування юшки. Сьогодні це нототенія, але може бути і будь-яка інша.
У багатьох супермаркетах в рибних відділах після оброблення делікатесної риби можна побачити рибні набори, до складу голів, хвостів, бочків, плавників. За ціною вони дуже дешеві, але для юшки - цінніше за ці частин риби немає. Не проходьте мимо таких рибних наборів, якщо ви цінитель смачного наваристого рибного супу. Додайте до такого набору пару рибин хека, минтая, нототенії або іншої риби - і ви приготуєте дуже смачне гаряче пісне перша страва.
Отже, розкладаємо продукти для приготування:
- голова і хвіст сьомги;
- нототенія - 2 -3 шт .;
- цибулина - 1 шт .;
- морква - 1 шт .;
- картопля - 1 шт .;
- вода очищена - 2 л;
- перець чорний горошком 3-5 шт .;
- перець духмяний - 3 шт .;
- лавровий лист -1-2 шт .;
- зелень;
- спеції для ухи - за бажанням.
Як варити юшку з голови риби і риби різних сортів
Для початку, зваримо міцний рибний бульйон з голови і хвоста сьомги. Рибні частини промиваємо, знімаємо луску, якщо така є, і видаляємо з голови зябра. Голову і хвіст заливаємо водою і доводимо до кипіння. При необхідності видаляємо піну.
У бульйон опускаємо цибулину прямо в лушпинні. Не забудьте тільки перед цим як слід промити її. Цибулиння додасть рибного бульйону золотистий красивий відтінок. Потім, опускаємо в бульйон цілу очищену моркву. Бульйон відразу подсаливаем і варимо на маленькому вогні 40 хвилин.
Потім, виймаємо з бульйону рибну голову, хвіст і морква на окрему тарілку. Бульйон проціджуємо і доводимо до кипіння. Тепер, можна в нього відправити наступну рибну порцію: очищені тушки нототенії. Якщо вони невеликі - можна цілком, а великі тушки розріжте на частини.
Додаємо в бульйон чорний і запашний перець, пробуємо на сіль і варимо рибу ще 20-30 хвилин. Очищену картоплю ріжемо брусочками, а варену моркву - кружальцями. За десять хвилин до готовності додаємо в суп картопля.
А хвилин за п'ять перед вимиканням юшки додаємо лавровий лист, варену моркву і спеції для юшки. Якщо потрібно - додаємо до смаку сіль. Витримуємо юшку на плиті ще хвилин 20 для настоювання. По тарілках розкладаємо рибу і розливаємо гарячу і ароматну юшечку.
Присмачите юшку зеленню. Якщо ви додасте кріп - це буде надзвичайно смачно, так як запашні кропові гілочки чудово поєднуються з рибою. Приємного всім апетиту!