Дрібна смажена річкова риба на сковороді
Для тих, кого цікавлять страви з рибних інгредієнтів, призначається цей рецепт. Дотримуючись гастрономічним вказівкам, можна дізнатися з нього, як, не особливо переймаючись, посмажити на сковорідці в паніровці дрібну річкову рибу. Таких представників водних глибин «величають» ще рибної дрібницею. До розряду таких рибок відноситься сорожка, маленький галавчік, бакля (правда, в різних районах цих обителей озер, ставків та річок називають на свій лад). Дуже смачна і хрустка дрібна смажена річкова риба з'явиться і на вашому столі, якщо ви використовуєте мій, покроково оформлений рецепт з фото.
Складові:
- риба річкова (дрібна) - від 10 штук;
- сіль і спеціальна приправа для рибних страв - за бажанням;
- борошно (можна взяти будь-яку) - 4 ст. ложки;
- масло рослинне - 50 мл.
Як посмажити дрібну річкову рибу на сковороді в паніровці
Отже, найкраще для рибного страви використовувати свіжу рибку, тільки що спійману. Беремо потрібну кількість.
Починаємо приготування з того, що в обов'язковому порядку рибну дрібниця очищаємо від нутрощів і, звичайно ж, від луски. Процес цей швидкий, труднощів не викличе.
Викладаємо підготовлену рибку в підходящу ємність. Кидаємо потрібну кількість солі, кидаємо спецій, які призначаються для рибних страв. Якщо її немає, то просто використовуйте чорний мелений перець, наприклад. Перемішуємо. Кожна рибка повинна покритися спеціями і сіллю. Трохи даємо рибку промаринуватися.
Тим часом, засипаємо на тарілку борошно, а в сковороду заливаємо олію, щоб підігріти його. Рибку обвалюють з кожного боку в борошні.
Викладаємо рибку в гаряче масло рибку на сковороду.
Обсмажуємо кожну тушку так, щоб вона покрилася рум'яною оболонкою з кожного боку.
Готову дрібну річкову рибу подаємо до столу, як самостійну страву або супроводжуємо її гарніром.
Хороша така дрібна смажена річкова риба в паніровці як закуска до пива. Пригощайтеся!