Наш рецепт » Страви з риби » Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Для тих, кого цікавлять страви з рибних інгредієнтів, призначається цей рецепт. Дотримуючись гастрономічним вказівкам, можна дізнатися з нього, як, не особливо переймаючись, посмажити на сковорідці в паніровці дрібну річкову рибу. Таких представників водних глибин «величають» ще рибної дрібницею. До розряду таких рибок відноситься сорожка, маленький галавчік, бакля (правда, в різних районах цих обителей озер, ставків та річок називають на свій лад). Дуже смачна і хрустка дрібна смажена річкова риба з'явиться і на вашому столі, якщо ви використовуєте мій, покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

  • риба річкова (дрібна) - від 10 штук;
  • сіль і спеціальна приправа для рибних страв - за бажанням;
  • борошно (можна взяти будь-яку) - 4 ст. ложки;
  • масло рослинне - 50 мл.

Як посмажити дрібну річкову рибу на сковороді в паніровці

Отже, найкраще для рибного страви використовувати свіжу рибку, тільки що спійману. Беремо потрібну кількість.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Починаємо приготування з того, що в обов'язковому порядку рибну дрібниця очищаємо від нутрощів і, звичайно ж, від луски. Процес цей швидкий, труднощів не викличе.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Викладаємо підготовлену рибку в підходящу ємність. Кидаємо потрібну кількість солі, кидаємо спецій, які призначаються для рибних страв. Якщо її немає, то просто використовуйте чорний мелений перець, наприклад. Перемішуємо. Кожна рибка повинна покритися спеціями і сіллю. Трохи даємо рибку промаринуватися.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Тим часом, засипаємо на тарілку борошно, а в сковороду заливаємо олію, щоб підігріти його. Рибку обвалюють з кожного боку в борошні.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Викладаємо рибку в гаряче масло рибку на сковороду.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Обсмажуємо кожну тушку так, щоб вона покрилася рум'яною оболонкою з кожного боку.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Готову дрібну річкову рибу подаємо до столу, як самостійну страву або супроводжуємо її гарніром.

Дрібна смажена річкова риба на сковороді

Хороша така дрібна смажена річкова риба в паніровці як закуска до пива. Пригощайтеся!

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору