Наш рецепт » Рибні страви » Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Камбала це дуже смачна дієтична морська риба і способів її приготування чимало. Ось тільки у неї, як, втім, і майже у всіх риб, є один невеликий мінус: при готуванні поширюється по квартирі не зовсім приємний запах. Хочу поділитися з господарками своїм простим домашнім секретом. Цей рецепт з покроково зробленим фото розповість як приготувати смачну смажену камбалу так, щоб квартира залишилася без в'їдливого рибного запаху.

Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Складові:

• дві невеликі тушки камбали;

• чверть лимона;

• третина чайної ложки солі;

• третина чайної ложки перцю чорного меленого.

зміст

  • 1 Як чистити камбалу
  • 2 Як смажити камбалу

Як чистити камбалу

Для початку, у риб потрібно гострим ножем вирізати голови і вичистити нутрощі. Потім, відрізати хвости і плавники.

Далі, у тушок камбали потрібно видалити шкіру. Процедура ця досить проста: у верхній частині тушки (там, де була голова) потрібно зробити невеликий надріз і просто потягнути (акуратно) шкурку риби на себе. Вона знімається одним рухом, як панчоха.

Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Спробуйте зробити самі і побачите, що обробити камбалу дуже просто.

Потім, вичищені тушки потрібно просто вимити під проточною водою від залишків нутрощів і промокнути рибу паперовими серветками.

Підготовлену таким чином рибу потрібно з двох сторін побризкати лимонним соком, а потім, натерти сумішшю солі і перцю. У такому вигляді ми залишаємо їх для просочення на 15-20 хвилин.

Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Камбала, маринована в лимонному соці, при смаженні НЕ буде виділяти неприємний запах. І ще один з плюсів такого маринування в тому, що рибу можна смажити без панірування, до сковороди вона не прилипне.

Як смажити камбалу

Після того, як риба просочилася соком лимона нам потрібно обсмажити тушки на сковороді з соняшниковою олією. Викладаємо рибу на сковороду в уже нагріте рослинне масло. Смажиться камбала дуже швидко. Кожну сторону тушки потрібно обсмажувати не більше десяти хвилин.

Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування

Подавати смачну і ніжну смажену камбалу можна з будь-яким гарніром з картоплі. Наприклад, з картопляним пюре як у мене на фото.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору