Камбала смажена на сковороді, без запаху і без панірування
Камбала це дуже смачна дієтична морська риба і способів її приготування чимало. Ось тільки у неї, як, втім, і майже у всіх риб, є один невеликий мінус: при готуванні поширюється по квартирі не зовсім приємний запах. Хочу поділитися з господарками своїм простим домашнім секретом. Цей рецепт з покроково зробленим фото розповість як приготувати смачну смажену камбалу так, щоб квартира залишилася без в'їдливого рибного запаху.
Складові:
• дві невеликі тушки камбали;
• чверть лимона;
• третина чайної ложки солі;
• третина чайної ложки перцю чорного меленого.
зміст
- 1 Як чистити камбалу
- 2 Як смажити камбалу
Як чистити камбалу
Для початку, у риб потрібно гострим ножем вирізати голови і вичистити нутрощі. Потім, відрізати хвости і плавники.
Далі, у тушок камбали потрібно видалити шкіру. Процедура ця досить проста: у верхній частині тушки (там, де була голова) потрібно зробити невеликий надріз і просто потягнути (акуратно) шкурку риби на себе. Вона знімається одним рухом, як панчоха.
Спробуйте зробити самі і побачите, що обробити камбалу дуже просто.
Потім, вичищені тушки потрібно просто вимити під проточною водою від залишків нутрощів і промокнути рибу паперовими серветками.
Підготовлену таким чином рибу потрібно з двох сторін побризкати лимонним соком, а потім, натерти сумішшю солі і перцю. У такому вигляді ми залишаємо їх для просочення на 15-20 хвилин.
Камбала, маринована в лимонному соці, при смаженні НЕ буде виділяти неприємний запах. І ще один з плюсів такого маринування в тому, що рибу можна смажити без панірування, до сковороди вона не прилипне.
Як смажити камбалу
Після того, як риба просочилася соком лимона нам потрібно обсмажити тушки на сковороді з соняшниковою олією. Викладаємо рибу на сковороду в уже нагріте рослинне масло. Смажиться камбала дуже швидко. Кожну сторону тушки потрібно обсмажувати не більше десяти хвилин.
Подавати смачну і ніжну смажену камбалу можна з будь-яким гарніром з картоплі. Наприклад, з картопляним пюре як у мене на фото.