Наш рецепт » Другі страви » Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Мої домочадці, ну просто, обожнюють чіпси. Але, на жаль, магазинні чіпси роблять не з натурального картоплі. Щоб іноді балувати своїх домашніх може не зовсім корисним, але дуже смачними ласощами, я спробувала приготувати чіпси, зі свіжої молодої картоплі. Вийшло дуже смачно. Таке блюдо не зажадають від Вас великих фінансових і тимчасових витрат. Як дуже швидко і просто приготувати з молодої картоплі рум'яні, смачні та хрусткі домашні чіпси ви можете дізнатися з мого докладного і покроково оформленого рецепту з фото.

Для приготування чіпсів нам знадобиться:

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

  • картопля молода - 500 гр;
  • рослинне масло - 300 мл;
  • сіль екстра - за смаком.

Як зробити домашні чіпси з картоплі молодої на сковороді

Для приготування чіпсів картоплю потрібно використовувати свіжо викопану, що не подвял, без вад і не пошкоджену шкідниками. Бульби картоплі краще підібрати невеликі і приблизно однакові за розміром.

І так приготування чіпсів починаємо з того, що картопельку заллємо водою і ретельно руками вимиємо від забруднень.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Шкірка у молодої картоплі ніжна, тому, чистити ми її не будемо. Нам потрібно для чіпсів нарізати її якомога тонше. Найкраще це зробити за допомогою звичайної картофелечистки.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Нарізану картоплю заливаємо холодною водою і даємо постояти дві-три хвилини.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Потім, воду зливаємо, заливаємо нову і повторюємо цю процедуру ще раз. Така триразова «ванна» допоможе нам прибрати з картоплі зайвий крохмаль і чіпси вийдуть хрусткі.

Перед смаженням висипаємо картопляні пластини на полотняне або паперовий рушник і акуратно, щоб не поламати тонкі картопляні слайси, промаківаем їх від зайвої вологи.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Наливаємо в сковорідку масло і гарненько його розігріваємо. Чіпси ми будемо смажити на великому вогні. Нарізану картоплю викладаємо на сковороду невеликими порціями так, щоб вона не стикалася одна з одною.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Іншими словами наші чіпси повинні вільно плавати у великій кількості масла.

Перевертати чіпси не потрібно, після рум'янцю знімаємо їх зі сковороди шумівкою, і відправляємо смажитися наступну порцію слайсів.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Щоб видалити з готових чіпсів зайвий жир викладаємо їх на паперовий рушник.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

Кожну підсмажену порцію страви потрібно посолити за смаком.

Подивіться, чіпси з молодої картоплі у нас вийшли красивого золотистого кольору, а які вони хрусткі і смачні - просто не передати словами.

Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді

На розсуд господині крім солі готові домашні чіпси можна посипати різними спеціями, наприклад, хмелі-сунелі або карі. На додаток до такого ласощів я, звичайно, пропоную їдоках свіжу зелень, сметану або кетчуп. Приємного всім апетиту.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору