Домашні чіпси з молодої картоплі на сковороді
Мої домочадці, ну просто, обожнюють чіпси. Але, на жаль, магазинні чіпси роблять не з натурального картоплі. Щоб іноді балувати своїх домашніх може не зовсім корисним, але дуже смачними ласощами, я спробувала приготувати чіпси, зі свіжої молодої картоплі. Вийшло дуже смачно. Таке блюдо не зажадають від Вас великих фінансових і тимчасових витрат. Як дуже швидко і просто приготувати з молодої картоплі рум'яні, смачні та хрусткі домашні чіпси ви можете дізнатися з мого докладного і покроково оформленого рецепту з фото.
Для приготування чіпсів нам знадобиться:
- картопля молода - 500 гр;
- рослинне масло - 300 мл;
- сіль екстра - за смаком.
Як зробити домашні чіпси з картоплі молодої на сковороді
Для приготування чіпсів картоплю потрібно використовувати свіжо викопану, що не подвял, без вад і не пошкоджену шкідниками. Бульби картоплі краще підібрати невеликі і приблизно однакові за розміром.
І так приготування чіпсів починаємо з того, що картопельку заллємо водою і ретельно руками вимиємо від забруднень.
Шкірка у молодої картоплі ніжна, тому, чистити ми її не будемо. Нам потрібно для чіпсів нарізати її якомога тонше. Найкраще це зробити за допомогою звичайної картофелечистки.
Нарізану картоплю заливаємо холодною водою і даємо постояти дві-три хвилини.
Потім, воду зливаємо, заливаємо нову і повторюємо цю процедуру ще раз. Така триразова «ванна» допоможе нам прибрати з картоплі зайвий крохмаль і чіпси вийдуть хрусткі.
Перед смаженням висипаємо картопляні пластини на полотняне або паперовий рушник і акуратно, щоб не поламати тонкі картопляні слайси, промаківаем їх від зайвої вологи.
Наливаємо в сковорідку масло і гарненько його розігріваємо. Чіпси ми будемо смажити на великому вогні. Нарізану картоплю викладаємо на сковороду невеликими порціями так, щоб вона не стикалася одна з одною.
Іншими словами наші чіпси повинні вільно плавати у великій кількості масла.
Перевертати чіпси не потрібно, після рум'янцю знімаємо їх зі сковороди шумівкою, і відправляємо смажитися наступну порцію слайсів.
Щоб видалити з готових чіпсів зайвий жир викладаємо їх на паперовий рушник.
Кожну підсмажену порцію страви потрібно посолити за смаком.
Подивіться, чіпси з молодої картоплі у нас вийшли красивого золотистого кольору, а які вони хрусткі і смачні - просто не передати словами.
На розсуд господині крім солі готові домашні чіпси можна посипати різними спеціями, наприклад, хмелі-сунелі або карі. На додаток до такого ласощів я, звичайно, пропоную їдоках свіжу зелень, сметану або кетчуп. Приємного всім апетиту.