Наш рецепт » Другі страви » Фарширована курка без кісток в духовці

Фарширована курка без кісток в духовці

З раннього дитинства, з російських казок і билин ми знаємо, що «бенкет на весь світ», це коли «мед-пиво» ​​повз рота по вусах проливають, а на закуску подають «гусей-лебедів». В наші дні лебеді оселилися в Червону книгу, але великий птах, начебто гусака або індички, як і раніше залишаються головним блюдом святкового столу, особливо новорічного, різдвяного або пасхального. Таку «банкетний» птицю перед запіканням неодмінно фарширують (хрестоматійний гусак з яблуками), причому, по повній програмі, тобто попередньо вийнявши практично всі кістки. Хто не знає як обробити курку без кісток перед запіканням, тому точно стане в нагоді мій детальний рецепт з покроково зробленими фото.

Сьогодні у нас в меню фарширована курка без кісток запечена в духовці. Перед тим як фарширувати курячу тушку, для початку, потрібно правильно обробити. У перший раз це може здатися досить складним, але при відомій навичці це робиться швидко і легко.

Охолоджену курку фарширувати будемо традиційної російської гречкою з грибами. Для засмажкою лука візьмемо вершкове масло, а для запікання замість пива сьогодні попалася якась слабоалкогольна «Елаха» на житньому солоді і з медом. І так, починаємо готувати.

Фарширована курка без кісток в духовці

зміст

  • 1 Як приготувати фаршировану курку без кісток
  • 1.1 Як обробити курку без кісток
  • 1.2 Як фарширувати курку без кісток

Як приготувати фаршировану курку без кісток

Спочатку приготуємо начинку - їй ще належить остигати. Можна робити начинку на сковороді або в казані, але зручніше і більш технологічні скористатися мультиваркою.

Порізаний дрібними кубиками цибулю пасеруємо на вершковому маслі.

Фарширована курка без кісток в духовці

Свіжі печериці ріжемо пластиками. Можна взяти сушені і попередньо промити і замочити, або морожені - їх потрібно подрібнити в полуразмороженном стані.

Фарширована курка без кісток в духовці

За 10 хвилин смаження під кришкою цибуля стане прозорою. Викладаємо на нього гриби, закриваємо кришку, витримуємо хвилин п'ять, перемішуємо і дожаріваем ще 10 хвилин. Разом - приблизно 25 хвилин.

Фарширована курка без кісток в духовці

Гриби з цибулею практично готові, а в процесі гасіння виділилося досить багато ароматного грибного соку.

Фарширована курка без кісток в духовці

Всипаємо в чашу стакан гречки.

Фарширована курка без кісток в духовці

Всипаємо сіль, цукор, суміш сушених овочів і коріння, можна поперчити за бажанням. Вливаємо приблизно склянку окропу і тушкуємо до готовності гречки при закритій кришці.

Фарширована курка без кісток в духовці

Фаршу вийшло досить багато, в куряче черевце за звичайною методикою ми зможемо втрамбованного максимум чверті. Але якщо ми витягнемо з курки кістки, то фарш поміститься весь і після спікання у нас буде фарширована курка без кісток, але з гарніром всередині, як раз в правильній пропорції.

Фарширована курка без кісток в духовці

Як обробити курку без кісток

Перед початком розбирання курка не моєму, а промокаємо-обсушуємо паперовими рушниками. Кладемо її спинкою догори і гострим ножем робимо надріз вздовж хребта від шиї до хвоста.

Фарширована курка без кісток в духовці

Підрізаємо і знімаємо м'ясо з каркаса, відокремлюємо плечовий і стегновий суглоби.

Фарширована курка без кісток в духовці

Відскрібатися м'ясо з ніжки, рухаючись від стегнового суглоба вниз. При цьому, тягнемо за кісточку, щоб м'ясо з шкірою виверталися панчохою.

Фарширована курка без кісток в духовці

На гомілки м'ясо з кістки зскрібає до суглоба, який за допомогою міцного ножа і молотка або топірця для м'яса відрубуємо, а стегнову кістку з колінним суглобом витягуємо. Вивертаємо ніжку назад, шкірою назовні - і повне враження нормальної кінцівки, тільки всередині не кістка, а порожнину, в яку можна буде заштовхати фарш.

Фарширована курка без кісток в духовці

Якщо перед нами великий птах (гусак-лебідь, індичка або ще який-небудь фазан), має сенс витягнути кістки і з крил. Працюємо точно так же: тягнемо за кістку, вивертаємо кінцівку «панчохою» і зскрібає м'ясо. Тільки в разі крила нічого рубати не потрібно, достатньо перерізати останній суглоб, тому що самий кінчик крила завжди залишають для краси і форми.

Коли прибрані кістки з кінцівок, зішкребти м'ясо з кістяка вже зовсім просто. Єдино, потрібно дуже акуратно відокремлювати край кільової кістки там, де вона прилягає безпосередньо до шкіри.

В результаті у нас вийшов голий корпус, кістки зі стегон і гомілок, і досить місткий м'ясо-шкурний мішок з крильцями. Ось тепер птицю можна сполоснути холодною водою і обсушити серветками.

Фарширована курка без кісток в духовці

Нам залишилося вирішити - відрізати або залишати хвостик? У великих птахів хвіст прийнято залишати, у курей частіше видаляють. Після цього, озброївшись товстою голкою і бавовняної або лляної ниткою, займемося шиттям. Зашивати починаємо з черевного (фабричного) розрізу. Потім закриваємо отвір від віддаленого хвоста.

Фарширована курка без кісток в духовці

Перевертаємо птицю спинкою вгору. Підрізаємо мале філе, і цими пелюстками вистилає місця біля черевного шва, де на шкірі немає м'ясного шару.

Фарширована курка без кісток в духовці

Птицю зсередини солимо, перчимо, присмачуємо відповідними прянощами і починаємо фарширувати.

Фарширована курка без кісток в духовці

Як фарширувати курку без кісток

Спочатку фаршем набивають порожнини від кісток в кінцівках, потім рівномірно розподіляють його всередині тулуба. Насправді фаршу в цю птицю могло б влізти рази в 1,5 - 2 більше, еластичність пташиної шкіри це цілком дозволяє.

Фарширована курка без кісток в духовці

Зашиваємо птицю остаточно. Якщо у тушки була довга шия з неушкодженою шкірою, то фаршем можна наповнити і шию. Тепер пташка зовсім схожа на справжню, тільки розпливається, як медуза.

Фарширована курка без кісток в духовці

Обережно перекладаємо фаршировану курку на піддон і поливаємо крутим окропом, витримуємо пару хвилин, перевертаємо іншим боком і знову поливаємо.

Фарширована курка без кісток в духовці

Куряча шкура прямо на очах зменшується, підтягується, а сама птиця набуває чітку форму.

Фарширована курка без кісток в духовці

Далі, ставимо птицю в аерогриль (або в духовку), на дні якого вже налитий слабоалкогольний напій, посипаємо сіллю і прянощами і запікаємо, перевернувши в середині запікання на іншу сторону і час від часу поливаючи все тим же слабоалкогольних напоєм.

Фарширована курка без кісток в духовці

До речі, печеться фарширована курка без кісток швидше і рівномірніше, ніж «кістлява». На перший погляд, перед нами звичайнісінька печена в духовку пташка, рум'яна і ароматна.

Фарширована курка без кісток в духовці

Але перший же розріз приводить у захват: в якому б напрямку ми нашу пташка не ПЛАСТАЛ, кожен шматок неодмінно зовні покритий хрусткою рум'яною скоринкою, під якою шар ніжного м'яса, а всередині - хороша порція начинки-гарніру!

Фарширована курка без кісток в духовці

Залишається тільки розкласти порції фаршированої курки по тарілках, супроводити відповідним соусом, свіжою зеленню - і ні ніяких гусей-лебедів непотрібно!

Фарширована курка без кісток в духовці

Фарширована курка без кісток відмінний варіант самостійного другої страви або гарячої закуски на будь-яке свято. Готуйте швидко, їжте смачно! &# 128521;

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Рецепти на Хелловін, гаряча закуска з м'ясного фаршу в духовці «Рука вампіра» (з фото)
Рецепти на Хелловін, гаряча закуска з м'ясного фаршу в духовці «Рука вампіра» (з фото)
Готуючись до вечірки на Хеллоуїн, крім випічки, десертів, напоїв і холодних закусок потрібно продумати і гарячі закуски. Може бути вам підійде така ось гаряча закуска з м'ясного фаршу в духовці,
Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Сирний соус тартар з кропом і м'ятою в тарталетках з солоною сьомгою
Перед тим, як пригощати своїх гостей смачним гарячим блюдом, запропонуйте їм холодну закуску у вигляді сирного тартара. Пропонований мною сьогодні смачний сирний соус тартар з кропом і м'ятою в

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору