Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою
Сьогодні, фаршируємо половинки перців і тушкуємо їх в духовці в соусі, під шаром ніжної моцарелли. Приготування страви не потребує високих кулінарних навичках. Все дуже легко, а на виході не тільки смачно і ароматно, але і дуже красиво. Самостійно приготувати фарширований м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками ви зможете використовуючи мій крок за кроком оформлений рецепт з фото.
Нам знадобиться:
- 10 штук свіжого червоного перцю;
- 550-600 грам м'ясного фаршу;
- 100 грам пропареного рису;
- 2 цибулини;
- 30 грам тертої моркви;
- 2 штуки свіжих помідорів;
- ¼ штуки чилі перцю;
- 250 мл., Курячого або овочевого бульйону;
- мелений перець чорний; коріандр; орегано і сіль;
- 150 грам сиру моцарелла;
- 2-3 штуки свіжих гілочок кропу.
зміст
- 1 Як запекти фарширований перець в духовці половинками
- 1.1 Фарш для начинки
- 1.2 Соус з помідорів
- 1.3 Збираємо блюдо
Як запекти фарширований перець в духовці половинками
Фарш для начинки
Щоб приготувати половинки перцю фаршировані м'ясом і рисом спершу потрібно приготувати фарш-начинку. Рис промиваємо, заливаємо холодною водою і кип'ятимо 3 хвилини. Потім, промиваємо холодною водою і з'єднуємо його з м'ясним фаршем. Після цього, всипаємо дрібно нашатковану цибулю (1 штука), трохи спецій зі списку інгредієнтів і перемішуємо фарш-начинку.
Перець розрізаємо уздовж, видаляємо насіння, але хвостик зберігаємо. Потім заповнюємо кожну половинку начинкою з м'яса і рису.
Соус з помідорів
На оливковій олії пасеруємо моркву і нашатковану цибулю (1 шт.). Потім, натираємо помідори на тертці так, щоб шкірка залишилася, і ми могли її викинути (вона не потрібна в рецепті). Слідом кладемо шматочки чилі перцю і все заливаємо бульйоном. Всипаємо спеції зі списку в інгредієнтах і, як тільки соус закипів, виливаємо його в форму для гасіння перців в духовці.
збираємо блюдо
У гарячий томатний соус опускаємо фаршировані половинки перцю і покриваємо їх шаром сиру моцарелла, натертим на тертці. Щоб м'який сир легше було натирати, потримайте його 15-20 хвилин в морозилці. Закриваємо половинки перцю фаршировані м'ясом і рисом кришкою або фольгою і прибираємо в гарячу духовку.
Тушкуємо блюдо при 170 ° C 50 хвилин, потім, знімаємо кришку і продовжуємо тушкувати перці ще 12-17 хвилин. Слідкуйте, щоб верх перців з сиром добре підрум'яниться.
Тепер можна виймати форму і посипати перці свіжим кропом. Дістаємо фаршировані перчики з соусу і пригощаємо їдців поки блюдо ще не встигли охолонути.
Фарширована м'ясом і рисом перець запечений в духовці половинками з сиром моцарелою не тільки смачний і ситний, але і виглядає на столі дуже ефектно. Тому, блюдо можна готувати як гарячу закуску на свято, та так і для буденного обіду або вечері.