Наш рецепт » Рибні страви » Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Далеко не всім відомо, що дрібна, на перший погляд непоказна рибка тюлька є лідером за вмістом кальцію, фосфору і амінокислот. Крім своєї корисності, правильно засоленная тюлька пряного посолу, ще й дуже смачна, особливо, якщо подати її до столу з гарячою відвареною картоплею.

Милі кулінаркі, за допомогою мого покроково оформленого рецепту з фото розповім як здійснюється сухий посол тюльки. Крім того, що розповім як швидко засолити рибку, ще й дам поради як правильно зберігати смачну дрібну рибу після засолювання. І звичайно ж, поділюся з Вами як і з чим подати на стіл і які страви можна з неї приготувати.

Для засолювання тюльки пряного посолу сухим способом нам знадобиться:

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

  • тюлька свіжа - 0,7 кг;
  • перець горошок чорний - 10 гр;
  • лист лавровий - 7 - 10 шт .;
  • мелений коріандр (можна в зернах) - 10 гр;
  • сіль кухонна - 150 гр.

Як засолити тюльку в домашніх умовах

Для засолювання Ви можете використовувати, як свіжу (НЕ солону) тюльку, так і свіжоморожену дрібну рибку. Заморожену, після розморожування потрібно перебрати і відбракувати пошкоджену (прим'яту).

Спочатку складаємо тюльку в друшляк і гарненько промиваємо її під холодною водою.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Для засолювання риби вибирайте ємність, що не окислюється. У мене це глибока миска з нержавіючої сталі, так само, підійде скляна або емальований посуд.

І так, кладемо перший шар тюльки, зверху посипаємо сіллю, пересолити не бійтеся, рибка візьме саме стільки солі, скільки їй буде потрібно. Зверху сольового шару насипаємо коріандр, кілька листочків лаврушки і кілька горошин перцю.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Таким чином, чергуємо шари тюльки, солі і спецій поки не закінчаться інгредієнти. Останній шар рибки щедро засипаємо сіллю і прянощами.

Зверху, ємність накриваємо плоскою тарілочкою або кришкою і відправляємо рибку для засолювання в холодильник на дві доби.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Через 48 годин сухий посол тюльки повністю закінчений і наша дрібна рибка повністю готова до вживання.

Зберігати її можна двома способами. Або укладаємо солону тюльку в скляну банку разом з сіллю і спеціями (як вона солилася), накриваємо капроновою кришкою і зберігаємо в холодильнику не більше трьох тижнів.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Для другого способу зберігання, тюльку заливаємо холодною водою, промиваємо від солі і спецій, кілька разів змінюючи воду.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Потім, легким рухом руки у рибки видаляємо голови разом з кишками.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Солону тюльку складаємо в судочек (скляний або пластиковий) і зверху поливаємо рослинним маслом.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Ємність з дрібним «філе» закриваємо щільно кришкою і зберігаємо в холодному місці 2-3 тижні.

Запропонований в цьому рецепті сухий посол тюльки дозволяє отримати дрібну рибу дуже смачну, ніжну, жирну, в міру солону і пряну. Таку рибку можна подати з відвареною картоплею в мундирі. Перед подачею можете прикрасити її тонко нарізаним цибулькою, трохи скропити рослинним маслом і 6% оцтом.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

Так само, з такою солоною тюлькою, маринованою цибулею і огірочком можна приготувати апетитні бутерброди на Бородінському хлібі.

Смачна тюлька пряного посолу - сухий посол

А ще, з солоною тюльки я готую недорогий, але дуже смачний форшмак з картоплею, спосіб приготування якого я докладно описала в одному зі своїх рецептів.

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Домашня засолювання риби з горілкою і прянощами - швидко і смачно
Смачна, пряна і щільна за текстурою солона червона риба відмінно доповнить будь-який святковий стіл. Пропонована сьогодні домашня засолювання риби з горілкою і прянощами, дає можливість приготувати

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору