Домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем
З давніх-давен форшмак вважається традиційним блюдом єврейської кухні. Але за простоту приготування і відмінні смакові якості ця холодна закуска з солоної риби отримала загальнонародне визнання. У багатьох сім'ях господині готують форшмак, і його рецептів існує велика кількість. Сьогодні, я хочу розповісти кулінаркою як приготувати бюджетний домашній форшмак з тюльки, з картоплею і яйцем. Не дивлячись на те, що інгредієнти для цієї страви Ви зможете придбати за досить скромним цінами, рибна закуска виходить дуже смачна, апетитна і ситна. Скористайтеся моїм докладним рецептом з покроково зробленими фото і приготуйте для своїх домочадців незвичайний форшмак з солоною тюльки.
Складові:
- тюлька солона - 400 гр;
- картопля -400 гр;
- яйця - 2 шт .;
- олія соняшникова ароматне - 100 мл;
- цибуля - 100 гр.
Щоб зробити смачний домашній форшмак, рослинне масло краще використовувати смажене, воно додасть нашій рибної закуски приємний аромат.
Тюльку для цієї страви можна придбати в магазині вже готову солону. Але можна купити свіжу або морожену тюлечку і засолити її самостійно за моїм рецептом.
Картоплю для нашого блюда краще вибрати дрібну. Великі бульби довше варяться і можуть нерівномірно проваритися і бути місцями сирими.
Як готувати форшмак з картоплею і тюлькою
І так, для початку нам необхідно поставити варити картоплю. Наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння, потім, кидаємо картоплю і варимо до готовності хвилин 15-20.
Варену картоплю заливаємо холодною водою, що б він остигав швидше.
Одночасно з картоплею (але в іншій каструлі) нам потрібно відварити яйця круто. Яйця заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 10 хвилин від моменту закипання.
Потім, знімаємо з лука шкірку і ріжемо цибулину ножем дуже дрібно, як на зажарку.
Деякі господині цибулю для форшмака прокручують в м'ясорубці. Але мені більше подобається, що б в рибної закуски цибулька не була кашею, а шматочками і приємно хрустів на зубах.
Варену картоплю і яйця чистимо від шкірки / шкаралупи.
Далі, починаємо подрібнювати інгредієнти для форшмака за допомогою м'ясорубки. Спочатку прокручуємо тюльку.
Потім подрібнюємо яйця і, в останню чергу, картоплю.
У велику миску складаємо всі інгредієнти форшмака і починаємо перемішувати їх.
У процесі перемішування додаємо в рибну закуску рослинне масло.
Після ретельного перемішування наш незвичайний форшмак повинен виглядати як на фото.
Не дивлячись на те, що наш форшмак приготований з найдрібнішої, недорогий солоної тюльки, картоплі і яєць, на смак він вийшов просто дивовижний: в міру солоний, відчувається ароматна соняшникова олія, а дрібно нарізану цибулю надає нашій закусці приємну гостроту.
Нам залишилося тільки намазати смачний і ситний домашній форшмак на хлібець і подати до столу.
По сезону і бажанням, бутерброди з такою намазуванням можна зверху посипати дрібно нарізаним кропом або петрушкою.