Смачна підлива з печінкою, томатним соком, цибулею і морквою
Томатна підлива - це найпопулярніша підлива, яку готують наші господині вже багато років. Існує безліч варіантів її приготування. Смачна підлива з печінкою і томатом - то, про що сьогодні я хочу розповісти. Це не тільки смачна, ситна, але і дуже корисна підлива. Ділюся перевіреним рецептом, для наочної ілюстрації приготування оформлений покроково зробленими фото.
Отже, нам потрібні:
- морква - 2 штуки;
- цибуля ріпчаста - 1 штука;
- печінку (куряча або індичих) - 300 грам;
- томатний сік - 1,5 склянки;
- лавровий лист - 2 штуки;
- кетчуп - 2 ст. ложки;
- сіль морська - 1 ч. Ложка;
- оливкова олія - 2 ст. ложки;
- борошно пшеничне - 1 ст. ложка;
- суміш перців мелених - 1/3 ч. Ложки;
- коріандр мелений - 1/3 ч. Ложки.
Як приготувати смачну підливу з печінкою і томатом
Для приготування страви нам потрібна відварна або тушкована куряча або індичих печінку. Якщо такий немає, то свіжу потрібно просто відварити до готовності або напівготовності.
Овочі очистити, вимити. Цибулю нарізати, моркву натерти на тертці з середніми отворами.
Сковороду з оливковою олією відправити на вогонь. Всипати овочі. обсмажити.
Відварену печінку нарізати на невеликі шматочки.
Додати до овочів шматочки печінки.
Влити томатний сік. Додати морську сіль, лавровий лист, коріандр, суміш перців. Готувати під закритою кришкою на слабкому вогні 2-3 хвилини.
Додати трохи борошна і кетчуп. Перемішати і готувати ще 2-3 хвилини. Підлива з печінкою готова.
Підлива виходить дуже ситної, смачною, корисною. Шматочки печінки в томатному соку виходять дуже ніжні і соковиті.
Вона відмінно підійде для будь-якого гарніру з рису, макаронів або картопляного пюре.
Думаю, що кожна господиня і мама погодиться, що такий томатний соус з овочами і шматочками печінки - це краще, ніж покупні кетчупи та ковбаси. Беріть на замітку мій покроковий рецепт і готуйте із задоволенням. Приємного вам апетиту!