Свинина з грибами в мультиварці - смачне печеня і підлива
Свинина, сама по собі готується досить швидко, а приготована в мультиварці, вона виходить ще і незвичайно ніжною. Сьогодні ми будемо пригощати домочадців свинячим м'ясом тушкованим із замороженими білими грибами. Оригінальна спекотне зі смачною підливою готується дуже швидко, а результат перевершує всі очікування. Про те, як готується ніжна свинина з грибами, докладно розповість мій рецепт з покроково зробленими фото.
Як приготувати свинину з грибами в мультиварці
Повністю размороженное м'ясо, краще кімнатної температури, нарізаємо невеликими шматочками, приблизно, по 2 сантиметри в довжину і ширину.
Половину великої цибулини розрізаємо вздовж навпіл, а потім кожну четвертину подрібнюємо смужками товщиною 3 - 4 міліметри.
У чашу мультиварки наливаємо 3 столові ложки рослинної олії, і розігріваємо ємність на режимі «Жарка». У гарячий жир викладаємо м'ясо в один шар. Перемішувати свинину тільки тоді, коли одна сторона зготується. Визначити це можна по шматочках м'яса, які повинні злегка зменшитися в розмірах і зарум'яниться з боків. Первинна засмажкою займе, приблизно, хвилин 7-10.
Після того як м'ясо приготується з одного боку, перемішуємо його, і обсмажуємо ще 5 хвилин.
Тепер до свинини можна додати цибулю.
Обсмажуємо все разом до того моменту, поки цибуля не стане напівпрозорим.
Додаємо 1 столову ложку борошна без гірки.
Перемішуємо вміст каструлі, намагаючись позбутися від грудок.
Саме час додати заморожені гриби. Я використовувала заморозку з білих грибів, попередньо нарізаних невеликими шматочками і відварених протягом 5 хвилин. Але для цієї страви можна використовувати і свіжі гриби, як лісові, так і тепличні шампіньйони або гливи.
На заключному етапі додаємо 400 мілілітрів води і сіль за смаком. Якщо є бажання, то можете додати улюблених спецій. Я цього не роблю, тому що вважаю за краще поєднання натурального смаку м'яса і білих грибів.
Закриваємо кришку мультиварки і включаємо пристрій на режим «Гасіння». Час приготування страви - 40 хвилин.
Після сигналу про готовність, відкриваємо мультиварку і бачимо наступну картину.
У тарілки викладаємо гарнір і заливаємо його соусом з шматочками свинини і грибів.
Чудово підходить до цієї страви гарнір з гречки і рису з овочами.
Також, смачна свинина з грибами може бути подана на друге з гарніром зі свіжих або запечених овочів, запеченою картоплею або звичайною відвареної або зі смаженою вермішеллю. Пригощайтеся! Це дуже смачно!