Смачна овочева запіканка з грибами і картоплею в мультиварці
В мультиварці на режимі «випічка» можна приготувати приголомшливо смачну, низькокалорійну, можна сказати, дієтичну запіканку з молодої картоплі, печериць і помідорів. Рецепт цієї страви - це мій вдалий кулінарний експромт. Я просто приготувала в мультиварці запіканку з овочів, які на даний момент були в наявності. Вийшло смачно. Хочу поділитися з вами новим рецептом запіканки з овочів, грибів і картоплі. Покроково робила фото. Сподіваюся, вони вам допоможуть готувати.
Інгредієнти, що нам знадобляться:
• печериці - 600 гр;
• цибуля ріпчаста - 100 гр;
• картопля молода - 600 гр;
• сіль за смаком;
• масло рослинне - 20 гр;
• помідори - 400 гр;
• сир (твердих сортів) - 130 гр;
• майонез - 50 гр.
Як приготувати овочеву запіканку
Перше, що потрібно зробити, молоду картоплю гарненько помити і нарізати разом зі шкіркою кільцями, товщиною 0,3-0,5 мм.
Ріпчасту цибулю очищуємо від верхніх шкурок і, теж, нарізаємо кільцями, приблизно однаковими по товщині з картопляними.
У помідори вістрям ножа спочатку вирізаємо серцевину, а потім, нарізаємо його тонкими пластинками.
Вимиті печериці, як і інші овочі, нарізаємо пластинками.
Запіканку будемо формувати укладаючи овочі в змащену маслом чашу мультиварки.
Першим шаром укладаємо картоплю, намагаючись, нарізані кружечки укласти щільно один до одного. Зверху шар трохи подсаливаем.
На картопля укладаємо грибний шар, так, що б картопля була повністю покрита грибами. На гриби видавлюємо з пакета невелику кількість майонезу.
Наступний шар буде цибульний. Розбирання на сегменти кільця цибулі викладаємо на невеликій відстані один від одного. Лука в запіканку багато додавати не потрібно, хоча, звичайно, це справа смаку.
Далі, викладаємо томати, солимо їх і зверху і малюємо на них майонезну сітку.
Овочі продовжуйте чергувати в вище описаної послідовності, поки інгредієнти для запіканки не закінчаться.
Який шар вийде останнім, абсолютно не важливо. У мене завершальний шар картопляний, у Вас може бути інший, на смак овочевої запіканки це не відіб'ється.
На останній шар овочів видавлюємо майонез. Запіканку будемо готувати протягом години на режимі «випічка».
Залишилося твердий сир натерти на дрібній тертці і щедро посипати ним запіканку зверху за десять хвилин до закінчення програми.
Після випічки запіканку потрібно залишити в мультиварці ще на півгодини. Від цього наше овочеве блюдо стане ще смачнішим.
Потім силіконової лопаткою розрізаємо запіканку на чотири частини, витягаємо з мультиварки за допомогою тієї ж силіконової лопатки. Для цього, просто піддягаємо шматочки знизу і дістаємо.
Верхня апетитна сирна скоринка робить овочеву запіканку з грибами трохи схожою на піцу на вигляд, та й на смак теж. Смачного.