Свинина запечена з яблуками в духовці у фользі
Свинина запечена з яблуками і медом у фользі - це соковите і неймовірно смачна закуска для будь-якого випадку. Таке блюдо готується дуже просто, а результат перевершує всі очікування. Ніжну, м'яку і золотисту м'якоть свинини з ароматним яблучним шлейфом можна дегустувати нескінченно. Що може бути краще цієї м'ясної закуски для новорічного застілля? питання риторичне. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото допоможе вам просто і правильно нашпигувати часником м'ясо свинини і смачно приготувати в духовці великим цілим шматком в кращих українських традиціях.
Складові:
- часник - 3 зубчики;
- мед - 2 ст.л .;
- сіль за смаком;
- масло рослинне - 2 ч.л .;
- свинина - 800 гр;
- гірчиця - 2 ч.л .;
- лавровий лист - 4 шт .;
- селера - 1 шт .;
- яблука - 2 шт .;
- спеції для сала - 1 ч.л.
Як запікати свинину з яблуками в духовці у фользі
Перш ніж почати приготування, варто визначитися з використовуваної частиною свинячого м'яса. Для такого рецепта годиться антрекот, вирізка, лопатка і стегно без кістки. М'ясо повинно бути в міру жирним, але не пісним. Перед початком приготування м'ясо потрібно вимити, зрізати зайвий жир і плівки. Виконати в м'ясі надрізи і нашпигувати м'ясні волокна лавром.
Додати в надрізи часникові часточки.
Посипати м'ясо сіллю і спеціями, ретельно втерти додані складові в м'якоть і цілий шматок залишити на дошці маринуватися на 40 хвилин.
Тим часом, нарубати яблука і очищений корінь селери на дольки. Для запікання можна використовувати груші або сливи - буде також дуже смачно, але запечена свинина «заграє» іншими ароматами.
Додати до яблук і селері спеції за смаком і все складові маринаду. Я використовувала готову гірчично-медову заправку, яку, при необхідності, можна легко замінити медом, маслом і гірчицею, взятих в пропорціях зазначених у рецепті.
Помістити нашпиговане м'ясо до приправленим спеціями селері і яблукам, гарненько (але без фанатизму) перемішати і залишить на півгодини.
Викласти нашпиговану свинину в форму, застелена фольгою, обкласти замаринувати яблучками і посипати щіпкою цукру. Надіслати блюдо в духовку, встановивши температурний режим в 200 градусів. Час запікання варіюється від години до півтора - в залежності від духовки. Мені знадобилося запікати півтори години в електричному духовому шафі.
Вийняти смачне запечене блюдо з духовки і дати постояти п'ять хвилин. Після цього можна відкрити фольгу.
Далі, можна подавати запечену в духовці свинину з яблуками і медом як гарячу м'ясну закуску з будь-яким гарніром або ж, дати охолонути цілим шматком в фользі, і подавати до столу як холодну закуску - у вигляді тонко нарізаної буженини або на бутербродах.
Блюдо відмінно поєднується зі свіжими овочевими салатами, картопляним гарніром і просто зі свіжими або маринованими овочами.
Запечене в духовці цілим великим шматком м'ясо свинини порадує неймовірним фруктовим ароматом і соковитою текстурою. Смакова гамма страви наповнена кисло-солодкими тонами, відрізняється пікантність і гостротою.
Закінчивши свій покроковий рецепт з фото, хочу запропонувати вам ще й відео-рецепт запеченої свинини в духовці. Для маринування і додання шматку м'яса м'якості і соковитості, так само, використовуються яблука. А ось шпигувати цілий шматок м'яса автор пропонує зовсім по-іншому. Як саме автор пропонує запекти шматок свинини - дивіться у відео.
Обов'язково спробуйте приготувати таку, в міру соковиту і дуже м'яку, свинину запечену з яблуками в духовці на святковий стіл і ви, точно, не будете розчаровані! Смачного!