Молода кукурудза в духовці у фользі з маслом і спеціями
Смачні та ніжні молоді качани кукурудзи стануть ідеальною закускою в літній період, тому, сміливо включайте їх в літнє меню, складене в цей період за будь-що. Це хороший варіант оригінальної закуски на швидку руку, яка багатьом припаде до смаку. А ще, така кукурудза в духовці у фользі з маслом і спеціями знадобиться тоді, коли у вас не вся варена кукурудза з'їдена. Відкладені в холодильник качани можна нагріти використовуючи цей спосіб. І так, мій покроково оформлений рецепт до ваших послуг.
Складові:
- кукурудзяні качани - 1 кг;
- вершкове масло - 50 гр;
- сіль за смаком;
- спеції італійські.
Як запекти кукурудзу в духовці у фользі
Приготування як завжди, починаємо з того, що спершу, варто гарненько вимити качани. Далі, у великій ємності потрібно закип'ятити воду до стану крутого окропу. Потрібно вибирати ємність такої величини, щоб качани повністю занурилися в окріп. Як тільки вода закипить, потрібно зануріть в неї кукурудзу. Варити зовсім молоді, світло-білі качани, потрібно всього чверть години.
Тепер, відварену і остигнула в тій же воді кукурудзу можна запікати у фользі з маслом.
Для цього, потрібно викласти качани в форму, застелена фольгою, і щедро присипати сіллю.
Посипати кукурудзу ароматними травами за смаком.
Зверху відварені качани покрити шматочками вершкового маслечка. Запікати овоч в уже нагрітій духовці потрібно всього 10 хвилин. Температуру слід виставити на 180 градусів.
Кукурудза запечена в духовці у фользі повинна трохи охолонути і просочитися ароматів, після чого її потрібно подавати їдоках.
Навіть на фото видно, що запечена з маслом і травами кукурудза готова! Її можна їсти як теплою, так і остигнула. Смачного!
Запечена молода кукурудза в духовці у фользі з маслом і спеціями відмінно впишеться в будь-який літнє меню. Така овочева закуска досить проста, смачна і неймовірно ароматна! Вершкове масло надає страві легкий ніжний вершковий відтінок і приємний смаковий тон.