Наш рецепт » Гарніри » Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Що може бути простіше, як відварити макарони в каструлі? Але дуже часто господинь підстерігає підступ: макаронні вироби (ріжки, черепашки) прилипають один до одного, утворивши грудку липкої маси. Щоб цього не сталося, потрібно знати пару секретів, які дозволять завжди подавати до столу апетитні макарони, які відмінно тримають форму і не злипаються. Ділюся знаннями, які передала мені бабуся. Беріть на замітку мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, знятими для ілюстрації.

Отже, нам потрібні:

- макарони (ріжки) - 150 грам;
- вода - 300 мілілітрів;
- сіль (морська або звичайна) - 1 ч. Ложка;
- масло вершкове - 15 грам.

Як правильно зварити макарони в каструлі

Перш ніж варити, потрібно вибрати макарони для приготування. Це може бути будь-який вид макаронних виробів, таких як: ріжки, зірочки, коліщатка, черепашки і так далі. Я сьогодні готувала ріжки, які дуже любить моя сім'я.

У каструлю потрібно влити 300 мілілітрів води і відправити на вогонь. Вогонь включити на максимальну потужність, щоб вода закипіла в лічені хвилини. Адже часто ми готуємо макарони, коли потрібно швидко щось зварити і немає часу довго возитися на кухні.

Після закипання, додати ложку солі. Я використовую морську сіль, яка є ще й джерелом йоду, дуже необхідного нашому організму. Цей момент дуже важливий, адже сіль вступає у взаємодію з киплячою водою, тому додавати сіль тільки в кипляче воду.

В солону воду всипати ріжки або інші макаронні вироби. Перемішати ложкою і на сильному вогні дочекатися, поки вода знову закипить.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Після цього, зменшити вогонь на мінімум. Ріжки добре перемішати, щоб крохмаль, який буде виділятися, розподілився рівномірно в воді і макарони НЕ злиплися. Варити макарони в каструлі потрібно близько п'яти хвилин.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Потім, вимкнути вогонь і залишити, під закритою кришкою, ще на пару хвилин. Відкривши кришку, можна побачити, що макарони набрякли і збільшилися в обсязі. Зазвичай це виглядає так, як показано на фото:

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Залишається просто відкинути ріжки на друшляк, щоб стекла вся рідина. Промити під струменем холодної води, щоб прибрати крохмаль, який може зліпити макаронні вироби. Час промивання макаронних виробів не повинно бути довгим, щоб вони не сильно охолонули. Адже подавати холодні макарони до столу не найкраща ідея. Тому, промивати потрібно пару секунд, цього цілком достатньо.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Повернути макарони в каструлю, без рідини, додавши шматочок вершкового масла. Перемішувати ріжки, поки вершкове масло не розчиниться, а вони стануть промасленими і апетитними. Можна замінити вершкове масло рослинним, виходячи зі своїх особистих смакових переваг.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Весь процес правильного приготування макаронів займає не більше десяти хвилинок, що дуже зручно.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Подавати ріжки, зірочки, коліщатка, черепашки та інші макаронні вироби можна з м'ясом, сиром, кетчупом, ковбасками і так далі.

Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися

Знаючи як варити макарони, вони завжди у вас вийдуть дуже ніжні і смачні. Приємного вам апетиту і нехай макаронні вироби завжди виходять на відмінно!

Шановн, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь. Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо зайти на сайт под своим именем.

Рекомендуем

Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Як правильно варити гречку або як приготувати гречану кашу на гарнір - рецепт смачної розсипчастої каші без варіння, c фото
Здавалося б, таке просте завдання - приготувати гречку, але як багато відразу виникає питань у недосвідченої господині: як правильно варити гречку на воді на гарнір, як приготувати гречану кашу
Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів
Бульйон м'ясний прозорий з домашньою локшиною або основа для м'ясних супів
Прозорий м'ясний бульйон з локшиною - це смачне першу страву, яке прийнято готувати не тільки в румунській кухні. Подібний рецепт Ви, безсумнівно, знайдете і в угорській, чеській, словацькій,
Червоний борщ з солоними помідорами
Червоний борщ з солоними помідорами
Борщ, напевно, є улюбленою стравою в кожній родині. І кожна господиня готує його по своєму. Наприклад, моя мама вважає за краще буряк не терти, а крупно різати, також вона часто додає в борщ квасолю.

0 комментариев

Ваше имя: *
Ваш e-mail: *
Код: Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введите код:
X

Зарегистриваться
/Войти

Нагору