Як варити макарони в каструлі, щоб вони не злипалися
Що може бути простіше, як відварити макарони в каструлі? Але дуже часто господинь підстерігає підступ: макаронні вироби (ріжки, черепашки) прилипають один до одного, утворивши грудку липкої маси. Щоб цього не сталося, потрібно знати пару секретів, які дозволять завжди подавати до столу апетитні макарони, які відмінно тримають форму і не злипаються. Ділюся знаннями, які передала мені бабуся. Беріть на замітку мій крок за кроком оформлений рецепт з фото, знятими для ілюстрації.
Отже, нам потрібні:
- макарони (ріжки) - 150 грам;
- вода - 300 мілілітрів;
- сіль (морська або звичайна) - 1 ч. Ложка;
- масло вершкове - 15 грам.
Як правильно зварити макарони в каструлі
Перш ніж варити, потрібно вибрати макарони для приготування. Це може бути будь-який вид макаронних виробів, таких як: ріжки, зірочки, коліщатка, черепашки і так далі. Я сьогодні готувала ріжки, які дуже любить моя сім'я.
У каструлю потрібно влити 300 мілілітрів води і відправити на вогонь. Вогонь включити на максимальну потужність, щоб вода закипіла в лічені хвилини. Адже часто ми готуємо макарони, коли потрібно швидко щось зварити і немає часу довго возитися на кухні.
Після закипання, додати ложку солі. Я використовую морську сіль, яка є ще й джерелом йоду, дуже необхідного нашому організму. Цей момент дуже важливий, адже сіль вступає у взаємодію з киплячою водою, тому додавати сіль тільки в кипляче воду.
В солону воду всипати ріжки або інші макаронні вироби. Перемішати ложкою і на сильному вогні дочекатися, поки вода знову закипить.
Після цього, зменшити вогонь на мінімум. Ріжки добре перемішати, щоб крохмаль, який буде виділятися, розподілився рівномірно в воді і макарони НЕ злиплися. Варити макарони в каструлі потрібно близько п'яти хвилин.
Потім, вимкнути вогонь і залишити, під закритою кришкою, ще на пару хвилин. Відкривши кришку, можна побачити, що макарони набрякли і збільшилися в обсязі. Зазвичай це виглядає так, як показано на фото:
Залишається просто відкинути ріжки на друшляк, щоб стекла вся рідина. Промити під струменем холодної води, щоб прибрати крохмаль, який може зліпити макаронні вироби. Час промивання макаронних виробів не повинно бути довгим, щоб вони не сильно охолонули. Адже подавати холодні макарони до столу не найкраща ідея. Тому, промивати потрібно пару секунд, цього цілком достатньо.
Повернути макарони в каструлю, без рідини, додавши шматочок вершкового масла. Перемішувати ріжки, поки вершкове масло не розчиниться, а вони стануть промасленими і апетитними. Можна замінити вершкове масло рослинним, виходячи зі своїх особистих смакових переваг.
Весь процес правильного приготування макаронів займає не більше десяти хвилинок, що дуже зручно.
Подавати ріжки, зірочки, коліщатка, черепашки та інші макаронні вироби можна з м'ясом, сиром, кетчупом, ковбасками і так далі.
Знаючи як варити макарони, вони завжди у вас вийдуть дуже ніжні і смачні. Приємного вам апетиту і нехай макаронні вироби завжди виходять на відмінно!