Домашній рулет з курячих грудок з перцем болгарським в духовці
Який святкової стіл обходиться без холодної закуски? Правильно, ніякої. У своєму сьогоднішньому рецепті я розповім, як легко, просто і смачно приготувати в духовці мозаїчний домашній рулет з курячих грудок з перцем болгарським та ароматними спеціями. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам зробити таку красиву, смачну і, одночасно, дієтичну м'ясну закуску.
Для зробити курячий рулет в духовці нам знадобиться:
- 850 грам свіжої курячої грудки;
- 1 червоний болгарський перець;
- 1 пачка (15 грам) швидкорозчинного желатину;
- 1/3 частина червоного пекучого перцю;
- 1 ч.ложка сухого кореня селери;
- 2,5 ч.ложки подрібненого кропу;
- 1,5 ч.ложки великої морської солі;
- 0,5 ч.ложки сушеного часнику в порошку.
Як приготувати курячий рулет з перцем болгарським в духовці
Закуску починаємо готувати з болгарського червоного перцю. Кладемо його на сковороду гриль і доводимо до чорного стану з усіх боків. Ця процедура займає близько 15-17 хвилин.
Потім, поміщаємо запечений перець в пакет і щільно закриваємо його або закручуємо. Ми залишаємо перець на 3 хвилини, щоб він добре «пропотів» і охолов заодно. Після цього, можна легко зняти верхню почорнілу шкірку під струменем холодної води. Розрізаємо залишилася м'якоть на довгі смужки, попередньо позбувшись від внутрішньої частини перцю.
Курячі грудки промиваємо і, так само як і перець, нарізаємо на довгі шматочки. Потрібний розмір нарізки видно на фото.
Потім, по черзі додаємо всі зазначені спеції і перемішуємо їх з шматочками грудки. В самому кінці всипаємо желатин і остаточно перемішуємо грудку зі спеціями.
Форму, в якій будемо запікати рулет з курячих грудок з перцем, вистилає фольгою. Викладаємо у форму приправлені шматочки курячого філе упереміш з шматочками червоного перцю.
Зверху закриваємо все фольгою і ставимо в гарячу духовку зі 190 ° С на 35 хвилин.
Коли вибрали форму з духовки, то не знімаючи фольги, кладемо на неї щільну дощечку і прес у вигляді пляшки або банки з водою. Ми залишаємо конструкцію в такому стані до повного охолодження курячого рулету.
Коли наша м'ясна закуска повністю охолола, можна прибрати прес і зняти фольгу.
Викладаємо красивий мозаїчний рулет з червоного перцю і м'яса птиці на обробну дошку і нарізаємо його на шматочки.
Ось така закуска з курячої грудки з червоним болгарським перцем у мене вийшла.
Погодьтеся, що дуже красиво. А смачно-то як ...! До речі, частина червоного перцю можна замінити зеленим або / і жовтим. В цьому випадку, наш домашній рулет з курячих грудок і перцю вийде ще більш яскравим.