М'ясні котлети з сиром і з золотистим вершковим соусом
Сьогодні я викладаю рецепт м'ясних котлет з фаршу з сиром. Вони виходять дуже соковиті і ароматні, а приготований спеціально під них золотистий вершковий соус, лаконічно доповнює їх. Таке поєднання інгредієнтів котлет і соусу залишає пряне післясмак. М'ясні котлети з сиром орієнтовані на подачу в якості головного гарячого, а гарнір ви можете вибрати на свій смак. Покроково зроблені в процесі приготування фото знадобляться, коли ви вирішите зробити вдома таке блюдо самостійно.
Складові:
Для котлет:
- 1 велика цибулина;
- 1пачка (100 грам) плавленого сирка;
- 700 грам збірного м'ясного фаршу;
- 1/4 ч.ложки свежемолотого чорного перцю;
- 1/3 ч.ложка дрібної морської солі;
- 1/2 ч.ложки куркуми;
- 100 грам панірувальних сухарів + 1/2 ч.ложки сухого орегано;
- 1 велике яйце Д-0;
Для соусу:
- 1 ст.ложка пшеничного борошна + 1/2 ч.ложки куркуми;
- 50 грам вершкового масла 72,5%;
- 350 мл молока 3,6%;
- 2 гілочки кропу;
- щіпка морської дрібної солі.
зміст
- 1 Як приготувати м'ясні котлети з сиром і золотистий соус
- 1.1 Як зробити м'ясні котлети з плавленим сирком
- 1.2 Як готувати золотистий вершковий соус
Як приготувати м'ясні котлети з сиром і золотистий соус
Як зробити м'ясні котлети з плавленим сирком
За 30 хвилин до початку готування котлет прибираємо плавлений сирок в морозилку. М'ясний фарш заправляємо усіма спеціями, цибулину нарізаємо кубиками і пасеруємо в маслі до красивого золотого кольору і додаємо в фарш. Дістаємо плавлений сирок, натираємо його на крупну тертку і з'єднуємо з фаршем. перемішуємо.
Тепер, нам знадобляться панірувальні сухарі. Я завжди роблю їх сама. Коли у мене залишаються скоринки від білого хліба, фокаччи або чіабатти, висушую їх в духовці і перемелюю в блендері. Зберігати такі сухарі треба в герметично закритій банці, якщо ви готуєте їх про запас. Я відразу взяла потрібне мені кількість хліба, всипала орегано і подрібнити все разом.
З фаршу формуємо котлети, опускаємо їх в яйце, яке збовтали виделкою, потім в сухарях і обсмажуємо з обох сторін на сковороді з маслом.
Як готувати золотистий вершковий соус
У ковшике розтоплюємо масло і всипаємо борошно, сіль і куркуму. Все заважаємо віночком, поки маса не стане єдиною. Потім вливаємо холодне молоко, постійно заважаємо віночком щоб уникнути появи грудок. Соус придбає ніжну кремову текстуру - знімаємо його з вогню. Кріп дрібно рубаємо і всипаємо в соус, перемішуємо. Золотистий вершковий соус готовий.
Викладаємо готові м'ясні котлети з сиром на тарілку і поливаємо їх гарячим золотистим соусом.
А ось так апетитно вони виглядають в розрізі.
Приготувавши таку смачну гарячу закуску на свято, вам, напевно, доведеться поділитися цим простим рецептом з усіма своїми гостями.