Смачна і м'яка печінка яловича смажена в особливому маринаді
Яловича печінка - дуже смачний і корисний субпродукт, не кожному вдається приготувати. Щоб печінка яловича смажена вийшла м'якою і соковитою існують деякі хитрощі і особливі способи її теплової обробки.
Сьогодні я розкрию секрет приготування яловичої печінки з неймовірно м'якою і ніжною консистенцією. Мої фото, покроково продемонструють весь процес приготування простого смачного другої страви.
Заздалегідь приготуйте продукти наступного асортименту:
- печінка яловича - 500 гр;
- молоко - 1 2 склянки;
- яйце - 1 шт .;
- соєвий соус - 2 стол. ложки;
- гірчиця суха - 1 стол. ложка;
- борошно - 2 стол. ложки;
- масло рослинне;
- перець чорний мелений.
Як приготувати смажену печінку яловичу
Для початку, підготуємо печінку до обсмажування. Обов'язково видаляємо великі протоки і знімаємо плівку. Нарізаємо на рівні шматочки висотою, приблизно, в 0,5 см. Ось такі красиві скибочки яловичої печінки у мене вийшли.
Щоб печінка вийшла соковитою, її слід залити молоком і витримати в прохолодному місці години дві.
Родзинкою цього рецепта є особливий маринад, в якому слід витримати шматочки печінки перед обсмажуванням. Саме цей склад маринаду додасть печінки ніжну, м'яку і соковиту структуру. Отже, готуємо маринад: яйце перемішуємо з соєвим соусом, додаємо борошно і гірчичний порошок. Маринад слід ретельно перемішати, щоб він вийшов без грудочок. В останню чергу перчимо його і знову перемішуємо. Ось такий у мене вийшов маринад.
Далі за рецептом - зливаємо молоко і заливаємо шматочки печінки отриманим маринадом. Витримуємо печінку в такий заливці годин 7-8, а ще краще залишити її в цьому складі на ніч, прибравши лоток в холодильник.
На наступний день обсмажуємо скибочки печінки в рослинному маслі до приємною золотистого і готовності. Смажимо з двох сторін, приблизно, по 3-4 хвилини на середньому вогні.
Печінка яловича смажена вважається просмажене, якщо виділяється прозорий сік при наколюванні виделкою або ножем.
Таку смажену печінку подають з овочевими салатами або просто свіжими овочами. На гарнір можна запропонувати і картопляне пюре, розсипчастий рис, макарони.
М'яка і смачна яловича печінка готується просто, якщо знати невеликі секрети і дотримуватися всіх правил приготування, які продемонстрував мій покроковий рецепт з фото. Готуйте з нами і у вас все вийде! І приємного вам апетиту!