Печінка яловича з картоплею, цибулею і салом на сковороді
Смачна і ситна печінка яловича з картоплею, цибулею і салом може бути приготовлена на обід на гаряче. Можете не сумніватися, всі члени вашої родини будуть задоволені і ситі після такої трапези. А мій крок за кроком оформлений рецепт з фото стане в нагоді вам, коли забажаєте приготувати печінку з картоплею за цим рецептом.
Отже, у вас в арсеналі є такі продукти:
- печінка яловича - 200 гр;
- свіже сало - 100 гр;
- картопля - 500 гр;
- цибуля ріпчаста - 1 головка;
- борошно;
- чорний мелений перець;
- сіль;
- рослинна олія.
Як приготувати яловичу печінку з картоплею на сковороді
Спочатку займемося печінкою. Вирізаємо великі протоки і знімаємо плівку з шматочка обраного для приготування. Далі, моєму її і нарізаємо на невеликі шматочки.
Свіже сало, також, нарізаємо невеликими квадратами, а цибулю подрібнюємо півкільцями. Ось як виглядають у мене продукти перед приготуванням.
Далі, обсмажуємо кубики сала в сковороді, буквально 2-3 хвилини. Потім викладаємо до сала шматочки печінки, попередньо підсолені, присипані перцем і обсипані борошном. На фото це виглядає так.
Печінку обсмажуємо недовго. Хвилини через 3 перевертаємо її і засипаємо в сковороду цибулю.
Перемішуючи вміст сковорідки, обсмажуємо продукти ще хвилини 3.
Тепер, підійшла черга відправити в сковороду картопля. До цього часу він повинен бути почищений і нарізаний часточками. І перед тим як починати смажити картоплю, не забудьте його обсушити.
Обсмажуємо картоплю хвилин п'ять, періодично перемішуючи. Потім, сковороду закриваємо кришкою, зменшуємо вогонь до мінімуму і готуємо страву до готовності. Перед самим кінцем приготування можете додати сіль, якщо потрібно.
Печінка яловича з картоплею, цибулею і салом подається на стіл в гарячому вигляді. Посипте блюдо зеленою цибулькою і кличте зголоднілих рідних покуштувати ваш черговий кулінарний шедевр. Думаю, що вони гідно оцінять ваші старання! Всім смачного!